Χόρτασαν από ενημέρωση κι από υποσχέσεις οι σεισμόπληκτοι!

σεισμοπλ.

‘Εντονα προβληματισμένοι και κατηφείς οι σεισμόπληκτοι απ΄ αυτά που ακούν στην δημαρχιακή ενημέρωση…

Για μια ακόμη φορά -την 3η σε τέσσερις μόλις μέρες- ενημερώθηκαν χθες στο δημοτικό συμβούλιο οι σεισμόπληκτοι της ΝΔ Λευκάδας για το τι έγινε και το που βρίσκεται το θέμα που τους καίει, δηλαδή η αρωγή για τους ίδιους και κυρίως τα έργα αποκατάστασης των καταστροφών του σεισμού στην περιοχή τους, απ΄το αποτέλεσμα των οποίων εξαρτάται αν θα δουλέψουν οι επιχειρήσεις τους κι οι ίδιοι το καλοκαίρι!

Για να συμβεί βέβαια αυτό έπρεπε πρώτα να υπομείνουν την ακατάσχετη …λογία (στην θέση των τελειών βάλτε εσείς όποιο πρώτο συνθετικό επιθυμείτε) που ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, αφού στα θέματα της ημερησίας διάταξης, σαν πρώτο είχε μπει το “ψήφισμα του Δ. Σ. σχετικά με το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο”, με εισηγητή τον ίδιο το δήμαρχο παρακαλώ! Κι επειδή προφανώς ο κ. δήμαρχος (και πολύ σωστά) φοβήθηκε πως δεν θα παραμείνει κανείς τους στην αίθουσα για να τον παρακολουθήσει στην εισήγησή του, έκανε αυτό που θα έκανε κάθε σώφρων και φιλοδοξος συνάμα εισηγητής: Φρόντισε το δικό τους θέμα με τίτλο “συζήτηση σχετικά με την πορεία των ενεργειών του Δήμου μετά τον σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015″ να τοποθετηθεί δεύτερο, μετά το ψήφισμά του!

Το γεγονός βέβαια πως μετά την “ενημέρωση” τους σεισμόπληκτους περίμενε μέσα στη νύχτα η μακρύτερη διαδρομή που υπάρχει στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού μας, για τα πιο απομακρισμένα χωριά απ΄την πόλη, προφανώς (όπως συνηθίζει να λέει κι ο δήμαρχος) δεν στάθηκε ικανό ν΄ αντιστρέψει τη σειρά των θεμάτων, όπως θα ήταν το λογικότερο!

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά λοιπόν οι σεισμόπληκτοι χόρτασαν από ενημέρωση κι από υποσχέσεις κι αν όλα πάνε καλά, σύμφωνα και με την ενημέρωση που είχαν, μπορεί και να πάρουν από βδομάδα κι εκείνο το ρημάδι το βοήθημα (διακοσάρι ή εξακοσάρι) για τις πρώτες κι άμεσες ανάγκες τους (τι πρώτες δηλαδή και τι άμεσες, μετά από τόσον καιρό…), με το που θα έχει συμπληρωθεί πλήρες το τρίμηνο δηλαδή μετά το σεισμό!!!

Αιδώς Αργείοι (ή μήπως αχρείοι είναι το σωστό, όπως ακούσαμε κάποιον απ΄τους αγανακτισμένους σεισμόπληκτους να το λέει στο φουαγιέ;)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *