Η ομιλία του βουλευτή στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Η ομιλία του βουλευτή στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα 14 Ιουνίου 2018

 

Θανάσης Καββαδάς: Τοξική και εθνικά επιζήμια η κυβέρνηση

 

Την υπογραφή του 4ου μνημονίου από την κυβέρνηση,  με βαριά μέτρα λιτότητας που υποθηκεύει το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας και την συμφωνία του πρωθυπουργού για την ονομασία των Σκοπιών, κατήγγειλε, μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης. 

 

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του κ. Καββαδά.

 

  • Το τραγικό κύριοι της κυβέρνησης είναι ότι, όπως στην οικονομία, διαπραγματεύεστε με τοξικό και εθνικά επιζήμιο τρόπο και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής -και αναφέρομαι στο ζήτημα των ΣΚΟΠΙΩΝ- χωρίς μάλιστα να διαθέτετε την απαραίτητη κυβερνητική συνοχή.
  • Η νέα Δημοκρατία θα κάνει αυτό που πρέπει και θα φέρει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για αυτή την εθνική υποχώρηση που δεν μπορεί να γίνει δεκτή.
  • Επί του νομοσχεδίου, αναρωτιέμαι τι περισσότερο έχω να προσθέσω, μετά την αφοπλιστική τοποθέτηση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλη, χθες στην Επιτροπή. Που αποδόμησε τα επιχειρήματα του κ. Τσακαλώτου, τονίζοντας ότι τα αντίμετρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να ανακουφίσουν μισθωτούς και συνταξιούχους και ότι τα πλεονάσματα δεν θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
  • Αυτό κύριε υπουργέ, είναι η απόδειξη ότι και αυτό το νομοσχέδιο, σφραγίζει με περίτρανο τρόπο το γεγονός ότι η πολιτική σας δεν υποστηρίζεται ούτε από εσάς.
  • Ακόμα και εσείς κύριοι συνάδελφοι της συγκυβέρνησης, που μέχρι χθες, καλλιεργούσατε το μύθο της «καθαρής εξόδου» από το μνημόνιο, δεν το πιστεύετε.
  • Το πιθανότερο είναι να πειθαρχήσετε κομματικά και να ψηφίσετε. Ξέρετε ωστόσο ότι με την ψήφο σας φέρνετε νέες υποχρεώσεις, νέες μελλοντικές δεσμεύσεις, νέα λιτότητα και μάλιστα χωρίς νέα χρηματοδότηση.
  • Mε την ψήφο σας επικυρώνετε άνευ όρων το «4ο Μνημόνιο», με την υπογραφή για δεύτερη φορά της κυβέρνησης της Αριστεράς.
  • Ένα μνημόνιο με μέτρα ύψους 5,1 δις, με μειώσεις συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου, με  πρωτογενή υπερ-πλεονάσματα, όχι από ανάπτυξη αλλά από υπερφορολόγηση και πετσόκομμα των συντάξεων,

με υποθήκη της δημόσιας περιουσίας ύψους 25 δις ως εγγύηση για την αποπληρωμή του ESM, με μια ανάπτυξη ασθενική που δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και τις ανάγκες της χώρας, με βαριές ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και με ένα βουνό νέων εξοντωτικών μέτρων λιτότητας.

 

  • Καλό θα ήταν πριν έρθετε εδώ με αυτό το νομοσχέδιο, να έχετε κάνει την αυτοκριτική σας και τουλάχιστον, εάν δεν μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά, να νομοθετήσετε διαφορετικά, να είχατε το πολιτικό θάρρος να ζητήσετε ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών και να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα.
  • Η πραγματικότητα είναι ότι επί των ημερών σας, αυξήθηκαν φόροι, αυξήθηκαν τα χρέη των πολιτών, κατασχέθηκαν κατοικίες, έγιναν 1 εκατομμύριο 800 χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών, μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και θα γίνουν ακόμα περισσότερο με τον παρόν νομοσχέδιο και το μόνο που ευημέρησε ήταν το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
  • Ευτυχώς για τους Έλληνες, τα έργα και οι ημέρες των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τελειώνουν.
  • Δυστυχώς όμως, για όσο λίγο καιρό σας απομένει, διαχειρίζεστε ακόμα τις τύχες τους και βρίσκεστε σήμερα εδώ, για να ψηφίσετε ελαφρά τη καρδία, νέα βαριά μέτρα λιτότητας.
  • Αυτή, κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης είναι η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι αυτή που σας αντιπολιτεύεται, όχι μόνο εμείς.

 

Για να δείτε την ομιλία πατήστε εδώ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *