Ανοίγει ο δρόμος για λύση σε απορρίμματα και Μαρίνα του Βλυχού

Ανοίγει ο δρόμος για λύση σε απορρίμματα και Μαρίνα του Βλυχού

Ψηφίστηκαν από τη Βουλή δύο σημαντικές ρυθμίσεις για την Λευκάδα: Ανοίγει ο δρόμος για λύση στα απορρίματα και διευκολύνεται η επένδυση της Μαρίνας στο Βλυχό

Ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής και σύντομα θα γίνουν νόμος του κράτους δύο σημαντικές τροπολογίες που αφορούν την Λευκάδα και, συγκεκριμένα, για τα απορρίμματα και την επένδυση της Μαρίνας στο Βλυχό.

Οι ρυθμίσεις εντάχθηκαν στον Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης Επενδύω στην Ελλάδα και Άλλες Διατάξεις, έπειτα από τις προσπάθειες του Βουλευτή Ν.Λευκάδας Θανάση Καββαδά όλο το προηγούμενο διάστημα, με επανειλημμένες επαφές και συνεννοήσεις.

Προ ημερών ο Βουλευτής είχε συνάντηση για το θέμα των απορριμμάτων της Λευκάδας με τον Πρωθυπουργό στο γραφείο του στη Βουλή, κατά την οποία τον ενημέρωσε για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί. Ο Βουλευτής παρουσίασε το ιστορικό του προβλήματος που ταλανίζει επί πολλά έτη τη λευκαδίτικη κοινωνία, ενώ εξέθεσε στον Πρωθυπουργό τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από μια σειρά εναλλακτικών λύσεων.

Στη συνέχεια, ο κ.Καββαδάς είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς, καθώς και τριμερή συνάντηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να συνταχθεί και να κατατεθεί η τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, πράγμα το οποίο επετεύχθη.

Έπειτα από την ψήφιση της τροπολογίας από την ολομέλεια την Βουλής, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να επιλέγουν τη συμμετοχή τους σε Φορέα Διαχείρησης Στερεών Απορριμμάτων όμορης Περιφέρειας, ανοίγει ο δρόμος για να δοθεί λύση στο τεράστιο, χρονίζον πρόβλημα των απορριμμάτων και πλέον βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια των δημοτικών συμβουλίων Λευκάδας και Ακτίου-Βόνιτσας να αποφασίσουν. Η πολιτεία έδειξε το δρόμο, τώρα είναι στο χέρι των αυτοδιοικήσεων να δώσουν λύση.

Παράλληλα, ο κ.Καββαδάς κατέθεσε πρόταση, τόσο με γραπτή επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, όσο και προφορικά κατά τις εισηγήσεις του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην Ολομέλεια, για τους όρους υπό τους οποίους θεωρείται μία επένδυση στρατηγική και προχωρά με fast track διαδικασίες. Έπειτα από συνεργασία του Βουλευτή με τον Υπουργό, νομικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης, κατατέθηκε τροπολογία που μειώνει το όριο, προκειμένου να θεωρείται μία επένδυση στρατηγική, από τα 100 εκατομμύρια στα 40, και τη δημιουργία 75 θέσεων εργασίας, αντί 120. Η τροπολογία ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής, γεγονός που θα διευκολύνει όχι μόνο την υλοποίηση της επένδυσης στη Μαρίνα στο Βλυχό, αλλά και πολλές άλλες επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά με τις ψηφισθείσες τροπολογίες ο κ.Καββαδάς δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με απόλυτη σύμπνοια και συντονισμό, στοιχισμένη πίσω από τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών, έκανε αυτό που έπρεπε για το νομό μας. Δύο μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν πήραν σήμερα ώθηση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος. Βρίσκομαι ήδη σε συζητήσεις για επιπλέον ρυθμίσεις που απαιτούνται για την επένδυση της Μαρίνας, σε κάθε περίπτωση όμως, οφείλω σε αυτή τη φάση να ευχαριστήσω τους συναρμόδιους Υπουργούς, τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον κ.Άδωνι Γεωργιάδη, για την άμεση ανταπόκρισή τους στις ανάγκες της Λευκάδας.  Υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν και, σε ό,τι με αφορά δηλώνω πρόθυμος να αναλάβω οποιαδήποτε πρωτοβουλία και να συνδράμω όπου και όποιον χρειαστεί, εφόσον πρόκειται για το καλό του τόπου.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *