Εντάσεις και πρόωρες αποχωρήσεις απ΄ το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

1

Ήταν που ήταν φτωχή η παρουσία των δημοτικών συμβούλων σήμερα στα έδρανα της συμπολίτευσης, αποχώρησε κι ο Ηλίας…

2

Έξι όμως όλοι κι όλοι ήταν κι οι δημοτικοί σύμβουλοι στα έδρανα της αντιπολίτευσης, μετά τις …μαζικές αποχωρήσεις λόγω διαμαρτυρίας. Κι απ΄αυτούς, μόλις οι πέντε ήταν αντιπολιτευόμενοι…

Πρωτόγνωρες εντάσεις και πρόωρες αποχωρήσεις αγανακτισμένων με την δημοτική Αρχή δημοτικών συμβούλων (τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης) είχαμε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρότι το πρόγραμμα της συνεδρίασης περιελάμβανε μόλις επτά (ανώδυνα κι εκ πρώτης όψεως εύκολα) θέματα! Οι μεγαλύτερες εντάσεις (και οι αποχωρήσεις) έλαβαν χώρα είτε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή αμέσως μετά, οπότε δεδομένων και των αρχικών (πολλών) απουσιών, η συνεδρίαση συνεχίστηκε με οριακή κατά διαστήματα απαρτία.

Εκτός λοιπόν απ΄ την αποχώρηση του Ηλία Κοντογεώργη, για την οποία έχουμε ξεχωριστό δημοσίευμα με τίτλο “Το κάρο μπροστά απ’ το άλογο” και στο οποίο ο αποχωρήσας δημοτικός σύμβουλος καταθέτει και τις απόψεις του περί κίτρινης γραμμής ατην παραλία του Νυδριού, που τον εμπόδισαν να πεί στο δημοτικό Συμβούλιο, είχαμε και την αποχώρηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας της Εύας Κατωπόδη. Συγκεκριμένα η δημοτική σύμβουλος κατά την συζήτηση του (έκτακτου) θέματος για την έγκριση των οδοιπορικών του δημάρχου, δυο αντιδημάρχων και ενός εντεταλμένου συμβούλου, ρώτησε το αυτονόητο και  ζήτησε να μάθει για πόσες μέρες θα πάνε αυτοί στην Αθήνα. Εισέπραξε τότε την ειρωνική απάντηση του δημάρχου “για δεκαπέντε μέρες”!

Αμέσως μετά και συνειδητοποιώντας προφανώς την απρέπειά του, προσπάθησε να την διορθώσει λέγοντας “θα πάμε για μια μέρα ή -αν δεν προφτάσουμε- το πολύ για δύο”. Και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στην δημοτική σύμβουλο ότι το διευκρινίζει  για να μην γκρινιάζουν μερικοί. Εκείνη του απάντησε ότι δεν γκρινιάζει αλλά δεν πρέπει να ειρωνεύεται τους δημοτικούς συμβούλους που ερωτούν, για να εισπράξει μια απ΄ ευθείας προσωπική επίθεση ότι “εσείς δεν δικαιούσθε  να μιλάτε για ειρωνεία, γιατί η παρέα σας -και δεν εννοώ την παράταξή σας- ειρωνεύεται περισσότερο από όλους!”

Μιλάμε για επίπεδο δημάρχου δηλαδή, αν το καταλάβατε…

Μετά απ΄αυτό, η κα Κατωπόδη αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το κακό τρίτωσε μετά από λίγο, όταν αποχώρησε μάλλον οργισμένος ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δίαυλος” Κώστας Γρηγόρης. Δεν μπορούμε  μετά βεβαιότητας να πούμε για ποιον ακριβώς λόγο αποχώρησε ο κ. Γρηγόρης, αν κρίνουμε όμως απ΄την έντονη “αντιδικία” που είχε λίγο πριν με το προεδρείο, που δεν του έδινε το λόγο, καθώς κι απ΄τις διαμαρτυρίες του κατά την έξοδό του απ΄ την αίθουσα, πως άλλα ρωτούσε κι άλλα του απαντούσε ο δήμαρχος, (κατά πως το συνηθίζει άλλωστε), συμπεραίνουμε πως ήταν  ο τρίτος κατά σειράν αποχωρήσας δημοτικός σύμβουλος για τον ίδιο λόγο…

Τελικά φαίνεται πως η παράταξη που βασίστηκε -για να μην πούμε εκμεταλλεύθηκε- τους αγανακτισμένους για να κατακτήσει την εξουσία, έχει ένα μοναδικό ταλέντο να “δημιουργεί” αγανακτισμένους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *