Το σχόλιο της ημέρας: Εκεί που μας χρωστάγανε…

Το σχόλιο της ημέρας: Εκεί που μας χρωστάγανε…

Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο άλλος πολιτικός φορέας (κόμμα ή πρόσωπο) να κοπιάζει και να φτιάχνει ένα σημαντικό δημόσιο έργο κι άλλος να έχει την χαρά αλλά και να δρέπει τη δόξα της εγκαινίασής του! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο νοσοκομείο “Ξενοφώντας Γρηγόρης” που σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε, ξεκίνησε και σχεδόν ανεγέρθηκε εξ ολοκλήρου από κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, την κορδέλα των εγκαινίων όμως έκοψε σήμερα -εισπράττοντας και το ανάλογο πολιτικό κέρδος- ο πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, παρότι η κυβέρνησή του είχε την μικρότερη αναλογικά συμμετοχή στην κατασκευή του!

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η περίπτωση της εγκαινίασης της Γέφυρας “Χαρίλαος Τρικούπης” που συνδέει το Ρίο με το Αντίρριο (ή αλλιώς την Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα) ήταν παρόμοια κι ίσως ακόμη πιο άδικη. Γιατί ενώ ήταν εξ ολοκλήρου έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε το προνόμιο να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων απολαμβάνοντας την σχετική τιμή, να την έχει ο νεοεκλεγείς τότε (το 2004) πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής!

Όμως ενίοτε συμβαίνουν κι ακόμα πιο άδικες -για να μην τις πούμε εξωφρενικές- πιστώσεις και εύφημες αναφορές σε πρόσωπα, των οποίων η εμπλοκή στο εγκαινιαζόμενο  έργο, όχι μόνο δεν το προήγαγε αλλά απετέλεσε και τροχοπέδη, προκαλώντας σοβαρές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή του. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί ήταν η επαινετική μνεία του πρωθυπουργού στον σημερινό δήμαρχο Λευκάδας (και ξανά υποψήφιο για την ίδια θέση), η αδράνεια του οποίου στην κατασκευή των συνοδών έργων ήταν ο κυριότερος λόγος που το νέο Νοσοκομείο εγκαινιάστηκε σήμερα, αντί αυτό να έχει συμβεί δυο χρόνια νωρίτερα!

Με άλλα λόγια, εκεί που μας χρωστάγανε (εξηγήσεις και απολογίες) μας πήραν και το βόδι (και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο…)

Όμως ας μην χαίρεται ο διαπιστωμένα υπερτυχερός “ανεξάρτητος” υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μπορεί αυτός να νομίζει πως μας πήρε το βόδι,  όμως είναι εντελώς απίθανο ν΄ αποδειχθούν βόδια οι ψηφοφόροι…

Ο Σχολιαστής

Σχολιάστε

  1. Όντως ”εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι”. Μόνο που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΠΟΔΑ. Τι να πρωτοπεί κανένας για τις ελλιπείς μελέτες, την έλλιψη προσωπικού που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε κατασκευή κτιρίου και όχι λειτουργούντος Νοσοκομείου που θα περνούσε στην ιδιωτική πρωτοβουλία;
    Κατανοητό το σχόλιο, πρέπει να ξεπληρωθούν και κάποια γραμμάτια εξυπηρετήσης/ μετακινήσης του παρελθόντος. Μικρή είναι η Λευκάδα όλοι γνωρίζουν και μάλιστα εκ των κομματικά έσωθεν εκείνης της εποχής. Μέχρι και τους συνοδούς στην Οδό Αριστοτέλους για να ζητήσουν το ”ρουσφετάκι” όπως περιγράφει άλλο άρθρο. Στη μία περίπτωση οι διαμεσολαβητές τρώνε πόρτα στην άλλη που ο διαμεσολαβητής είναι πιο ικανός στο service το ρουσφετάκι γίνεται και μάλιστα αρθροσκοπικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *