Δελτίο Τύπου του βουλευτή Θανάση Καββαδά

Δελτίο Τύπου του βουλευτή Θανάση Καββαδά Δελτίο Τύπου του βουλευτή Θανάση Καββαδά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 28 Ιανουαρίου 2020

 

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου και τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ για το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης

 

Συναντήσεις για το θέμα της προετοιμασίας υποβολής του φακέλου για τη διατήρηση του πανεπιστημιακού τμήματος στην Λευκάδα είχε ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας κ.Θανάσης Καββαδάς με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ.Βασίλη Χρυσικόπουλο και τον Πρόεδρο του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Φοίβο Μυλωνά, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), κ. Νικόλαο Μαντζούφα.

Με τον Πρύτανη και τον Πρόεδρο συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της στέγασης του τμήματος. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο επίσπευσης της διαδικασίας διενέργειας του διαγωνισμού για την ανακατασκευή στο Κέντρο Νεότητας, όπου θα στεγαστεί το Τμήμα, κατέθεσε στις 20 Ιανουαρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας κτιριολογικό πρόγραμμα για τη διαμόρφωση του υφιστάμενου κτιρίου προς έγκριση.

Πέρα από τη στέγαση, ο Πρύτανης διαβεβαίωσε τον κ. Καββαδά ότι το Πανεπιστήμιο κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έπειτα και από την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, για την τεκμηρίωση και υποστήριξη του σχετικού φακέλου ενώπιον της νέας Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, η οποία θεσμοθετήθηκε πριν λίγες ημέρες με τον νόμο 4653/2020. Ο Βουλευτής από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο και τις πρυτανικές αρχές, προκειμένου να παρακολουθούν την πορεία εξέτασης του θέματος, ώστε ο φάκελος που θα κατατεθεί από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στη νέα Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης να είναι πληρέστερος.

Με σκοπό την καλύτερη υποστήριξη του φακέλου για την έγκριση και λειτουργία του τμήματος, συζητήθηκε επίσης η προοπτική δημιουργίας Φοιτητικής Εστίας στην Λευκάδα. Ο Βουλευτής, ο Πρύτανης και ο Πρόεδρος είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν το θέμα με τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), κ. Νικόλαο Μαντζούφα, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δυνατότητα χρηματοδότησης ενός τέτοιου έργου με ΣΔΙΤ.

Ο κ.Μαντζούφας έκανε στους παρισταμένους παρουσίαση του εργαλείου των ΣΔΙΤ και των έργων που έχουν υλοποιηθεί μέσω αυτού. Επεσήμανε ότι αφενός θα πρέπει να υπάρχει στην Λευκάδα διαθέσιμο οικόπεδο για την κατασκευή του κτιρίου και, αφετέρου, ότι θα πρέπει να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλα νησιά για την υλοποίηση με ΣΔΙΤ Φοιτητικών Εστιών, ώστε το συνολικό έργο να πιάσει το χρηματοδοτικό όριο των 15-20 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Πρύτανης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλα Ιόνια Νησιά για τη δημιουργία εστιών με τη διαδικασία ΣΔΙΤ, ενώ ο Βουλευτής διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει την προσπάθεια ανεύρεσης οικοπέδου, καθώς, όπως επεσήμανε, η εξασφάλιση στέγης στους φοιτητές σε ένα νησιωτικό τμήμα, με τα προβλήματα που συνεπάγεται αυτό ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, θα είναι ένα σημαντικότατο επιχείρημα υπέρ της βιωσιμότητας του τμήματος στην Λευκάδα. Από την πλευρά τους ο Πρύτανης και ο Πρόεδρος διαβεβαίωσαν ότι η πρόταση για πιθανή μελλοντική δημιουργία Φοιτητικής Εστίας στην Λευκάδα θα συμπεριληφθεί στον φάκελο που θα κατατεθεί προς εξέταση στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Δελτίο Τύπου του βουλευτή Θανάση Καββαδά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *