Οι αριθμοί λένε την αλήθεια;

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια;

Μελετώντας προσεκτικά τους σταυρούς προτίμησης, τη γνήσια έκφραση της λαϊκής βούλησης,  των  Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Λευκάδας στις προηγούμενες  τοπικές εκλογές που έγιναν στις 18/5/2014 και συγκρίνοντας τα στοιχεία με τις τωρινές υποψηφιότητες παρατηρούμε ότι:

  • Ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σολδάτος Θεόδωρος με το συνδυασμό «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ» δεν ήταν υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, προέρχεται από την κεντρική πολιτική σκηνή ως πρώην βουλευτής Λευκάδας. Από το ψηφοδέλτιο του στηρίζει η Νέα Δημοκρατία απουσιάζει ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΑΣ» στις εκλογές του 2014 κ.  Βασίλης Αραβανής.
  • Από το συνδυασμό του «Δίαυλου» του κυρίου Κώστα Γληγόρη απουσιάζει ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης κ. ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ    (179 σταυροί) (δεν είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος)
  • Από το ψηφοδέλτιο του νυν Δήμαρχου κ. Κωσταντίνου Δρακονταειδή «Όλοι για τη Λευκάδα» απουσιάζουν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι που ήταν πρώτοι στους σταυρού προτίμησης:

ΚΟΥΡΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 366 σταυροί (αντιδήμαρχος, παραιτήθηκε τον Νοέμβρη του 2014),  ΜΠΡΑΝΤΖΟΥΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  350 σταυροί , ΓΑΖΗΣ ΠΑΝΟΣ 292 σταυροί (αντιδήμαρχος, παραιτήθηκε τον Νοέμβρη του 2017), ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ      289 σταυροί (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου- παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2016)  και  ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ ΗΛΙΑΣ           224 σταυροί (παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2016).

  • Ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού «Σύγχρονη Λευκάδα» κ. Καλός Χαράλαμπος, ήταν υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΑΝΙΑ» του κ. Σπύρου Μαργέλη. Έλαβε 415 σταυρούς προτίμησης, δεν εκλέχθηκε και ήταν 8ος κατά σειρά. Ενδιαφέρον έχει να παρατηρήσουμε ότι στις εκλογές του 2014 ο τωρινός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Λύγδας Σπυρίδων είχε λάβει περισσότερους σταυρούς προτίμησης (474) από τον κ. Καλό.
  • Ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού «Κοινωνία Πολιτών” κ. Λιβιτσάνος,  ήταν υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΑΝΙΑ» του κ. Σπύρου Μαργέλη. Έλαβε 221 σταυρούς προτίμησης, δεν εκλέχθηκε και ήταν 22ος  κατά σειρά.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια; Επιλέγουμε πολίτες με αυτόνομη πολιτική οντότητα και με άμεση επαφή και αποδοχή από τις τοπικές κοινωνίες; Καλούμαστε να συμμετάσχουμε ενεργά και να αναλάβουμε την ευθύνη των επιλογών μας. Το εάν θα πράξουμε ορθά, ώριμα και συνειδητοποιημένα ή θα επιβεβαιώσουμε ότι δεν μάθαμε από τα λάθη μας, μένει να το δούμε την επαύριο των εκλογών του Μαΐου.

Ο Παρατηρητής

3 σχόλια

  1. Σπυριδώνης

    Φαντάζομαι ότι η σειρά με την οποία παρουσιάζονται οι συνδυασμοί στο παραπάνω άρθρο είναι κι η τελική κατάταξη των συνδυασμών της επόμενης Κυριακής. Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο.

  2. Ατσαραντος

    Ενδιαφέρουσα ανάλυση.
    Συμφωνώ μαζί σου Σπυριδώνη

  3. Παρατηρητικός

    Δύο παρατηρήσεις στο άρθρο σας:
    α)Ο Πάνος Γαζής παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος το Νοέμβρη του 2017.
    β) Δεν αναφέρατε ότι στο συνδυασμό του «Δίαυλου» του κυρίου Κώστα Γληγόρη είναι τώρα υποψήφια η κ. Κατωπόδη Ευανθία (Εύα) που είχε λάβει 553 σταυρούς προτίμησης το 2014 με την παράταξη «Ανοίγουμε Πανιά” του κ. Σπυρίδωνα Μαργέλη ( 1η κατά σειρά).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *