Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 19 Μαΐου 2020

 

Προσλήφθηκαν 54 νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό, 3 διασώστες του ΕΚΑΒ και 4 επικουρικοί γιατροί στις υγειονομικές υπηρεσίες της Λευκάδας –

 Μεταφέρθηκε το ΕΚΑΒ στο νέο κτίριο πλησίον του Νοσοκομείου

 

Συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας κ. Ιωάννη Μπάκαβο είχε την Δευτέρα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συγχαρεί το προσωπικό για την προσφορά του όλο αυτό το δύσκολο διάστημα της πανδημίας, να συζητήσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο, καθώς και τις εκκρεμότητες που απομένουν μέχρι την πλήρη κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του.

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Στο Νοσοκομείο έχουν αναλάβει καθήκοντα 52 νέοι νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό και συνολικά 3 επικουρικοί ιατροί, 1 ειδικευόμενος και 1 μόνιμος. Επιπλέον, στη Βασιλική προσλήφθηκαν μια νοσηλεύτρια και 1 άτομο διοικητικό προσωπικό, καθώς και 3 διασώστες στο ΕΚΑΒ Λευκάδας. Τέλος αναμένονται τις επόμενες ημέρες 3 αγροτικοί γιατροί.

Επίσης, σε συνεργασία με τον Διοικητή και τις Κτιριακές Υποδομές απεστάλη επιστολή με αίτημα για την προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού, όπως τα 15 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, που είναι αίτημα ετών, και άλλα, συνολικής αξίας περίπου 800.000 ευρώ.

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Στη συνέχεια ο κ.Καββαδάς επισκέφθηκε συνοδεία του Διοικητή τμήματα του Νοσοκομείου, τηρώντας όλα τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας που προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του νοσοκομείου, ακούγοντας τα προβλήματα των εργαζομένων, όσο και των συνοδών ασθενών. Επίσης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ, στο νέο κτίριο δίπλα στο νέο Νοσοκομείο και μίλησε με τους διασώστες. Η μεταστέγαση θα αυξήσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο του ΕΚΑΒ όσο και του Νοσοκομείου και θα συνδράμει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Βουλευτής δήλωσε:

«Όπως είχε δεσμευθεί η Κυβέρνηση, τα Νοσοκομεία μας, και βεβαίως το Νοσοκομείο Λευκάδας, σταδιακά στελεχώνεται με όλο το απαραίτητο προσωπικό. Το ξεκίνημα έγινε με τους νοσηλευτές και το βοηθητικό προσωπικό, όπου θα καλυφθούν και άλλες απαραίτητες ειδικότητες, και έπονται οι μόνιμοι γιατροί. Αυτή τη στιγμή γίνονται οι αξιολογήσεις στα συμβούλια κρίσης για τους γιατρούς που έχουν ενδιαφερθεί για τις 12 μόνιμες θέσεις του Νοσοκομείου Λευκάδας.

Σε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας μέχρι την κάλυψη όλων των αναγκών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του νησιού μας, ώστε οι Λευκαδίτες να έχουν ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, καλύπτοντας παράλληλα και τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν λόγω του τουρισμού.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *