Αισιόδοξος για τις εκλογές δηλώνει ο Σπύρος Σπύρου

Αισιόδοξος για τις εκλογές δηλώνει ο Σπύρος Σπύρου

Θεωρώ την κάθοδο στις εκλογές  υποχρέωσή μου προς τον τόπο και τους πολίτες του

*****

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κουβέντα εφ΄ όλης της ύλης (με δημοσιεύσιμα αλλά και με πολλά οφ δη ρέκορντ πράγματα) είχαμε σήμερα το πρωί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου, λίγο πριν αυτός επισκεφθεί το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας.

Ως γνωστόν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ι.Ν., πρώην περιφερειάρχης και δύο φορές πρώην βουλευτής Κέρκυρας, βρίσκεται το τελευταίο τριήμερο στην Λευκάδα κάνοντας επαφές και συζητήσεις, με κύριο σκοπό την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της παράταξής του εν όψει των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου.

Αισιόδοξος για τις εκλογές δηλώνει ο Σπύρος Σπύρου

Ο πρώην χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και σημερινός συνεργάτης του κ. Σπύρου κ. Χρήστος Σκούρτης  προστέθηκε στην συντροφιά (και στην κουβέντα μας).

Στην ερώτησή μας αν θα επιμείνει μέχρι τέλους στην αυτόνομη κάθοδό του στις εκλογές, μας είπε πως θεωρεί την κάθοδό του υποχρέωση προς τον τόπο και τους πολίτες του. Εξέφρασε όμως την απογοήτευσή του που κάποιοι στα υψηλά κλιμάκια της Ν Δ, προφανέστατα επηρεασμένοι από πολύ συγκεκριμένους τοπικούς παράγοντες, αποφασίζουν αυθαίρετα και ερήμην των τοπικών κοινωνιών και φορέων γι αυτά τα ζητήματα, αποκαλύπτοντάς μας ότι δεν τον κάλεσαν ούτε καν για μια συζήτηση μαζί του,  πριν ανακοινώσουν την υποψηφιότητα της κας Κράτσα!

Εν τούτοις ο ίδιος δεν αισθάνεται ούτε αντάρτης, ούτε αντίπαλος του κόμματος και δηλώνει πως θα στηρίξει την κα Κράτσα στην περίπτωση που θα περάσει αυτή αντ’  αυτού στον β΄γύρο. Και μετά τις εκλογές όμως -και ανεξαρτήτως αποτελέσματος- ο κ. Σπύρου είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί μαζί της  στο περιφερειακό Συμβούλιο, όπου άλλωστε με τον νέο νόμο (τον Κλεισθένη) οι συγκλίσεις και οι συνεργασίες θα είναι απαραίτητες…

Δηλώνει ότι δεν μηδενίζει το έργο κανενός κι ότι όλοι έχουν συνεισφέρει στα έργα που έχουν γίνει ή γίνονται τώρα στην περιφέρεια. Είναι πάντως σημαντικό οι διαχειριστές τους να έχουν γνώση και εμπειρία του αντικειμένου, κάτι που καθόλου δεν ευνοεί τους …αλεξιπτωτιστές.

Σε ότι αφορά τις επαφές του με τοπικά στελέχη για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Λευκάδας  δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και αισιόδοξος, χωρίς βέβαια να μας αποκαλύψει ονόματα, αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Αισιόδοξα μηνύματα όμως για την υποψηφιότητά του παίρνει κι από όλα τα Ιόνια Νησιά, από τους Οθωνούς μέχρι τους Στροφάδες, όπως χαρακτηριστικά είπε!  Στην Κέρκυρα μάλιστα, η οποία ως γνωστόν είναι η μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα (σ.σ. έχει περισσότερους ψηφοφόρους από όσους έχουν όλα τα υπόλοιπα νησιά μαζί), το νέο τοπίο που διαμορφώνεται του επιτρέπει ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία, αφού ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης δεν θα συμμετάσχει σ’  αυτές τις περιφερειακές εκλογές (θα είναι υποψήφιος για δήμαρχος).

Αισιόδοξος για τις εκλογές δηλώνει ο Σπύρος Σπύρου

Η παρουσία του συμπατριώτη μας περιφερειακού συμβούλου κ. Πραξιτέλη Σούνδια (που τον βλέπετε στην φωτογραφία αριστερά) μαζί με τον κ. Σκούρτη (στη μέση) και τον κ. Σπύρου (δεξιά), είναι εντελώς συμπτωματική και χωρίς  οποιοδήποτε πολιτικό υπονοούμενο. Απλά, ο πάντα ευγενής  Πραξιτέλης, είδε τους επώνυμους επισκέπτες μας και καθότι παλαιόθεν γνωστοί του, ήρθε να τους χαιρετίσει… 

Μετά την κουβεντούλα μας, ο κ. Σπύρου κι ο συνεργάτης του κ. Σκούρτης αναχώρησαν προκειμένου να επισκεφθούν το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας, (το οποίου η χρηματοδότηση και η κατασκευή ξεκίνησε επί της δικής του θητείας), ενώ στην συνέχεια θα επιστρέψουν στην Κέρκυρα…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *