Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας για την ενοποίηση του ΤΕΙ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας για την ενοποίηση του ΤΕΙ

Φωτογραφία απ΄ την συνεδρίαση του Δ.Σ. της 23ης Οκτωβρίου 2017

*****

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας στη συνεδρίασή του στις 23 Οκτωβρίου 2017 και ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας για την ενοποίηση Ιονίου  Πανεπιστημίου και Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, αποφάσισε τα εξής:

  1. Οι όποιες αλλαγές για το μέλλον των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, θα πρέπει να λαμβάνονται και να ανακοινώνονται μετά από συνεννόηση και διάλογο (και) με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μονομερώς.
  2. Ο Δήμος Λευκάδας είναι θετικός μόνο σε προτάσεις και προσπάθειες στην κατεύθυνση ενίσχυσης – ενδυνάμωσης του εκπαιδευτικού τους ρόλου με στόχο πάντα την επιστημονική, πολιτισμική και οικονομική στήριξη των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας.
  3. Για το Δήμο μας είναι σαφές: Απαιτούμε τα Τμήματα που λειτουργούν στη Λευκάδα να παραμείνουν- να ενισχυθούν και να αναβαθμιστούν.
  4. Πρέπει να εξετασθεί σοβαρά το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης της παρουσίας του νέου φορέα με νέο τμήμα Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. στη Λευκάδα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση και δέσμευση του Υπουργού για ωφέλεια όλων των νησιών.
  5. Είμαστε ανοικτοί, σε αλλαγές που ενισχύουν και αναβαθμίζουν την παρουσία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο Δήμο μας.
  6. Ζητάμε άμεσα την επίλυση των κτιριακών προβλημάτων του ΤΕΙ στο Δήμο μας.
  7. Ζητάμε την ισότιμη μεταχείριση, συμμετοχή και αντιμετώπιση όλων των Νησιών του Ιονίου στην κατανομή των Σχολών.
  8. Τέλος θεωρούμε ότι αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία αυτής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, είναι η ουσιαστική οικονομική υποστήριξη του νέου εκπαιδευτικού φορέα.

Μόνο έτσι θα προκύψουν λύσεις στα χρόνια προβλήματα που προήλθαν από την προχειρότητα με την οποία δημιουργήθηκαν τα Τμήματα των Τ.Ε.Ι. στην Ελλάδα και από την μετέπειτα ανεπαρκή υποστήριξή τους (στελέχωση, κτιριακό, σίτιση, εστίες, κ.λπ.).

Από το Δήμο Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *