Άνετη κι αισιόδοξη στην συνέντευξη τύπου η Ρόδη Κράτσα

Άνετη κι αισιόδοξη στην συνέντευξη τύπου η κα Ρόδη Κράτσα

Άνετη και αισιόδοξη 

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ έδωσε η υποψήφια περιφερειάρχης κα Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, η οποία ως γνωστόν, βρίσκεται σε περιοδεία γνωριμίας και ενημέρωσης αυτές τις μέρες στην Λευκάδα.

Άνετη και αισιόδοξη εμφανίστηκε στην συνέντευξη η Ζακυνθινής καταγωγής υποψήφια, όπου ενημέρωσε για την μέχρι τώρα πολιτική της διαδρομή, κατέθεσε το περίγραμμα του οράματός της για την Περιφέρεια και απάντησε με προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις που της έγιναν.

Ευρωπαΐστρια

Από την αρχή της συνέντευξης η κα Κράτσα, δεν έπαψε να αναφέρεται και να προβάλλει  το ευρωπαϊκό προφίλ και την μεγάλη πράγματι εμπειρία και γνώση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, τα οποία και θα αποτελέσουν καθώς φαίνεται το βαρύ πυροβολικό της στην προεκλογική κονίστρα, απέναντι στον «επαρχιωτισμό» των ανταγωνιστών της.

Κατ΄ αρχήν λοιπόν δήλωσε ενθουσιασμένη για την θερμή υποδοχή αλλά και την αποδοχή της υποψηφιότητάς της που έτυχε από τους Λευκαδίτες, και ένοιωσε την ανάγκη να τους ευχαριστήσει γι αυτό. Και παρά τους εσωκομματικούς τριγμούς που προκάλεσε η απονομή του χρίσματος στην ίδια κι όχι στον κ. Σπύρου, η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη και πολύ αισιόδοξη πως η ΠΙΝ μετά τις εκλογές θα έχει περιφερειάρχη γένους θηλυκού!

Κίνητρα και στόχοι

Κίνητρό της για να θέσει υποψηφιότητα για την ΠΙΝ, όπως είπε, αποτελούν τα 15 χρόνια εμπειρίας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα οποία αναμφίβολα της παρέχουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα έναντι των άλλων υποψηφίων. Γνωρίζει τα ευρωπαϊκά πράγματα και τις διαδικασίες και με δεδομένο πως η χώρα μας αντλεί από κει σημαντικούς πόρους επιβίωσης, θεωρεί πως το να γνωρίζει κανείς με ποιο τρόπο  θα τους διεκδικήσει, είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Διαψεύδει αυτούς που ισχυρίζονται πως δεν έχει αυτοδιοικητική εμπειρία και τους θυμίζει πως ήταν δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, γι αυτό και όταν μπήκε στο Ευρωκοινοβούλιο εντάχθηκε σε μια διακομματική ομάδα Ευρωβουλευτών που είχαν σχέση με την Αυτοδιοίκηση. Από τότε, σταθερός στόχος της  ήταν και παραμένει να έλθει η Ευρώπη κοντά στις τοπικές κοινωνίες και οι τοπικές κοινωνίες κοντά στην Ευρώπη. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, λέει, χάνουν τον στόχο τους στον σύγχρονο κόσμο και χάνουν και τις ευκαιρίες… Δήλωσε πως πιστεύει στις συνεργασίες και η ίδια μένει μακριά απ΄ τα κομματικά στεγανά. Ένας δε απ΄ τους πιο σημαντικούς λόγους  που θέτει υποψηφιότητα, είναι για να δει να εφαρμόζονται στην πράξη όλα αυτά που διαπραγματεύονταν τόσα χρόνια για την ΠΙΝ στην Ευρώπη. Μίλησε ακόμη για τις διασυνδέσεις της στην Ευρώπη και για την θετική ανταπόκριση που είχε στις εκεί εκλογές όταν πήρε την θέση της Αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ανταγωνιστεί τους συνυποψηφίους της στις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές που βίωσε η ίδια κατά το τελευταίο διάστημα. Άσκησε όμως κριτική στην σημερινή περιφερειακή Αρχή που δεν  έχει απορροφήσει παρά μόνο 20% από τους πόρους που μπορούσε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να χάσουμε νέες χρηματοδοτήσεις στο άμεσο μέλλον, όπως είπε…

Με όραμα για την ΠΙΝ

Κεντρικό όραμά της για την περιφέρειά μας είναι ο τουρισμός στον οποίο όμως λείπει η γνώση κι η εκπαίδευση. Ο πολιτισμός όμως πρέπει να είναι ο συνδετικός κρίκος για τα νησιά μας, καθώς επίσης κι η αξιοποίηση του πρωτογενή τομέα. Τα προϊόντα που παράγουμε δεν αξιοποιούνται αρκετά και είναι ανάγκη τα Ιόνια Νησιά να αποκτήσουν μια ενιαία ταυτότητα. Και με αφετηρία τα σημερινά σοβαρά προβλήματα είπε πως στην περιφέρεια που οραματίζεται δεν έχουν θέση τα γερασμένα οδικά δίκτυα, τα κατεστραμμένα δίκτυα ύδρευσης , αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, όπως και η σημερινή διαχείριση των απορριμμάτων. Και κατέληξε λέγοντας πως οι πολίτες θα αποφασίσουν σ΄ αυτές τις εκλογές, αν θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας στην Ευρώπη ή αν θέλουν να την γνωστή πεπατημένη.

Θεωρεί σαν δυνατό της σημείο την σύνθεση των πραγμάτων, καθώς και την εμπειρία και  ικανότητά της στην διαπραγμάτευση.  Έχει περάσει από σκληρές διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη και τις έχει κερδίσει. Και η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους  γιατί απαιτεί σκληρές διαπραγματεύσεις, λέει.

Σχετικά με τις βολές που δέχεται από την πλευρά του κ. Σπύρου, η κα Κράτσα δηλώνει πως έχει επιλέξει να μην απαντά σε μη πολιτικά θέματα και στις προκλήσεις από οπουδήποτε κι αν αυτές προέρχονται. Στην ερώτηση κατά πόσο θεωρεί πως αυτή η εσωκομματική αντιπαλότητα θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, απάντησε πως δεν ξέρει αν θα την συνεχίσει ο κ. Σπύρου, η ίδια πάντως βλέπει να έχει μεγάλη στήριξη από παντού, ακόμη και στην Κέρκυρα. «Το κόμμα μας λειτουργεί ενωτικά, οι παραφωνίες και περιθωριακές κινήσεις δεν αποδυναμώνουν την εικόνα του κόμματος που έχει σαν στόχο να βγάλει την Ελλάδα από την κατάσταση της σημερινής ανεμικής ανάπτυξης», είπε.

Ήρθα για να μείνω

Στην ερώτηση αν θα παραμείνει στην Περιφέρεια στην περίπτωση μη εκλογής της, κάτι που αμφισβήτησε ο κ. Γαλιατσάτος, η κα Κράτσα δήλωσε πως ήρθε για να μείνει σε κάθε περίπτωση. Και ανέφερε ότι τα παιδιά της λένε και σήμερα ακόμη ότι πάσχει από το σύνδρομο της καλής μαθήτριας, επειδή υπηρετεί πάντα και με μεγάλη συνέπεια αυτό που έχει επιλέξει να κάνει. «Πάντως είμαι βέβαιη πως θα έχουμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε και να σας αντιμετωπίζω αύριο ως εταίρους στο πρόγραμμά μου ως περιφερειάρχης», κατέληξε.

Χρειάζεται πάντως και λίγη προσοχή…

Η κυρία Κράτσα που συνεχίζει την περιοδεία ενημέρωσης στο νησί μας, έδειξε να είναι ενήμερη για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λευκάδα, κάτι που επιτρέπει μια συγκρατημένη αισιοδοξία σε μας που την παρακολουθήσαμε από κοντά.   Εκείνο που ίσως χρειάζεται όμως, είναι να είναι λίγο προσεκτική, για να μην πούμε πολύ επιφυλακτική, στην «ενημέρωση» σκοπιμότητας που κάποιοι για δικούς τους λόγους της παρέχουν…

ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *