Υποψήφια δήμαρχος Μεγανησίου η Κατερίνα Καββαδά

Υποψήφια δήμαρχος Μεγανησίου η Κατερίνα Καββαδά

Το ενδιαφέρον της για τον Δήμο Μεγανησίου εξέφρασε η Κατερίνα Καββαδά (Καρατσολάκη) δημοσιοποιώντας την απόφασή της να είναι υποψήφια δήμαρχος στις εκλογές του Μαΐου. 

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση υποψηφιότητάς της που απευθύνει η κυρία Καββαδά προς τους απανταχού Μεγανησιώτες:

Φίλες και Φίλοι

Με έντονο το αίσθημα ευθύνης και γνωρίζοντας σε βάθος τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση και συνεπώς και η δική μας τοπική κοινωνία, σας ανακοινώνω επίσημα την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος Μεγανησίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019. Στην απόφασή μου κατέληξα μετά από πολύ σοβαρή και ώριμη σκέψη, αφού αφουγκράστηκα την κοινωνία, που στην πλειοψηφία της με παρότρυνε, αφού συζήτησα με έμπειρους φίλους και συνεργάτες, διακρίνοντας έντονη αγωνία αλλά και ελπίδα γι’ αυτή την απόφαση, ιδιαίτερα από τη νέα γενιά.
Στόχος και μέλημά μου είναι να δώσω νέα ρότα στο νησί, ρεαλιστική και σύγχρονη, σαν απάντηση στην απαξίωση και περιθωριοποίηση που βιώνει σήμερα το Μεγανήσι και που οφείλεται, όχι μόνο στην κεντρική πολιτική, αλλά κυρίως στην αποτυχία και αναποτελεσματικότητα των τοπικών αρχόντων.
Σήμερα λοιπόν, στο εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι για τον τόπο μας, αποφάσισα να μπω μπροστά σ’ αυτόν το δύσκολο αγώνα, σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα. Δηλώνω ΠΑΡΟΥΣΑ στην πρόσκληση ευθύνης για το Μεγανήσι, γυρνώντας σελίδα, χωρίς να μηδενίζω σε καμία περίπτωση τα θετικά των προηγούμενων δημοτικών αρχών, επισημαίνοντας όμως τα λάθη και τους κακούς χειρισμούς με επιχειρήματα και αποδείξεις, καθώς επίσης και με τεκμηριωμένη αναφορά των ενεργειών που θα έπρεπε να έχουν επιλεγεί. Χωρίς να είμαι διάδοχη κατάσταση κανενός, ούτε ”αχυράνθρωπος” συμφερόντων. ΠΑΡΟΥΣΑ με έναν και μοναδικό όρο που έθεσα από την αρχή προς όλους: την ενότητα της κοινωνίας μας. Τα οξυμένα προβλήματα απαιτούν σύγκλιση και ενωτικές διεργασίες, που θα ανατρέψουν το χθες και το σήμερα του ρεβανσισμού, της βεντέτας, των προσωπικών μικροσυμφερόντων, της ιδιοτέλειας. Που θα δίνουν διέξοδο και προοπτική στο Δήμο και στους Δημότες του.
Ήρθε η ώρα να προτάξουμε επιτέλους το συμφέρον του νησιού μας, με σαφή σχεδιασμό και αναπτυξιακό πρόγραμμα, με συγκεκριμένα όρια και όρους νομιμότητας, με οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση, με τεχνοκρατικές, σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους, που θα σέβονται τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του συνόλου. Ενωμένοι να πάρουμε τη σκυτάλη για το μέλλον, με αποφασιστικότητα, σιγουριά, ακούραστη διάθεση, αξιοποιώντας κάθε τεκμηριωμένη πρόταση, ιδέα ή διάθεση συμμετοχής από όλους, χωρίς αποκλεισμούς, για την αναγέννηση του τόπου μας. Ευθύνη και δέσμευσή μου είναι, να γίνει πράξη το όραμα για ένα Δήμο ανοιχτό σε όλους, πρωτοπόρο, δημιουργικό, αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του.
Τα περιθώρια τελείωσαν και η ανάγκη για εφαρμογή σχεδίου δράσης με τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε όλα τα επίπεδα είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας.
Με πίστη στις δυνατότητες του τόπου και των ανθρώπων του, απευθύνομαι σε καθέναν από σας, όπου κι αν βρίσκεται, για να συμπορευτούμε όλοι μαζί, προκειμένου να αναστρέψουμε την οδυνηρή για το νησί μας πορεία, χτίζοντας παράλληλα προϋποθέσεις για το αύριο. Γιατί οι Μεγανησιώτες είναι ‘ένα’, είναι ίσοι, είτε κατοικούν στα όρια του Δήμου, είτε σε κάποια άλλη γωνιά της Ελλάδας ή της γης. Όλοι έχουμε κάτι κοινό, που μας ενώνει, την αγάπη για το Μεγανήσι και τη διάθεση προσφοράς, που όχι μόνο δεν πρέπει να απαξιώνεται, αλλά αντίθετα να υποστηρίζεται και να ενισχύεται από τη Δημοτική Αρχή.
Για μένα είναι μέγιστη τιμή και παράλληλα ύψιστη ευθύνη να ηγηθώ μιας νέας προσπάθειας, με στόχο την αλλαγή του αυτοδιοικητικού και κοινωνικού κατεστημένου στον τόπο. Μιας νέας προσπάθειας, που θα σηματοδοτεί την κοινωνική ενότητα με τη συμμετοχή κάποιων έμπειρων αυτοδιοικητικά στελεχών και θα έχει παράλληλα τη φρεσκάδα νέων και μη εμπλεκόμενων στα κοινά μέχρι σήμερα συμπολιτών μας. Μακριά από κόντρες και διχόνοιες του παρελθόντος, έξω από παραδοσιακούς, φθαρμένους και ξεπερασμένους μηχανισμούς . Μιας ανεξάρτητης και αυτόνομης υπερκομματικής προσπάθειας, που θα στοχεύει μόνο σ’ ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο.
Με το χέρι στην καρδιά και κοιτάζοντάς σας στα μάτια με καθάριο βλέμμα, όπως πάντα ξέρετε ότι κάνω, σας δηλώνω ότι θα δουλέψω με συλλογικότητα, αποφασιστικότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Με όρους διαφάνειας και δικαιοσύνης, παραμερίζοντας αντιθέσεις, δυσκολίες, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και κάθε είδους αδυναμίες με ένα και μοναδικό γνώμονα: να διεκδικήσω με κάθε μέσον και τρόπο τη θέση που αξίζει να κατέχει το Μεγανήσι.
Μεγανησιώτισσα, Μεγανησιώτη, γίνε μέλος αυτής της προσπάθειας! Κάνε με τις ιδέες σου, τη δράση σου και την αντικειμενική κρίση σου την πρωτοβουλία αυτή πιο δυνατή, μετατρέποντάς την σε πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής, ενότητας, ανανέωσης, αναγέννησης!
Έχουμε την τύχη να ζούμε σ’ ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον. Αυτό θα το προστατεύσουμε, θα το αξιοποιήσουμε με σύνεση και γνώση, θα το κάνουμε μέσο και δύναμη για μια καλύτερη ζωή, για αειφόρο ανάπτυξη και θα το κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές ζωντανό, αψεγάδιαστο, λειτουργικό, ένα νησί πρότυπο!
Απευθύνω λοιπόν πρόσκληση ενότητας και δράσης σε όλους τους Μεγανησιώτες που θέλουν και μπορούν, να δουλέψουμε συλλογικά για ένα Δήμο που αξίζουμε. Να πάψουμε να είμαστε απλά θεατές των όσων διαδραματίζονται, να σταματήσουμε να είμαστε αδρανείς και απλά κριτές. Την κατάσταση μπορούμε να την αλλάξουμε μόνο όλοι μαζί, με δύναμη και ανυποχώρητη βούληση. Με ένα σχέδιο πνοής για τον τόπο, με συνεχή και ζωντανή προσπάθεια, με μια κοινωνία συμμετοχική, με έναν αγώνα που δεν θα τελειώσει, θα αρχίσει με τις εκλογές. Με αρχές, την ανιδιοτέλεια, την αξιοκρατία, τη δίκαιη κατανομή πόρων, το σεβασμό στον πολίτη και στις ανάγκες του, την ισότιμη φροντίδα και ανάπτυξη κάθε γωνιάς του νησιού, σας καλώ όλους, μακριά από κάθε είδους συμφέροντα, μακριά από υπόγειες και αδιάφανες διαδρομές και συμφωνίες, λεπτές ισορροπίες, ακροβασίες και ανέντιμους συσχετισμούς. Να ανατρέψουμε το σημερινό κατεστημένο που οδήγησε σε στασιμότητα, οπισθοδρόμηση, εγκατάλειψη και υποβάθμιση το Δήμο. Να μετατρέψουμε την σημερινή αδιαφορία και την απαξίωση της εξουσίας προς τον πολίτη σε ευαισθησία και φροντίδα γι αυτόν.
Τώρα, περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη ο τόπος μια Δημοτική Αρχή με συλλογικότητα στις αποφάσεις. Το σημερινό μοντέλο του ”ενός”, του ”παντογνώστη” και του ”εγώ είμαι ο δήμαρχος” είναι παλαιάς κοπής, μη αποδεκτό και αναποτελεσματικό στις σύγχρονες κοινωνίες και συνεπώς και στη δική μας. Σήμερα ο Δήμος χρειάζεται μια ομάδα ανθρώπων που θα μπορεί να διοικήσει ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ τον πολίτη και αντλώντας τη δύναμή της από την κοινωνία. Προσωπικά επιλέγω το μοντέλο του ”εμείς”, όπως έκανα πάντα στην πορεία μου, με επιχειρήματα, διεκδικητικότητα και αγώνα για το στόχο: να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και να δοθούν σωστές λύσεις στα προβλήματα, από την καθημερινότητα μέχρι τα μεγάλα έργα υποδομών. Με μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πολιτική, που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο. Με κανόνες δεοντολογίας και κοινωνικής λογοδοσίας για όσους αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης και διαχειριστικό έλεγχο.
Ελάτε να γίνουμε συνοδοιπόροι, για να δώσουμε ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και αξιοπρεπή ρόλο στο Δήμο μας. Για να έχουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, όχι άφωνων πλειοψηφιών, αλλά ένα Δημοτικό Συμβούλιο αναβαθμισμένο, με άποψη, φωνή, ενεργό, με τεχνοκρατική και καινοτόμα αντίληψη, όπως απαιτείται σήμερα. Για να κάνουμε όλοι μαζί τη διαφορά, με πολιτική εντιμότητα και καθαρότητα, με αξιοποίηση όλων των νέων και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, κόντρα στην απαξίωση, τον πεσιμισμό, τη στείρα γκρίνια που δεν ωφελεί, όταν δεν υπάρχουν προτάσεις, σχέδιο, όραμα και κυρίως μαχητικότητα για την υλοποίησή τους.
Η ανάπτυξη δεν έχει σύνορα…απαιτεί όμως όραμα, σχέδιο, όρους, τρόπο και κυρίως υγιές μοντέλο. Προσωπικά καταθέτω τις γνώσεις μου, την επιστημονική μου κατάρτιση, την εμπειρία μου, το χρόνο μου, την ψυχή μου, το μεράκι μου, με ανιδιοτέλεια και ανοιχτούς ορίζοντες, ώστε μαζί να οδηγήσουμε το Δήμο σε ένα πρωτοποριακό μοντέλο ανάπτυξης, σύγχρονο, αποτελεσματικό, ευρωπαϊκό, ποιοτικό και ανθρώπινο.
Δεν είμαι εγώ εκείνη, που θα μιλήσει για τα προσόντα και τη διαδρομή μου. Το βιογραφικό μου είναι γνωστό και στη διάθεση όποιου θέλει να το μελετήσει προσεκτικά. Υπηρέτησα σε σημαντικές θέσεις και μου ανατέθηκαν υπεύθυνοι και τιμητικοί ρόλοι εντός και εκτός Ελλάδας. Με εντιμότητα, διαφάνεια και επιστημονική κατάρτιση εκπροσώπησα τη χώρα μου επιτυχώς. Η διαδρομή μου δεν έχει σκιές. ‘Είμαι απόλυτη’, λένε κάποιοι: η αλήθεια είναι ότι είμαι, σε αυτά που πρέπει. Θέματα εντιμότητας δεν διαπραγματεύτηκα ποτέ, γι’ αυτό συνταξιοδοτήθηκα πιο φτωχή από όταν μπήκα στην υπηρεσία. Γνώρισα όμως πολλούς σημαντικούς ανθρώπους, από όλους τους πολιτικούς χώρους, στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες και σε πολλές άλλες πόλεις και χώρες. Σχέσεις που διατηρώ και θα ενεργοποιήσω για το καλό του τόπου μας.
Άλλωστε εδώ είναι ο κόσμος μου, εδώ θα βρίσκονται για πάντα όσοι αγάπησα πιο πολύ στη ζωή μου. Δεσμεύομαι σε κείνους και σε σας, ότι θα αφιερωθώ ολοκληρωτικά στο νησί.
Είμαι έτοιμη να παλέψω, με όσα μέσα διαθέτω, για ένα Μεγανήσι πρότυπο!
Ο τουρισμός πράγματι φέρνει πλούτο και ζωή. Για να διατηρηθεί όμως και να αβγατίζει, θέλει σχεδιασμό και αγώνα. Δεν είναι λίγα τα όμορφα μέρη που καταστράφηκαν από την έλλειψη σχεδίου και τη λογική του….”δε βαριέσαι”.
Θα βάλω τα δυνατά μου. Ξέρω τον τρόπο, ξέρω τα εργαλεία, ξέρω τους σωστούς ανθρώπους για μια υποδειγματική ανάπτυξη.
Ποτέ δεν συμμετείχα στα κοινά από ματαιοδοξία. Ποτέ δεν είδα το Δήμο σαν σκαλοπάτι για προσωπικές φιλοδοξίες. Ποτέ δεν τον είδα σαν λάφυρο για προσωπικά οφέλη. Πάντα ήμουν, είμαι και θα είμαι κοντά σας με αγάπη και εσωτερική ανάγκη προσφοράς. Χωρίς οικειοποίηση θεσμών για επαγγελματικά συμφέροντα δικά μου ή ημετέρων, χωρίς ανταλλακτικές τακτικές, χωρίς εκβιασμούς, χωρίς απειλές, αυτά είναι απαράδεκτα μέσα για μένα. Με σεβασμό, ευγένεια, ήθος, αρχές, έγνοια και αγώνα για το κοινό καλό, γιατί αυτή είναι η ανεκτίμητη κληρονομιά απ’ τους αγωνιστές γονείς μου. Χωρίς ίχνος προσωπικού συμφέροντος. Για όλους εσάς, για καθένα χωριστά, για το σύνολο, για το Μεγανήσι μας!
Καλώ όλους τους πολίτες του Μεγανησιού να συμμετέχουν στην έντιμη και ανιδιοτελή αυτή προσπάθεια , ανεξάρτητα από αυτοδιοικητικές επιλογές του παρελθόντος και έξω από κομματικά στεγανά. Καλώ τους νέους του Μεγανησιού να διαθέσουν τις γνώσεις και τις φρέσκες ιδέες τους και να δώσουν δύναμη κι ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας, γιατί αυτοί είναι το μέλλον και αξίζουν, όχι μόνο να ακουστούν, αλλά τα καλύτερα!
Όλοι ΜΑΖΙ να καταφέρουμε να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις και να κάνουμε την ελπίδα πράξη, για ένα καλύτερο αύριο, για ένα πιο όμορφο Μεγανήσι!

Κατερίνα Σ. Καββαδά (Καρατσολάκη)
Υποψήφια Δήμαρχος Μεγανησίου

Μελλοντικά θα ανακοινωθεί το όνομα της Δημοτικής Παράταξης, καθώς και ο γενικός άξονας του προγράμματός μας.

*****

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Καββαδά Αικατερίνη του Σπυρίδωνος

οικονομολόγος – στατιστικολόγος

πρώην στέλεχος Υπουργείου Οικονομικών

τηλ. ++306939487878

e-mail: katkavs@hotmail.gr

 

ΣΠΟΥΔΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

  • εξειδίκευσηστονεσωτερικόέλεγχο (internal audit specialist) απότην IRS (Internal Revenue Service) τουΥπ. Οικ/κών Η.Π.Α.
  • απόφοιτος Οικονομικού Παν/μίου Αθήνας (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), τμήμα οικονομικό, ειδίκευση στατιστική
  • απόφοιτος Γερμανικής Σχολής Αθηνών (DeutscheSchuleAthen), γυμνάσιο-λύκειο

 

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

 

  • Γερμανικά> άριστα (επίπεδο μητρικής γλώσσας), GrossesDeutschesSprachdiplom
  • Αγγλικά > άριστα       ,,          ,,              ,,          , Certificate of Proficiency

(χρήση και των δυο παραπάνω γλωσσών ως γλώσσα εργασίας σε διεθνείς      συναντήσεις  / επάρκεια για διδασκαλία)

  • Ισπανικά > βασικές γνώσεις

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 

1983 – 2010  Υπουργείο Οικονομικών, κλάδος εφοριακών και συγκεκριμένα:

 

  • 1983-1991 : άσκηση φορολογικού ελέγχου, ελεγκτής σε διάφορες Δ.Ο.Υ.
  • 1991-1999 : Διεύθυνση Φ.Π.Α. Υπουργείου Οικονομικών , αναλυτικά:
    • υπεύθυνη από ελληνικής πλευράς για τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του συστήματος ενδοκοινοτικών συναλλαγών, καθώς και του ελέγχου αυτών (VATInformationExchangeSystem – VIES), με συνεχή εκπροσώπηση της χώρας στις αντίστοιχες επιτροπές και ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Εκπαίδευση και εποπτεία των αρμόδιων ελεγκτών στον τομέα αυτό.
    • εθνική συντονίστρια πειραματικών προγραμμάτων με στόχο την ελεύθερη μετακίνηση υπαλλήλων φορολογικής διοίκησης μεταξύ Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (MatthaeusTaxProgramme) και μόνιμο μέλος της αντίστοιχης υποεπιτροπής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
    • Εκπρόσωπος της χώρας σε διεθνές και κοινοτικό επίπεδο σε θέματα νομοθετικής εναρμόνισης και διακρατικών σχέσεων σε διάφορους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου.
    • Απεσταλμένη του Υπουργείου Οικονομικών στα αντίστοιχα υπουργεία όλων των κρατών μελών για μελέτη και επεξεργασία των φορολογικών τους συστημάτων και οργάνωσης και στη συνέχεια σχετικές εισηγήσεις-προτάσεις στην πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία για υιοθέτηση νέας τεχνογνωσίας και μεθόδων με σκοπό την βελτίωση και εξυγίανση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης.
    • Εύρεση, αξιολόγηση εκμετάλλευση και διαχείριση ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων υποστήριξης και χρηματοδότησης για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος και των υπηρεσιών
    • Διοργανώτρια και προεδρεύουσα σε διευρωπαϊκές και διεθνείς συναντήσεις, συσκέψεις και σεμινάρια σε Ελλάδα, Βρυξέλλες καθώς και σε άλλα κράτη μέλη και τρίτες χώρες.
    • Συμμετοχή ως εκπρόσωπος της χώρας μας σε αποστολές υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προετοιμασία υπό ένταξη χωρών σε τομείς αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών
  • 1999-2010: Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και αναλυτικότερα:
    • επικεφαλής τομέα διεθνούς συνεργασίας
    • υπεύθυνη (projectmanager) κοινούπρογράμματος IRS /Υπ.Οικ/κών ”Εσωτερικός έλεγχος και υπηρεσιακή ακεραιότητα της Ελληνικής Φορολογικής Υπηρεσίας” και επικεφαλής εκπαίδευσης των οικονομικών επιθεωρητών για την εφαρμογή του. Για την συμμετοχή και προσφορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δόθηκε την 11/12/2000 εύφημος μνεία αναγνώρισης και εκτίμησης της εξαιρετικής εργασίας τόσο από τον τότε υπουργό οικονομικών της Ελλάδας Γ.Παπαντωνίου όσο και από τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ N. Burns εξ ονόματος του Υπ. Οικ/κών των ΗΠΑ L. Summers.
    • Τομέας Δίωξης Ναρκωτικών, Όπλων, Αρχαιοκαπηλίας, Ραδιενεργών & πυρηνικών.
      • Κεντρική υπηρεσία – επιτελικά καθήκοντα:
  1. Διεθνής συνεργασία και εναρμόνιση εθνικής πολιτικής .
  2. Σύνδεσμος στην Europol
  3. Μόνιμη εκπρόσωπος στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών κατά των ναρκωτικών και του εγκλήματος (United Nations Officeon Drugs & Crime /UNDC ) στη Βιέννη.
  4. Μόνιμη εκπρόσωπος στο πρόγραμμα διεθνούς ελέγχου ναρκωτικών του ΟΗΕ (United NationsInternational Drug Control Programme/ UNDCP) στη Βιέννη, όπου εκτός της ολομέλειας του τομέα δίωξης συμμετείχα και στην ολομέλεια του τομέα πρόληψης και υγείας.
  5. Μέλος της οριζόντιας ομάδας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα ναρκωτικά (HorizontalWorkingPartyonDrugs /HDG)
  6. Συμμετοχή σε επιτροπές του ΟΟΣΑ για θέματα καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος από παράνομες δραστηριότητες
  7. Συμμετοχή σε διάφορους άλλους φορείς κατά των ναρκωτικών όπως το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο για τα ναρκωτικά και την εξάρτηση (EuropeanMonitoringCenterforDrugs&DrugAddiction / EMCDDA), το ευρωπαϊκό κέντρο για την πρόληψη & τον έλεγχο ασθενειών (EuropeanCenterforDiseasePrevention&Control / ECDC) κ.ά.
  8. Μέλος του εθνικού συντονιστικού οργάνου κατά των ναρκωτικών
  9. Αρμόδια για συνεργασία με ΟΚΑΝΑ, Υπουργείο Υγείας, ΕΛΑΣ
  10. Διοργανώτρια και εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων υπαλλήλων ανά την Ελλάδα
  • Επιχειρησιακός τομέας:
    • Συνεργασία με άλλες υπηρεσίες (ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, Πρεσβείες και αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών κλπ) σε διωκτικό επίπεδο
    • συμμετοχή σε επιχειρήσεις
    • προανακριτικά καθήκοντα, σύνταξη δικογραφίας
    • προσαγωγή σε εισαγγελέα
    • εκπροσώπηση της υπηρεσίας και στήριξη κατηγορητηρίου στο δικαστήριο, δεδομένης της μη διάθεσης νομικής υποστήριξης με δικηγόρους από πλευράς ελληνικού δημοσίου.
    • Έρευνες για ξέπλυμα χρήματος προερχόμενου από διακίνηση ναρκωτικών

 

ΑΛΛΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ / ΓΝΩΣΕΙΣ / ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

  • γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών (MSWord, Excel, Powerpoint κλπ) καθώς και εξειδικευμένων υπηρεσιακών πληροφοριακών συστημάτων
  • εξειδίκευση στην ανάλυση κινδύνου (riskanalysis)
  • διοργάνωση ενημερωτικών σεμιναρίων και συμμετοχή ως εισηγήτρια σε σχολεία και άλλους κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς σχετικά με την πρόληψη και την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών.
  • Μέλος πολιτιστικών συλλόγων
  • Προσφορά εθελοντικής εργασίας για την προστασία και ανάπλαση του περιβάλλοντος
  • Ζωγραφική / καλλιτεχνικές δημιουργίες / διακόσμηση εσωτερικών & εξωτερικών χώρων

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  • δραστηριοποίηση επί σειρά ετών στο συνδικαλιστικό φορέα του κλάδου εφοριακών
  • εκλεγμένη νομαρχιακή σύμβουλος για δύο θητείες, το 2002 και το 2006 (τρίτη σε σειρά προτίμησης και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις)
  • υποψήφια δήμαρχος Μεγανησίου το 2010 και επικεφαλής της αντιπολίτευσης επί δύο χρόνια όπου και ακολούθησε παραίτηση για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους.
  • Υποψήφια δημοτική σύμβουλος για το δήμο Λευκάδας το 2014 , όπου δεν συμμετείχε στη διεκδίκηση προτίμησης λόγω τραγικού  συμβάντος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *