Ο Ηλίας Κοντογιώργης διευκρινίζει τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΚΟΝΤΟΛΙΑ
Την θέση του (να ψηφίσει λευκό στον εξορθολογισμό των τιμολογίων ύδρευσης) στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο διευκρινίζει ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ηλίας Κοντογιώργης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb. Επειδή λοιπόν θεωρούμε πως έχει ενδιαφέρον το αναδημοσιεύουμε.
ΚΟΝΤΟΛ. 5
(Η φωτογραφία του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ που έκανε το γύρο του διαδικτύου και δείχνει τον αντιδήμαρχο και τον δημοτικό σύμβουλο του Ελλομένου όταν ψηφίζουν λευκό.  Σ.Σ: Για μεγέθυνση και καλύτερη ευκρίνεια κάνετε κλικ πάνω στη φωτογραφία).
Λέει λοιπόν ο δημοτικός σύμβουλος:
Επειδή βλέπω πως υπάρχουν κάποιοι φίλοι που δεν κατάλαβαν την ψήφο μου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 21 Νοεμβρίου στο θέμα “Εξορθολογισμός τιμολογίων ύδρευσης”, έχω να δηλώσω τα εξής:
Ξεκαθάρισα και στην ομιλία μου πως όχι μόνο είμαι υπέρ του κοινωνικού τιμολογίου στην ύδρευση, αλλά θεωρώ πως τα κριτήρια θα έπρεπε να έχουν διευρυμένο χαρακτήρα. Το κοινωνικό τιμολόγιο ήταν το ένα σκέλος του θέματος, το άλλο σκέλος αφορούσε την χρηματοδότησή του την οποία επωμίστηκε η Δημοτική Ενότητα Ελλομένου.
Οι δικές μου αντιρρήσεις έχουν να κάνουν με τον τρόπο που επιλέχθηκε. Αναντίστοιχα με την φιλοσοφία μας η οποία έχει να κάνει με τον δημόσιο διάλογο και την δημόσια διαβούλευση. Από την μια μεριά είχαμε αιφνηδιασμό αιρετών και πολιτών με έλειμα δημοσίου διαλόγου. Από την άλλη πλευρά αντί να κοιτάξουμε να στηρίξουμε το κοινωνικό τιμολόγιο μέσω του νοικοκυρέματος στον τομέα της ύδρευσης όπου βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση, προτιμάμε την εύκολη λύση των αυξήσεων με το… “ατράνταχτο” επιχείρημα του ότι ο Ελλομένος έχει φθηνό τιμολόγιο!
Κι όλα αυτά όταν τους εκδιδόμενους λογαριασμούς ύδρευσης τους πληρώνει – άκουσον άκουσον – μετά βίας το 30-34% των οφειλετών δημοτών σε όλο το Δήμο!!!
Σε δική μου δε, αυτονόητη ερώτηση, προς τον εισηγητή σχετικά με το κόστος που έχει η τιμή μονάδας του νερού ανά Δημοτική Ενότητα, η απάντηση που έλαβα ήταν… αποστομωτική. “Δεν γνωρίζουμε το κόστος” ήταν η απάντηση από τα πλέον αρμόδια χείλη του κ. αντιδημάρχου ύδρευσης!!!
Αντιλαμβάνεστε φίλοι μου πως σε μια τέτοια λογική του ποδαριού δεν μπορούσα να συναινέσω και δεν πρόκειται να το κάνω και στο μέλλον.
Η ψήφος μου ήταν “λευκό” δεδομένου πως στο ένα σκέλος που αφορούσε το κοινωνικό τιμολόγιο ήμουν θετικός, στο άλλο σκέλος ήμουν αρνητικός.
Με την ευκαιρία όμως, θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου για την λογική που ακολούθησαν μερικοί συναδελφοί μου στο Δ.Σ. οι οποίοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν τόσο εμένα όσο και τον αντιδήμαρχο της περιοχής Πάνο Γαζή πρωτίστως αλλά και τους συναδέλφους της περιοχής από την μειοψηφία, ως “τοπικιστές”!
Οι χαρακτηρισμοί μπορεί να “βολεύουν” ορισμένους δεν λένε όμως την αλήθεια. Δεν θα πω τώρα περισσότερες λεπτομέρειες, άλλωστε έχουμε το χρόνο μπροστά μας.
Απλά αναρωτιέμαι όταν όλοι μας λέμε πως είμαστε Λευκαδίτες, αν όλοι μας βλέπουμε την Λευκάδα με τον ίδιο τρόπο. Βλέπουμε την Λευκάδα ως πόλη, ή βλέπουμε την Λευκάδα ως ολότητα, δηλαδή με την πόλη της, τα χωριά της και τα νησιά της?
Μπορεί για μένα η απάντηση να είναι αυτονόητη, δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλους. Δυστυχώς.

2 σχόλια

  1. Αναρωτιέμαι αν αποτελεί, ή όχι, δημόσιο διάλογο οι προεκλογικές δηλώσεις της παράταξης του κ Δρακονταειδή όσον αφορά την υπηρεσία ύδρευσης για:
    1) ενιαίο πάγιο
    2) ενιαία κλιμάκωση στην κατανάλωση σε όλον το Δήμο Λευκάδας, και
    3)κοινωνικό τιμολόγιο.
    Τα ακούσαμε από τον επί κεφαλής στις κεντρικές του ομιλίες αλλά και από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ. Γι αυτό και θα αναρωτηθώ αν οι υποψήφιοι του κ Δρακονταειδή – τέλος πάντων κάποιοι – θυμούνται αυτά που μας λέγανε , ή …..

    • Μάλλον είσθε ο μοναδικός που τα ακούσατε! Γιατί εμείς δεν ακούσαμε τέτοια πράγματα και ούτε περιέχονται στο πρόγραμμα (σε στυλ εφημερίδας) της παράταξης
      ο μνήμων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *