Έγινε Δημοτικό Συμβούλιο για να προπαγανδίσει ο βουλευτής το δημοψήφισμα!

αρχικη

(Για μεγέθυνση κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Απίστευτο κι όμως, δυστυχώς, αληθινό: Έκαναν ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο για να δώσουν την ευκαιρία στον βουλευτή να προπαγανδίσει υπέρ του “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα!

Δεν φαίνεται να έχει τέλος ο κατήφορος της κυβέρνησης αλλά και των φορέων που πρόσκεινται σ΄αυτήν: Μετά τον πεντάμηνο προσχηματικό άκαρπο διάλογο με τους εταίρους, μετά το προσχηματικό, αντισυνταγματικό και διχαστικό δημοψήφισμα στην δίνη του οποίου βολοδέρνει η χώρα, είδαμε τις προσχηματικές πρακτικές να “επεκτείνονται” και στον τόπο μας, με τον ορισμό απ΄την δημοτική Αρχή της 12ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για χθες (2-7-2015), με εμφανέστατη την σκοπιμότητα, να δώσει στον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή την ευκαιρία να προπαγανδίσει υπέρ του “ΟΧΙ” στο επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής!

Δεν αποκλείεται να το είδε και σαν μια καλή ευκαιρία προπόνησης ο εθνοπατέρας μας βουλευτής, του οποίου τη φωνή δεν έτυχε ν΄ακούσω μέχρι τώρα στη Βουλή, παρότι παρακολουθώ συχνά -από τηλεοράσεως- τις περισσότερες συνεδριάσεις…

Έτσι λοιπόν, έχοντας στην ημερησία διάταξη εννιά μόλις θεματάκια προς συζήτηση, πρόσθεσαν και δυο θέματα για να συζητηθούν πρό ημερησίας διάταξης, παρότι κανένα τους δεν είχε τις προϋποθέσεις του επείγοντος ή του ιδιαιτέρως σημαντικού: Το ένα ήταν εντελώς διαδικαστικό και ζητούνταν η έγκριση του Δ.Σ. για ν΄αποκατασταθεί μια πληρωμή που είχε γίνει σε λάθος παραλήπτη, κάτι που ήταν γνωστό εδώ και δυόμισι μήνες(!)  και το άλλο, όπως καταλάβατε, ήταν βέβαια η έκδοση ψηφίσματος για το δημοψήφισμα της Κυριακής!

Κάποιοι απ΄τους παριστάμενους μάλλον κατάλαβαν που οδηγείται το πράγμα, αφενός απ΄την επιμονή του δημάρχου να περιοριστεί οπωσδήποτε η συγκεκριμένη συζήτηση στην προβλεπόμενη απ΄τον κανονισμό μια ώρα και αφετέρου απ΄την παρουσία του αιρετού στην αίθουσα.

Η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Εύα Κατωπόδη φαίνεται πως ήταν απ΄τους πρώτους που το κατάλαβε, γι αυτό και ζήτησε με παρέμβασή της επί της διαδικασίας να μην συζητηθεί αυτό το θέμα: “Οι πολίτες της Λευκάδας που μας έστειλαν εδώ για ν΄ασχολούμαστε και να λύνουμε τα τοπικά προβλήματα -κι όχι να λειτουργούμε σαν κομματικοί αντιπρόσωποι- έχουν και γνώση και κρίση και συνεπώς δεν χρειάζεται να τους πούμε εμείς τι να ψηφίσουν την Κυριακή. Προτείνω λοιπόν, αντί να συζητάμε για τέτοιου είδους ψηφίσματα, να πάρουμε μια απόφαση ώστε να μην πληρώνουν οι δημότες τους λογαριασμούς του Δήμου, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τις τράπεζες.” 

1

Η Εύα Κατωπόδη όταν ζητάει να μην συζητηθεί κανένα ψήφισμα…

Όπως ήταν φυσικό κι αναμενόμενο η πρόταση απορρίφθηκε κι η συζήτηση έγινε, με τον δήμαρχο ν΄ασκεί αφόρητες πιέσεις προς το προεδρείο να τηρήσει επακριβώς τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια του κανονισμού!

Απ’ τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων για το θέμα, ξεχωρίσαμε αυτή του κ. Σπυροπάνου Μαργέλη, ο οποίος αφού συμφώνησε με το σκεπτικό και την πρόταση της δημοτικής συμβούλου  του, είπε πως ο ίδιος στις θητείες του, ποτέ δεν είχε φέρει παρόμοιο ψήφισμα ούτε σαν δήμαρχος ούτε σαν νομάρχης. Υπογράμμισε πως είναι σοβαρό λάθος μιας κυβέρνησης, ενώ αποφασίζει να διενεργήσει ένα δημοψήφισμα, ταυτόχρονα να τάσσεται και να προπαγανδίζει την μια απάντηση απ΄τις δυο. στο τέλος κατέληξε πως δεν θα πει στους πολίτες τι να κάνουν, αλλά η προσωπική του επιλογή είναι το “ΝΑΙ”.

Ο συνδυασμός του κ. Βασίλη Αραβανή πρότεινε απλά να διαβαστούν όσα σχετικά ψηφίσματα υπάρχουν απ΄τις παρατάξεις κι εκεί να λήξει το θέμα χωρίς παραπέρα συζήτηση, κι η κα Δήμητρα Σταματέλου αφού παραδέχτηκε πως δεν είναι ανεξάρτητη αλλά εντεταγμένη σ΄έναν κομματικό φορέα ζήτησε ν΄απορρίψουν οι πολίτες και τις δυο εκδοχές του δημοψηφίσματος και να παλέψουν έξω απ΄ τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη του κεφαλαίου και των συμφερόντων. 

Από πλευράς συμπολίτευσης μίλησαν ο κ. Κώστας Βλάχος που ...θυμήθηκε την στρατιωτική θητεία του στην Αεροπορία και κατέθεσε την ανησυχία του ότι κινδυνεύει κάποιος διοικητής αεροπορικής μονάδας να μην έχει καύσιμα για να σηκώσει δυο αεροπλάνα, ο κ. Στάθης Βλάχος που με το γνωστό του μαχητικό ύφος ξιφούλκησε κατά των τοκογλύφων της Ευρώπης, ο κ. Πάνος Γαζής που κατέθεσε το (ρητορικό) ερώτημα γιατί κάνουμε δημοψήφισμα αφού έχουμε ισχυρή κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι καλούμαστε να ψηφίσουμε σε 4 μέρες χωρίς να ξέρουμε τι πραγματικά ψηφίζουμε, ενώ ο κ. Θανάσης Περδικάρης μας διαβεβαίωσε πως αυτός δεν αποβάλλει την πολιτική του ιδιότητα…

2

Πάντα μαχητικός -και παραστατικός- ο κ. Στάθης Βλάχος!

Μετά απ΄αυτές τις παρεμβάσεις -και ζητώ συγνώμη αν μου διέφυγε κάποια- οι οποίες όπως είπαμε έγιναν υπό τις συνεχείς πιέσεις του δημάρχου προς το προεδρείο για τον χρόνο, ο λόγος εδόθη στον βουλευτή ο οποίος μίλησε περίπου μισή ώρα, σχεδόν το μισό δηλαδή απ΄όσο μίλησαν όλοι οι άλλοι μαζί, προπαγανδίζοντας υπέρ του “ΟΧΙ” στο  δημοψήφισμα…

Τελειώνοντας την ομιλία του ο βουλευτής, ο δήμαρχος διάβασε το ψήφισμα της εισήγησης, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία απ΄τους δικούς του και κάπου εδώ τερματίστηκε κάθε ενδιαφέρον για την συνέχεια της συνεδρίασης…

Και μη χειρότερα…

 

 

2 σχόλια

  1. Νικος κατωπόδης

    Η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Εύα Κατωπόδη είναι η γυναίκα σου και το site είναι ραμμένο και κομμένο για να προπαγανδίζει κατά τις αριστεράς. Κράτα τις εμμονές σου και τις νεοφιλελεύθερες πεποιθήσεις σου για σενα. έτσι κι αλλιώς δεν είσαι καν δημοσιογράφος. Ζεις και αναπνεεις για να υποστηριζεις την κιτρινη νεοφιλελυθερη κουκουλα – και αλλαζεις πολιτικα στρατοπεδα στο λεπτο. Το καλο ειναι βεβαια οτι το ξερει σχεδον ολη η Λευκάδα. Δεν προκειται να το δημοσιευσεις καν, οπως και σε άλλους.

    • Αγαπητέ κ. Νίκο Κατωπόδη (ή όπως αλλιώς σας λένε),
      Η διαχείριση του site μου ανέθεσε να σας απαντήσω εγώ, αν το επιθυμώ, αφού είναι φανερό πως το σχόλιό σας απευθύνεται σε μένα.
      Το κάνω λοιπόν ευχαρίστως:
      1. Θα διαφωνήσω μαζί σας ότι λόγω της συγγενείας μας το site πρέπει να λογοκρίνει τη δημοτική σύμβουλο και ν΄αποκλείσει ότι αφορά την δημόσια δράση της. Αποκλεισμούς άλλωστε δεν κάνει σε κανέναν, ούτε καν στους λιβελλογράφους.
      2.Να σας πληροφορήσω πως όταν εγώ συμμετείχα στους αγώνες της (τότε) αριστεράς, εσείς μάλλον είσαστε αγέννητος ή μειράκιον.
      3. Σας διαβεβαιώνω πως η μόνη εμμονή που έχω είναι κατά των κάλπικων πραγμάτων και ιδιαίτερα αυτών που προκαλούν καταστροφικά αποτελέσματα.
      4.Ουδέποτε είπα πως είμαι δημοσιογράφος. Ένας απλός συνταξιούχος πλοίαρχος του Ε. Ν. είμαι…
      5. “Ζω και αναπνέω” για να λέω απλά τη γνώμη μου ελεύθερα.
      6.Δεν αλλάζω στρατόπεδο (πολιτικά υποθέτω πως υπονοείτε) ούτε στο λεπτό, ούτε στο χρόνο, γιατί απλούστατα πάνε πολλά χρόνια από τότε που ήμουν σε στρατόπεδο…
      7.Αν με ξέρει όλη η Λευκάδα, όπως λέτε, αυτό είναι όντως καλό κι εξόχως τιμητικό για μένα.
      8. Όπως βλέπετε (και όπως κάνουμε με όλους όσους μας απευθύνουν το λόγο) δημοσιεύουμε και μάλιστα απαντούμε στο λιβελλογράφημά σας, παρότι γι αυτό ξόδεψα πέντε-δέκα λεπτά απ΄τον πολύτιμο χρόνο μου. Πάντως, την επόμενη φορά που θα σκεφθείτε να εκφέρετε δημόσιο λόγο, κι επειδή όπως διαπιστώνω είσθε τραγικά ανορθόγραφος, διατίθεμαι να διορθώσω το κείμενό σας, αν βέβαια μου το στείλετε, ώστε να μην εκτίθεστε χωρίς λόγο…
      Υ.Γ. Επειδή δεν φιλοδοξώ και δεν μου αρέσει να στεναχωρώ τους ανθρώπους, θα σας έλεγα πως η Λευκάδα, δόξα τω Θεώ, έχει αρκετά MME. Αν λοιπόν σας στεναχωρούν τα γραφόμενά μου, το ποντικάκι σας και σ΄άλλη ιστοσελίδα…
      Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία και παραμένω στη διάθεσή σας. -Νίκος Γαζής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *