ΚΚΕ Ισχυρό, η δύναμή σου την επόμενη μέρα

ΚΚΕ Ισχυρό, η δύναμή σου την επόμενη μέρα

Ούτε μέρα δεν αφήνουν να πάει χαμένη κεφάλαιο, ιμπεριαλιστικοί «θεσμοί» και δανειστές στην αντιλαϊκή σκυταλοδρομία που συνεχίζεται στις πλάτες του λαού.

Η ανακοίνωση ότι το Γιούρογκρουπ της ερχόμενης Δευτέρας 8 Ιούλη, λίγες μόλις ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα έχει στο «μενού» και τα ζητήματα της «μεταμνημονιακής αξιολόγησης» της ελληνικής οικονομίας, ώστε – όπως λένε οι κύκλοι της ΕΕ – να σταλεί «το σωστό μήνυμα» στην όποια επόμενη κυβέρνηση, είναι παραπάνω από αποκαλυπτική.

Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά αυτό που λέει το ΚΚΕ: Στις 7 του Ιούλη ψηφίζουμε, αλλά από τις 8 – κυριολεκτικά από την επόμενη μέρα – ο λαός θα έχει απέναντί του το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στις 8 Ιούλη, λοιπόν, η νέα κυβέρνηση – απ’ ό,τι φαίνεται με κορμό τη ΝΔ – δεν θα έχει να κάνει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει αυτά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προετοιμάσει και συμφωνήσει με τους «θεσμούς» και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου.

Δηλαδή, τα μέτρα των τριών μνημονίων και τους εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους, που έμειναν απείραχτα αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά και τον νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης που είναι στα σκαριά, γιατί αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και οι «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις.

Οι δικές τους «προγραμματικές δηλώσεις», άλλωστε, αυτές που θα ακουστούν πάλι στις 8 Ιούλη στην αίθουσα του Γιούρογκρουπ, είναι γραμμένες από τώρα και από το ίδιο χέρι.

Ο λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη συνέχιση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», θα πληρώνει τα νέα προνόμια, εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές στους ομίλους, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη φοροληστεία και τις περικοπές για τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, το κυνηγητό στα καταχρεωμένα λαϊκά στρώματα, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.

Το ζήτημα λοιπόν για το λαό είναι στις 7 Ιούλη να στείλει εκείνος το δικό του «σωστό μήνυμα» απέναντι σε όλους αυτούς.

Να σκεφτεί: Απέναντι στον νέο γύρο επίθεσης και στην από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει από την επόμενη μέρα, ποια είναι εκείνη η ψήφος που δεν θα μετρήσει στο «σακούλι» του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών θεσμών, αλλά θα κατατεθεί από την επομένη κιόλας στον αγώνα για την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν τα λαϊκά στρώματα, για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση για τις σύγχρονες ανάγκες του;

Εννοείται όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, που «αρίστευσε» στις εξετάσεις προς το κεφάλαιο, που υπηρέτησε τους στόχους τους σε τόσα Γιούρογκρουπ, που ψήφισε ένα τρίτο μνημόνιο και εφάρμοσε τα άλλα δύο, που η υπογραφή του φιγουράρει στο «μεταμνημονιακό» μνημόνιο έως το 2060. Που «ξέπλυνε» έτσι την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και άνοιξε το δρόμο για τη ΝΔ.

Ούτε το ΚΙΝΑΛ, που όπου σταθεί κι όπου βρεθεί λέει ότι την επομένη των εκλογών θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να μην κινδυνεύσουν οι στόχοι του κεφαλαίου, ακόμα και συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση με ΝΔ, και πάντως σίγουρα ψηφίζοντας όλα τα «εμβληματικά» αντιλαϊκά μέτρα.

Ούτε βέβαια ο «παλιός γνώριμος» στα σαλόνια της ΕΕ – από τότε που υπέγραφε την επέκταση του δεύτερου μνημονίου και άνοιγε το δρόμο στο τρίτο – Βαρουφάκης, που τώρα ξανασερβίρει στο λαό τα ίδια παραμύθια, ότι θα «ανθρωπέψει» την ιμπεριαλιστική ένωση, τα μνημόνια διαρκείας και τις αγορές μαζί.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η ψήφος που χρειάζεται ο λαός, γιατί δυναμώνει τη δική του δύναμη. Και όπως όλοι εκείνοι δεν αφήνουν μέρα να πάει χαμένη στην επίθεσή τους απέναντι στο λαό, έτσι κι εμείς δεν αφήνουμε λεπτό μέχρι την Κυριακή για να δυναμώσει εκλογικά το ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΛΑΠΛΑ-ΚΑΡΥΔΗ ΔΑΝΑΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *