Η Οδύσσεια εγκλωβισμένου ζευγαριού στην παραλία ΦΟΥΡΝΟΙ

Η Οδύσσεια εγκλωβισμένου ζευγαριού στην παραλία ΦΟΥΡΝΟΙΚλιμάκιο της ΕΜΑΚ απεγκλώβισε αποκλεισμένους σε παραλία

Για τον απεγκλωβισμό τους κινητοποιήθηκαν Λιμεναρχείο, Πυροσβεστική και ιδιώτες, τελικά όμως ήρθε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τα Γιάννενα που τους απεγκλώβισε!

Μια μικρή Οδύσσεια έζησε ζευγάρι Ελλήνων τουριστών, που βρέθηκε σήμερα αποκλεισμένο στην απομονωμένη παραλία “ΦΟΥΡΝΟΙ“, μεταξύ “Καθίσματος” και “Μύλου“. Οι αποκλεισμένοι που ήταν ο 58χρονος Γιάννης Α. και η 53χρονη σύζυγός του Παρασκευή Κ. κατάφεραν με κινητό τηλέφωνο να επικοινωνήσουν με την Λιμενική Αρχή Λευκάδας σήμερα (Σάββατο 12-8-17) λίγο μετά το μεσημέρι και να ζητήσουν βοήθεια.

Αμέσως ξεκίνησε ιδιωτικό φουσκωτό από τον Άγιο Νικήτα στο οποίο επέβαινε και Λιμενικός, το οποίο προσπάθησε να προσεγγίσει στην συγκεκριμένη παραλία, κάτι όμως που στάθηκε αδύνατο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η δε Πυροσβεστική Υπηρεσία που είχε κι αυτή ειδοποιηθεί (από το Λιμεναρχείο) δήλωσε αδυναμία να προσεγγίσει τους αποκλεισμένους από στεριά.

Περί  τις τέσσερις η ώρα το απόγευμα απέπλευσε πλωτό σκάφος του Λ.Σ. το οποίο προσπάθησε να προσεγγίσει την παραλία με τους εγκλωβισμένους, όμως μετά από μιάμιση περίπου ώρα ο κυβερνήτης του ειδοποίησε πως η προσέγγιση είναι αδύνατη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Μετά απ΄ αυτό ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΜΑΚ και λίγο μετά τις έξι το απόγευμα η Π.Υ. ειδοποίησε ότι στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ απ΄ τα Γιάννενα καθώς και κλιμάκιο απ΄ τη Λευκάδα.

Πριν από λίγο (στις δέκα και μισή το βράδυ περίπου), το ζευγάρι απεγκλωβίστηκε απ΄ την ΕΜΑΚ, είναι καλά στην υγεία τους, και μεταφέρονται στο ξενοδοχείο τους στην πόλη της Λευκάδας.

Τέλος καλό λοιπόν για τους συμπατριώτες μας χάρη στην κινητοποίηση των υπηρεσιών, σε μια αποφράδα μέρα που ήδη την επιβαρύνει η απώλεια του άτυχου Ιταλού, που πνίγηκε το πρωί στο Πόρτο Κατσίκι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *