Το Εργατικό Κέντρο σας για την αργία της Κυριακής

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

 

Την Κυριακή 18 Ιούνη αντιπροσωπία του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας- Βόνιτσας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο σούπερ μάρκετ «MARKET IN» στο Νυδρί απαιτώντας να μην προχωρήσει στο άνοιγμά του, το οποίο και πέτυχε. Παράλληλα, αντίστοιχο κλιμάκιο έκανε παρέμβαση στη διεύθυνση του καταστήματος «ΑΒ Βασιλόπουλος» στη Λευκάδα που άνοιξε τη συγκεκριμένη ημέρα.

Οι εργαζόμενοι, πληρώνουν με κάθε τρόπο την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις εργασιακές σχέσεις- λάστιχο, τα 4ωρα, τα πολλαπλά πόστα και όχι μόνο, σε όλο τον κλάδο. Η επιβάρυνση της υγείας των εργαζομένων από όλες αυτές τις πρακτικές δεν «εξαργυρώνεται» με την τακτική καταβολή των μισθών ή με κάποιο παραπάνω επίδομα που στην ουσία δε φτάνει «ούτε για ζήτω». Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε όλο το φάσμα της ζωής των εργαζομένων όχι μόνο στον κλάδο του εμπορίου αλλά και γενικότερα.

 

συνάδελφοι,

Η εργοδοσία υπολογίζει πάρα πολύ στη δύναμη των εργαζομένων, στη δύναμή μας. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αν οι εργαζόμενοι είναι συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία τους μπορούν να πετύχουν πολλά, να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους. Μόνο η ενότητά μας και η αδιάλλακτη στάση απέναντι στην εργοδοσία μπορεί να υψώσει τείχος αντίστασης για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν στο χώρο δουλειάς, και μαζί με αυτά και το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας.

Απευθύνουμε κάλεσμα, στους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου, τους υπαλλήλους γραφείων, τους εργαζόμενους ντελίβερι, σε βενζινάδικα κ.ά. επιχειρήσεις με όλες τις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου να συμμετάσχουν στις εκλογές του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας- Βόνιτσας, στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στις 23 Ιούνη 1μμ – 8μμ, 24 Ιούνη 12μμ- 7μμ και 26 Ιούνη 1μμ- 8μμ.

 

Ένα ισχυρό σωματείο, είναι το μόνο αντίβαρο στην επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους.

  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *