Βλάβη στη Γέφυρα κλείνει την διώρυγα της Λευκάδας

Βλάβη στη Γέφυρα κλείνει την διώρυγα της Λευκάδας

Μηχανική βλάβη που σημειώθηκε στην πλωτή γέφυρα της Λευκάδας σήμερα πριν το μεσημέρι, είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει το Βόρειο στόμιο της Διώρυγας της Λευκάδας στα μεγάλα σκάφη.

Συγκεκριμένα η βλάβη που σημειώθηκε στον μηχανισμό του Ανατολικού καταπέλτη, (προς την πλευρά της Ακαρνανίας), έχει σαν αποτέλεσμα να μην επιτρέπει να σηκώνεται ο συγκεκριμένος καταπέλτης και συνεπώς να μην μπορεί η πλωτή γέφυρα να γυρίσει στο πλάι για να ελευθερώσει την Διώρυγα σε όλο το εύρος της. Ο Δυτικός καταπέλτης όμως (προς την Λευκάδα λειτουργεί κανονικά κι έτσι σηκώνεται κάθε μια ώρα, επιτρέποντας να περάσουν τα μικρά σκάφη όπως βάρκες, μικρά σκάφη, μικρά αλιευτικά και μικρά ιστιοφόρα. Η διέλευση των οχημάτων απ΄ το κατάστρωμα της γέφυρας ουδόλως επηρεάζεται από την βλάβη και συνεχίζεται κανονικά. Πάντως αποτέλεσμα της βλάβης ήταν να μην περάσει σήμερα από κει το πλοίο ΑΖΙΜΟΥΤ που εκτελεί την γραμμή στα Ιόνια Νησιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Χαλικιάς στου οποίου την αρμοδιότητα ανήκει η γέφυρα και στον οποίο απευθυνθήκαμε, μας διαβεβαίωσε ότι ήδη έχει επιληφθεί του προβλήματος συνεργείο τεχνικών και αύριο (Τετάρτη 17-7-18) κάποια πρωινή ώρα, εκτιμάται ότι το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί και η γέφυρα θα λειτουργήσει κανονικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *