Φώφη κερνάει, Φώφη πίνει και διορίζει τις Νομαρχιακές!

Φώφη κερνάει, Φώφη πίνει και διορίζει τις Νομαρχιακές!

Στα όρια διάσπασης (μόνο τοπικά άραγε;) βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής

Στροφή προς την αριστερά και …προς τα πίσω, πραγματοποίησε το Κίνημα Αλλαγής με το νέο οργανωτικό ξεκίνημα που επιχειρεί. Όχι όμως όποιας κι όποιας αριστεράς, αλλά της αλήστου μνήμης αριστεράς, αυτής που μάλλον θέλουν να ξεχάσουν οι σύγχρονοι αριστεροί, αυτής των  συντρόφων Στάλιν, Τσαουσέσκου, Ζίφκωφ και των άλλων παιδιών του απεχθούς παρελθόντος, που θεωρούσαν περιττή πολυτέλεια τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις εκλογές και προτιμούσαν να διοικούν με το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”.

Έτσι μετά τους διορισμούς στις οργανωτικές θέσεις κεντρικά, χθες οι διορισμοί επεκτάθηκαν και πανελλαδικά με την επιλογή (απ΄ την ηγεσία) των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών…

Η κατάργηση των εκλογών υποτίθεται πως έγινε για να συμπεριληφθούν στην οργάνωση και οι μικρότερες συνιστώσες (το ΚΙΔΗΣΟ, το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ κι ο Καμίνης) που μάλλον θα έμεναν έξω σε περίπτωση εκλογών. Έτσι οι θέσεις μοιράστηκαν υποτίθεται αναλογικά, με την διαφορά πως από τις αναλογούσες θέσεις στο ΠΑΣΟΚ η μερίδα του λέοντος πήγαν στους ανθρώπους της Φώφης κι έμεινε για τους ανθρώπους του Ανδρουλάκη ο κατιμάς!

Για να καταλάβετε, από τις 11 θέσεις των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής της Λευκάδας, όπου στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για πρόεδρο πρώτευσε ο Ανδρουλάκης  με 242 ψήφους (έναντι 197 Φώφης) και την δεύτερη Κυριακή σε επίπεδο Νομού η διαφορά έγινε 23 ψήφοι, η Φώφη, παίρνει τις 4 θέσεις αφήνοντας για την παράταξη Ανδρουλάκη μόλις μία! Μιλάμε για τον ορισμό της δίκαιας κατανομής δηλαδή! Οι υπόλοιπες συνιστώσες έλαβαν: Το Ποτάμι 2 θέσεις, το ΚΙΔΗΣΟ 2, η ΔΗΜΑΡ 1 και ο Καμίνης 1.

Όπως ήταν φυσικό, η πλευρά που πρόσκειται στον Ανδρουλάκη αντέδρασε σ΄ αυτή την κατανομή και δεν απέστειλε μέλος, απέχοντας απ΄την χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Ν.Ε. όπου και έγινε η κατανομή των αρμοδιοτήτων.

Οι αρμοδιότητες που δόθηκαν είναι:

Σταύρακας Παναγιώτης  Γραμματέας & ΕΒΕ και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Φερεντίνος Θωμάς            Αναπληρωτής Γραμματέας – Αυτοδιοίκησης – Αγροτικού

Λούβρου Κατερίνα            Οργανωτικό και ΜΜΕ

Θεριανός Βαγγέλης           Οργανωτικό – Αυτοδιοίκηση -Εργαζόμενοι

Αραβανής Κώστας             Υγείας & Περιβάλλοντος

Αραβανής Λευτέρης          Υγείας & Περιβάλλοντος

Γιαννουλάτος Γιάννης      Οικονομικών & Τουρισμού

Ροντογιάννης Άγγελος      Παιδείας

Καρβελάς Θανάσης            Πολιτισμού & Αθλητισμού

Ζαφείρης Χριστόφορος     Κοινωνικών κινημάτων & Ισότητας

(Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η συμμετοχή στην Νομαρχιακή -σαν απλό μέλος και χωρίς καίριες αρμοδιότητες- του πρώην δημάρχου και νομάρχη Κώστα Αραβανή. Να σημειωθεί ότι ο κ. Αραβανής είχε πάρα πολλά χρόνια να συμμετάσχει σε τοπική κομματική οργάνωση κι αυτό είχε συμβεί πριν απ΄ την πρώτη εκλογή του το 2006).

Είναι άγνωστο προς το παρόν αν και πως θα αντιδράσουν οι παραγκωνισμένοι της πλευράς Ανδρουλάκη, που θεωρούν εαυτούς “ριγμένους”. Επειδή όμως η ίδια τακτική (του παραγκωνισμού) σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν συνέβη μόνο στη Λευκάδα αλλά και πανελλαδικά, δεν αποκλείεται να υπάρξει και η αντίστοιχη οργανωμένη αντίδραση…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *