Η ΝΟ.Δ.Ε. Λευκάδας για την κοπή πίτας και την επίσκεψη Χατζηδάκη

Η ΝΟ.Δ.Ε. Λευκάδας για την κοπή πίτας και την επίσκεψη Χατζηδάκη

Λευκάδα 17/02/2020

Κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Λευκάδας παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κου Κωστή Χατζηδάκη

με έργα και δεσμεύσεις για την Λευκάδα

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του  ξενοδοχείου  «Ιόνιον Σταρ» την Κυριακή 16/02/2020 .

Καλωσόρισμα απεύθυνε ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Λευκάδας κ. Γεώργιος Μπουρδάρας ,  την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Ανδρέας Κτενάς, ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Απορριμμάτων κος Μανώλης Γραφάκος και ο βουλευτής Λευκάδας κος Αθανάσιος Καββαδάς.

Ακολούθησε η ομιλία του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Παρόντες ήταν οι πρώην Βουλευτές κος Παναγιώτης Καββαδάς και Θεόδωρος Σολδάτος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης , ο Τομεάρχης Νέας Δημοκρατίας κος Γιάννης Ανδριόπουλος , ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ.  Πρεβέζης κος Νίκος Τζίμας , ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Λευκάδας κος Άριστος Λάζαρης ,  στελέχη της αυτοδιοίκησης , φορείς , πολλά μέλη και φίλοι του κόμματος.

Ο κος Χατζηδάκης συμμετείχε στην σύσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ η οποία προηγήθηκε  της εκδήλωσης ,  παρουσία του Βουλευτή  και των μελών της ΝΟ.Δ.Ε .

Ο Υπουργός ενημερώθηκε εκτενώς για τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μας , μεταξύ των οποίων το θέμα των απορριμμάτων , η ανάγκη αναβάθμισης και επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, η επένδυσης της Μαρίνας στο Βλυχό , η υποθαλάσσια ζεύξη και το θέμα της λειτουργίας τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Λευκάδα , βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

Ο κος Χατζηδάκης στη συνέχεια κατόπιν επιθυμίας του, επισκέφθηκε τον χώρο εναπόθεσης των σκουπιδιών και το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) , την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί η Μαρίνα στο Βλυχό Λευκάδας καθώς και το Κέντρο Νεότητας όπου προορίζεται να στεγαστεί το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αργότερα στην ομιλία του κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ ανέλυσε την τραγική κατάσταση που βρισκόταν το νησί μας  κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, λόγω των απορριμμάτων  και αναφέρθηκε στην τροπολογία που έφερε η σημερινή Κυβέρνηση και ψηφίστηκε για την άμεση λύση του προβλήματος .

Επισήμανε την δέσμευση της Κυβέρνησης ότι το καλοκαίρι δεν θα υπάρχουν σκουπίδια.

Έχοντας δει τα έργα που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη, ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τη δημιουργία Μαρίνας στο Βλυχό από την θέση του στη διυπουργική επιτροπή όπου συμμετέχει ως μέλος γιατί θα δώσει ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, δήλωσε ότι ο βιολογικός καθαρισμός θα αναβαθμιστεί ενώ θα εξαντληθούν τα περιθώρια ώστε να επεκταθεί το δίκτυο και να ενταχθούν σε αυτό και οι περιοχές της Λυγιάς και της Νικιάνας .

Επιπλέον, δεσμεύθηκε ότι μέσω του Πράσινου Ταμείου θα στηριχθούν προτάσεις για αναβάθμιση πλατειών στην Λευκάδα.

Σχετικά με τη Ζεύξη Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας τόνισε ότι είναι δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυρίακου Μητσοτάκη η υλοποίηση της και ως εκ τούτου «αρχηγού ομιλούντος πάσα αρχή παυσάτω».

 

Δελτίο τύπου από την ΝΟ.ΔΕ  Νέας Δημοκρατίας Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *