Γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια ο Αη Γιώργης στους Σκάρους

Διπλή γιορτή σήμερα: Και του Αγίου Γεωργίου και του Θωμά…

Ερειπωμένο μεν (κατά το μεγαλύτερο μέρος του), πανέμορφο δε το ιστορικό Μοναστήρι του Αη-Γιώργη στο ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον των Σκάρων, είχε σήμερα την τιμητική του που γιόρταζε. Στον Ιερό Ναό της Μονής τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία  ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου, συνεπικουρούμενου από δύο ιερείς και τον διάκο της Ι. Μητροπόλεως, ενώ τελέστηκε και Αρτοκλασία.

Παρά το κρύο που ήταν αισθητό, αρκετός ήταν ο κόσμος, κυρίως Αλεξανδρίτες και Νικιανιώτες, που ανέβηκαν μέχρις εκεί για να λειτουργηθούν στον ιστορικό και εξόχως κατανυκτικό Ιερό Ναό του Αη Γιώργη αλλά και ν΄ απολαύσουν την υπέροχη φύση της περιοχής.

Οργιώδης η βλάστηση της περιοχής!

Μετά την Θ. Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης ανακοίνωσε ότι μετά από πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες, η Μονή του Αγίου Γεωργίου ανασυστάθηκε και μάλιστα ανακοίνωσε και τον ηγούμενο που είναι ο ιερομόναχος Γεώργιος Δέλλας (που γιόρταζε κιόλας). Αποκάλυψε ότι σκοπός της Ι. Μητροπόλεως είναι να ανασυσταθούν και να ξαναζωντανέψουν όλα τα ερειπωμένα Μοναστήρια του νησιού μας, όμως εξέφρασε το παράπονό του γιατί αυτό δεν έγινε κατά τις περιόδους που υπήρχαν άφθονα χρηματοδοτικά προγράμματα… Σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχουν τέτοια προγράμματα ώστε να τα εντάξουμε, είπε, και ζήτησε την βοήθεια των πιστών για να προχωρήσει έστω κι έτσι η ανακατασκευή τους.

Μετά την Θεία Λειτουργία προσφέρθηκαν “σπερνά”, γλυκά κι αναψυκτικά, αλλά και άλλα κεράσματα..

Το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ ήταν εκεί και σας βάζει με πλούσιο φωτορεπορτάζ στο κλίμα της ημέρας.

Και του χρόνου!

Η εξώπορτα…

Το Καθολικό…

Πανταχού παρών ο πρόεδρος…

Αριστερά το διασωθέν Καθολικό, δεξιά το ερειπωμένο Ηγουμενείο…

Το πανέμορφο ξυλόγλυπτο τέμπλο, που όμως φέρει “αντίγραφα” εικόνων. Κρίμα…

Ο Σεβασμιώτατος ευλογεί το εκκλησίασμα…

“Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν…” Ο ιερομόναχος Γεώργιος Δέλας (δεξιά με το βιβλίο) είναι ο πρώτος ηγούμενος μετά την ανασύσταση της Ι. Μονής,

Υπέροχες τοιχογραφίες-αγιογραφίες μέσα στο Ιερό του Ναού, που δυστυχώς όμως είναι μισοκαταστραμένες…

Μέχρι γλυκάκια μοίρασε ιδιοχείρως ο πρόεδρος του Τ.Σ.!

*******

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *