Διπλό ναυάγιο στα Διαβασίδια

καταμαραν

(φωτο αρχείου)

Δυό ιστιοπλοϊκά σκάφη τύπου καταμαράν εξόκειλαν νωρίτερα σήμερα στα αβαθή στα Διαβασίδια, έξω απ΄το Βόρειο στόμιο της διώρυγας της Λευκάδας με αποτέλεσμα να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης των δεκαεφτά συνολικά επιβαινόντων τους από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

Τα δυο σκάφη, ένα με ελληνική και το άλλο με γαλλική σημαία είχαν ναυλωθεί στην Κέρκυρα και ξεκίνησαν το ταξίδι τους για Λευκάδα το ένα με εννιά και το άλλο με οκτώ επιβαίνοντες κυρίως Ρώσους και Λεττονούς. Πλησιάζοντας προς το στόμιο της διώρυγας όμως και ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες, αφού συνυπήρχαν άνεμος και σουέλ (δηλαδή βωβός κυματισμός), ένα σχοινί πιάστηκε στην προπέλα του ενός και αχρήστεψε την μηχανή του. Το άλλο πλησίασε το πρώτο και το έδεσε, προσπαθώντας να το ρυμουλκήσει, Όμως δεν ανταποκρίνονταν η μηχανή του, (οι μηχανές στα ιστιοπλοϊκά είναι σχετικά αδύναμες, αφού είναι βοηθητικές και κινούνται κυρίως με τα πανιά) ενώ σκίστηκε και το πανί του πάνω στην προσπάθεια κι έτσι εξόκειλαν και τα δυο στα ρηχά των Διαβασιδίων. Ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή της Λευκάδας και αμέσως κατέφθασε εκεί το πλωτό σκάφος του ενώ έσπευσε για βοήθεια και το πλωτό του Λιμεναρχείου της Πρέβεζας. Παρά τις προσπάθειές τους όμως δεν κατόρθωσαν να τα αποκολλήσουν. Στον τόπο του διπλού ναυαγίου κατέφθασαν και δυο μεγάλα αλιευτικά σκάφη, με τις βάρκες των οποίων τελικά αποβιβάστηκαν σταδιακά στην ξηρά οι ναυαγοί, οι οποίοι με περιπολικά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην πόλη.

Μια εκ των επιβατών που είναι έγκυος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου εξετάστηκε και δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα.

Αύριο το πρωί θα επαναληφθούν οι προσπάθειες αποκόλλησης των σκαφών, τα οποία προς το παρόν παραμένουν προσαραγμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *