Ένας αξιόλογος εικαστικός του δρόμου στο νησί μας

Ένας αξιόλογος εικαστικός του δρόμου στο νησί μας

Έργο του βενεζολάνου εικαστικού του δρόμου “Badsura” στο νησί της Λευκάδας

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, με ιδιαίτερη χαρά ενημερώνουν ότι ο βενεζολάνος εικαστικός του δρόμου και street artist, Wolfgang Salazar Badsura, επίσης γνωστός ως «Badsura», βρέθηκε στη Λευκάδα όπου και πραγματοποίησε ένα καλλιτεχνικό έργο, από τις 22 έως τις 27 Ιουλίου, στο δεύτερο και τρίτο δημοτικό σχολείο του Δήμου Λευκάδας.

Ένας αξιόλογος εικαστικός του δρόμου στο νησί μας

Ο Badsura αποτύπωσε ένα φλαμίνγκο στους τοίχους του σχολείου της Λευκάδας, κατόπιν αιτήματος των διευθυντών Παναγιώτη Μαρούση και Σταύρου Δελαπόρτα, λόγω του συμβολισμού που έχει το πτηνό για το νησί. Οι ήπιοι χειμώνες και η άφθονη τροφή στις λιμνοθάλασσες είναι οι λόγοι που κάθε φθινόπωρο χιλιάδες φλαμίνγκο μεταναστεύουν στην Λευκάδα και μετατρέπουν τις λιμνοθάλασσες της σε απίστευτα εξωτικά τοπία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της μοναδικής εμπειρίας, ο καλλιτέχνης δήλωσε γοητευμένος από το μεγαλείο της ζωγραφικής ενός φλαμίνγκο ως μέρος της κοσμογονίας ενός λαού • «αυτή τη φορά έσβησα τον εγκέφαλο και κατανόησα το περιβάλλον». Σε αυτό το έργο του, ο Badsura άφησε στην άκρη τα σκίτσα και τα χρώματα για να επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στο συμβολισμό και τη σύνδεση του φλαμίνγκο με τους κατοίκους του νησιού ώστε να την αποτυπώσει στον τοίχο.

Ένας αξιόλογος εικαστικός του δρόμου στο νησί μας

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Wolfgang Salazar είναι ζωγράφος και καλλιτέχνης γκράφιτι από το 2008 και σήμερα ζει στο Καράκας της Βενεζουέλας. Είναι μέλος της ομάδας Sur Oeste Unido και Tiuna el fuerte, έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις αστικής τέχνης στον Ισημερινό (2012), Βραζιλία (2013), Ιταλία (2014), Κολομβία (2015), Κολομβία (2016), Γερμανία (2016 ), Ιταλία (2016), Γαλλία (2016), Περού (2018) και έχει επίσης πραγματοποιήσει αμέτρητα έργα δρόμου σε τοίχους εργατικών περιοχών της Βενεζουέλας για να κοινωνικοποιήσει την τέχνη του.

Ένας αξιόλογος εικαστικός του δρόμου στο νησί μας

To έργο αυτό πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας καθώς και το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο της Λευκάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *