Συνάντηση του βουλευτή με τοπικούς παράγοντες στην Βασιλική

Συνάντηση του βουλευτή με τοπικούς παράγοντες στην Βασιλική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 29 Νοεμβρίου 2019

 

Στην Βασιλική ο Βουλευτής Θανάσης Καββαδάς για συνάντηση με τοπικούς παράγοντες για τα θέματα της Νότιας Λευκάδας

 

Στην Βασιλική βρέθηκε πριν λίγες μέρες ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, όπου είχε συνάντηση στο Δημοτικό Κατάστημα Απολλωνίων με τον Αντιδήμαρχο κύριο Νίκο Βικέντιο, τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Λευκάδας, κύριο Νίκο Αργυρό, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βασιλικής, κύριο Σταμάτη Αργυρό, τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητας, κ. Άγγελο Γκαναβία και τον κ.Γιώργο Σολδάτο, μέλος του Λιμενικού Ταμείου.

Κατά τη συζήτηση, οι τοπικοί παράγοντες ενημέρωσαν τον Βουλευτή για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Νότιας Λευκάδας, με προεξάρχοντα τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Βασιλικής, για την ηλεκτροδότηση του αγκυροβολίου και την ανάγκη να έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς και για τις απαραίτητες επισκευές που εκκρεμούν στο Γυμνάσιο Βασιλικής από το σεισμό του 2015, και άλλα ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά το Κέντρο Υγείας, ο Βουλευτής διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι οι επισκευές στον περιβάλλοντα χώρο, όπως η σύνδεση της αποχέτευσης, η διευθέτηση του εκτεθειμένου καλωδίου της ΔΕΗ και κάποιες επισκευές στο εξωτερικό του κτιρίου θα ξεκινήσουν άμεσα, καθώς η σχετική πρόσκληση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια και στις 6 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν οι φάκελοι των προσφορών. Σε ό,τι αφορά τη συνολική αναβάθμιση του κτιρίου, ανέφερε ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί υφιστάμενη μελέτη, ενώ ενημέρωσε ότι σύντομα θα υπάρξει προκήρυξη για 10 ασθενοφόρα 4×4, ένα από τα οποία θα πάρει το Κέντρο Υγείας Βασιλικής.

Τέλος, αναφορικά με την ηλεκτροδότηση τμήματος του αγκυροβολίου της Βασιλικής, η κατασκευή του οποίου έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων, ο Βουλευτής διαβεβαίωσε ότι θα είναι στη διάθεση των τοπικών φορέων ώστε να συνδράμει όπου χρειαστεί, ενώ σχετικά με το έργο του Λιμενικού Ταμείου για την αποκατάσταση λειτουργικών βαθών και κατασκευή συστήματος αγκυροβολίας στον λιμένα βασιλικής, ενημέρωσε τους τοπικούς φορείς ότι έχει λάβει τη διαβεβαίωση από το αρμόδιο Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής ότι το έργο θα εγκριθεί.

 

Κλείνοντας, ο Βουλευτής ανέφερε ότι είναι πρόθεσή του να αναδείξει τα θέματα που απασχολούν την περιοχή της Βασιλικής και της Νότιας Λευκάδας και να συνδράμει στη λύση τους, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους παρισταμένους ότι παραμένει στη διάθεση όλων των τοπικών φορέων και των πολιτών, για ό,τι χρειαστεί, για το καλό του τόπου.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *