Για επενδύσεις στο Διεθνές FORUM της Μασσαλίας η Ρόδη Κράτσα

Για επενδύσεις στο Forum της Μασσαλίας η Ρόδη Κράτσα

Με τοv Πρόεδρο της Περιφέρειας Νότιας Γαλλίας και Πρόεδρο Περιφερειών της Γαλλίας κ. Renaud Muselier

***

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

 

 Δελτίο τύπου

 

Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου: ” Ευρύ πεδίο συνεργασιών, εξελίξεων, και επενδύσεων στην Μεσόγειο που μπορεί να αξιοποιήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων “.

 

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, συμμετείχε στο διεθνές Forum της Μασσαλίας με θέμα ” Η Μεσόγειος του Μέλλοντος. Επενδύστε“, που διοργάνωσε η Περιφέρεια της Νότιας Γαλλίας υπό την αιγίδα της γαλλικής κυβέρνησης με την συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας κ.  JeanYves Le Drian, κυβερνητικών παραγόντων, εκπροσώπων ευρωπαϊκών και διεθνών χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, επενδυτών από διάφορες χώρες, Περιφερειαρχών και Δημάρχων από χώρες του Βορρά και του Νότου της Μεσογείου.

Η Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, μόνη Περιφερειάρχης προσκεκλημένη από την χώρα μας, γνωστή  για το όραμα και τις δραστηριότητες της στην ευρωμεσογειακή συνεργασία, συμμετείχε στην Ομάδα εργασίας και στην ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας. Τόνισε την ανάγκη  αναβάθμισης του ρόλου των Περιφερειών και της συμμετοχής τους στις Διασκέψεις Κορυφής της Ευρωπαϊκής συνεργασίας και σε άλλα θεσμικά όργανα, όπου διαμορφώνεται το μέλλον της Μεσογείου και των σχέσεων μεταξύ Βορρά και Νότου.

¨ Η Μεσόγειος είναι θάλασσα και λεκάνη ταυτόχρονα, με τεράστιες προκλήσεις ασφάλειας, δίκαιης ανάπτυξης, προστασίας από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, προστασίας της βιοποικιλότητας, καθαρής θάλασσας και βέβαια ειρήνης.
Έχει παράλληλα τεράστιες δυνατότητες, βαρύ ιστορικό όνομα  και διεθνή επισκεψιμότητα για ποικίλους λόγους. Η Περιφέρεια μας θέλει και μπορεί να είναι παρούσα στις εξελίξεις για ένα καλλίτερο μέλλον για όλους τους λαούς ” δήλωσε η Περιφερειάρχης.

Παράλληλα η Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου παρουσίασε τα γεωπολιτικά και αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, την ανάγκη επενδύσεων για να προλάβει το τραίνο της μετάβασης σε σύγχρονη οικονομία με “πράσινη και γαλάζια ” κατεύθυνση και έκανε έκκληση για ιδιαίτερη προσοχή και υποστήριξη στα χαρακτηριστικά της Περιφέρειάς της στους διεθνείς Οργανισμούς και επενδυτές.

Η Περιφερειάρχης είχε ιδιαίτερη συνάντηση  εργασίας με τον Πρόεδρο της Περιφέρειας της Νότιας Γαλλίας και Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών της Γαλλίας κ. Renaud Muselier, πρώην Υφυπουργό και πρώην ευρωβουλευτή, συνάδελφό της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συζήτησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών τους  και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

” Είναι ιδιαίτερης σημασίας για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η συνεργασία με την μεγάλη και δυνατή Περιφέρεια της Νότιας Γαλλίας, η οποία περιλαμβάνει την Προβηγκία, την Κυανή Ακτή και τις Άλπεις. Η προβολή, αλλά και η τεχνογνωσία που μπορεί να αποκτήσει η δική μας Περιφέρεια ειναι πολύτιμες. Παράλληλα μπορούμε να προσφέρουμε τις δικές μας εμπειρίες σε πολλούς τομείς και να αξιοποιήσουμε το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό μας ”  δήλωσε η Περιφερειάρχης .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *