Το Εργατικό Κέντρο σχετικά με τον κορονοϊό

Το Εργατικό Κέντρο σχετικά με τον κορονοϊό

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, EMAIL: ergatlef@otenet.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας- Βόνιτσας, με αίσθημα ευθύνης, παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες στενά τις εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19. Ήδη έχουμε εκδώσει ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα και θα προχωρήσουμε και σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις γι’ αυτό το θέμα.

Το Σάββατο 14 Μάρτη 2020, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας- Βόνιτσας αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 16 Μάρτη, λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19. Σε αυτές τις συνθήκες προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας, η υγεία και ασφάλεια των συναδέλφων μας συνδικαλιστών και εργαζομένων.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας- Βόνιτσας, που το Καταστατικό μας ορίζει να πραγματοποιείται μέσα στο Α’ τρίμηνο του κάθε έτους, θα πραγματοποιηθεί κανονικά μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων που έχουν παρθεί μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Επίσης, για το συγκεκριμένο διάστημα δεν θα διατεθεί η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου όπως συνηθίζουμε να κάνουμε εξυπηρετώντας τις ανάγκες συνεδριάσεων διοικητικών συμβουλίων σωματείων, συλλόγων και εκδηλώσεων φορέων του νησιού μας.

 

            Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους μας σε κάθε εργασιακό κλάδο και χώρο δουλειάς να μην αφήσουν τα δικαιώματά τους στην προστασία της υγείας τους αλλά και γενικότερα της δημόσιας Υγείας, στο έλεος της εργοδοτικής ασυδοσίας. Να υπερασπιστούν, επίσης, τα γενικότερα εργασιακά δικαιώματά τους που αφορμή ψάχνουν, διάφοροι εργοδότες με το πρόσχημα της «έκτακτης κατάστασης», να τα καταπατήσουν.

Κάθε συνάδελφος μπορεί να απευθυνθεί στο Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας να καταγγείλει καταστάσεις που συνιστούν εργοδοτική αυθαιρεσία και θίγουν βασικά εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

 

14/03/2020

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *