Το σχόλιο της ημέρας: Γκαντεμιές…

Το σχόλιο της ημέρας: Γκαντεμιές…

Στου Γκαντέμη το χωριό τον μήνα Μάη βρέχει, λέει μια παροιμία. Στου Γκαντέμη τη χώρα όμως συμβαίνουν χειρότερα: Ενσκύπτουν αιφνίδιοι καύσωνες που ζεματάνε τους υπηκόους του, εμφανίζονται θυελλώδεις σίφωνες που παίρνουν και σηκώνουν τροχόσπιτα, πριν τα σκροβοντήσουν κάτω, σκοτώνοντας τους επιβάτες τους, γίνονται σεισμοί που κάνουν τους υπηκόους αλλόφρονες  να τρέχουν και να ξενυχτάνε στα αυτοκίνητά τους και άλλα τέτοια ωραία και τερπνά!

‘Ενας πονηρίδης συνάδελφος αρθρογράφος στο ΦΟΡΤΣΑ, νόμισε πως θα γλιτώσει τις συνέπειες της προαναφερόμενης γκαντεμιάς, αν έπαιρνε των ομματιών του και πήγαινε κρουαζιέρα μακριά απ΄ την επικράτεια του γκαντέμη και την γκαντεμιά του!

Αμ δε! Όταν ο Γκαντέμης είναι τέτοιας εμβέλειας, η γκαντεμιά του δεν γνωρίζει σύνορα, εξάγεται  και σ΄ ακολουθάει παντού! Μόνο που ο δικός μου για να το καταλάβει έπρεπε σήμερα το πρωί, λίγο μετά τον απόπλου, να δει το γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο COSTA MAGIKA των 103.000 τόνων, των 272 μέτρων μήκους, των 13 καταστρωμάτων, των 3.800 επιβατών και των 1.070 ατόμων πλήρωμα, να επιστρέφει με βλάβη (σε κάποιο ευαίσθητο σύστημά του) στην Στοκχόλμη, απ΄ όπου είχε ξεκινήσει!

Χα, χα, χα, αγαπητέ μου φίλε και συνάδελφε, που νόμισες πως μπορείς να ξεφύγεις απ΄ την μεγαλύτερη γκαντεμιά του πλανήτη! Κάτσε εκεί τώρα με το μέλλον της κρουαζιέρας σου εντελώς αβέβαιο, να μαθαίνεις τα βήματα ανούσιων χορών και να βλέπεις ακόμα πιο ανούσια ομαδικά παιγνίδια, με τα οποία προσπαθούν να γεμίσουν την ώρα της αναμονής σου, για να μην σκέφτεσαι την γκαντεμιά σου…

Ο Σχολιαστής

Υ.Γ. Αυτά που συμβαίνουν στον Βορρά ίσως δεν είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα της προαναφερόμενης γκαντεμιάς, αλλά μπορεί να ενισχύονται κι απ΄τις “ευχές” κάποιων άσπονδων συμπατριωτών και φίλων… Ποιος ξέρει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *