Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Κέρκυρα 3-Μαρτίου-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού συμμετείχε η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

Στο επίκεντρο η ανάπτυξη διαπεριφερειακής συνεργασίας, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού

 

Στη δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στα γραφεία του ΕΟΤ, παρουσία του  Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, του Υφυπουργού Μάνου Κόνσολα,  της πρόεδρου του Οργανισμού Άντζελας Γκερέκου και του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Φραγκάκη συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, Αλέξανδρος Αλεξάκης.

Στη συνεδρίαση, όπου έλαβαν μέρος Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, επισημάνθηκε η ανάγκη για την ανάπτυξη διαπεριφερειακής συνεργασίας στον τουρισμό με στόχο την προστιθέμενη αξία των προορισμών και την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας.

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού

Ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε πως «δύο ή τρεις φορές το χρόνο πρέπει να γίνονται διαπεριφερειακές συναντήσεις ή ημερίδες με συγκεκριμένη θεματική και με προτάσεις». «Για να επιτευχθεί αυτό», ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού, «πρέπει να υπάρχει διαπεριφερειακή συνεργασία και σύμπνοια απόψεων».

Στην τοποθέτησή της η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου επισήμανε την αναγκαιότητα σχεδιασμού της τουριστικής πολιτικής σ’ ένα ευρύτερο περιβάλλον από αυτό της Διοικητικής Περιφέρειας, αφού είναι πολλά τα θέματα που χρήζουν κοινής αντιμετώπισης, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα πλεονεκτήματα της κάθε Περιφέρειας και η ελκυστικότητά της.

Επιπλέον αναγνωρίζοντας τις πολύ σημαντικές προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού, με πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία, αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που θέτει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για περαιτέρω ανάπτυξη και εκσυγχρονισμού των υποδομών, θαλάσσιων και χερσαίων, για τη στήριξη και την προβολή των δυνατοτήτων του θαλάσσιου τουρισμού στο Ιόνιο και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *