Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ                                                                                                          28-04-2020

Τηλ.: 26613.61572

email: press2@pin.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία.

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: «Προστασία των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας»

Η Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στην ασφάλεια και την υγεία στην εργασία, αναδεικνύει την  σημασία που έχει η εγρήγορση για την αποτελεσματική προστασία των εργαζομένων  στους χώρους εργασίας για την φυσική και ψυχική υγεία τους, για την εργασιακή αποδοτικότητα και την κοινωνική συνοχή.

Η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 ανέδειξε την ανάγκη των κατάλληλων συνθηκών στους χώρους εργασίας για την δημόσια υγεία ευρύτερα. Γι’ αυτό το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι : «Σταματήστε την Πανδημία. Η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία μπορούν να σώσουν ζωές».

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά την διάρκεια της πανδημίας έθεσε ως πρώτο στόχο την προστασία των εργαζομένων με το κατάλληλο υλικό προφύλαξης και την οργάνωση εργασίας.

«Σήμερα, εκτός από την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στον χώρο της εργασίας, επανεκτιμούμε τους κινδύνους και θέλουμε να προσφέρουμε την ασφάλεια σε όλους τους εργαζόμενους.

Προχωρούμε την διαδικασία για συνεργασία με ιατρούς εργασίας για την κάλυψη των βασικών αναγκών της ασφάλειας  και υγείας εργαζομένων μας.

Οι εργαζόμενοι αποτελούν το πολύτιμο κεφάλαιό μας, το οποίο έχει στερηθεί έως σήμερα τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας, προστασίας , εκπαίδευσης και εξέλιξης των δεξιοτήτων τους.

Τιμάμε επίσης το παράλληλο μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας  Ημέρας, ως Ημέρα Μνήμης Εργαζομένων, για τα θύματα εργατικών ατυχημάτων και ανεπανόρθωτων βλαβών στους χώρους εργασίας και την ηθική πρόκληση της αποτελεσματικής προστασίας», δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *