Έφυγε απ΄ την ζωή ο Γεράσιμος Γερασίμου ή “Γάτος”

Έφυγε απ΄ την ζωή ο Γεράσιμος Γερασίμου ή «Γάτος»

Ο Μάκης Γερασίμου (τελευταίος δεξιά) στο πάλκο, στο Κατωχώρι το 2014…

Έφυγε χθες απ΄την ζωή σε ηλικία 88 χρονών ο Γεράσιμος (Μάκης) Γερασίμου ή “Μαύρος Γάτος”, όπως ήταν ευρύτερα γνωστός, ένας συμπατριώτης μας που είχε συνδέσει την ύπαρξη και την δημόσια παρουσία του με την λαϊκοδημοτική διασκέδαση των πανηγυριών. Ο Μάκης απέκτησε το παρατσούκλι “Μαύρος Γάτος” από πολύ παλιά, από τότε που έκανε πλανόδιο εμπόριο και στο αυτοκίνητό του είχε ζωγραφισμένο έναν μαύρο γάτο, πριν γίνει ο πιο ονομαστός καλλιτεχνικός “ιμπρεσάριος” της περιοχής μας και ο εφοδιαστής των πανηγυριών με κάθε λογής ορχήστρες, στις οποίες συνήθως συμμετείχε κι ο ίδιος σαν τραγουδιστής.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στο νησί μας όσο και στους γειτονικές περιοχές της Στερεάς και της Ηπείρου όπου επίσης δραστηριοποιούνταν καλλιτεχνικά, ενώ ήταν εκείνος που έφερε στον τόπο μας και καθιέρωσε τον “κοκκοτό”, τον οποίο έκανε στ΄ αλήθεια “Λευκαδίτικο χορό”, από παλιό  προσφυγικό τραγούδι που ήταν.

Ο Μάκης μέχρι πρόσφατα διατηρήθηκε θαλερός και ενεργός στα πάλκο, όπως φαίνεται και από τις σχετικά πρόσφατες φωτογραφίες που δημοσιεύουμε…

Έφυγε απ΄ την ζωή ο Γεράσιμος Γερασίμου ή «Γάτος»

” Προτελευταίος δεξιά στο πάλκο ο Μάκης, στο πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου το 2014 στο Κατωχώρι Λευκάδας…  

*******

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *