Το σχόλιο της ημέρας: Να λέμε και τα καλά!

Το σχόλιο της ημέρας: Να λέμε και τα καλά!

Συνήθως γκρινιάζουμε. Και πολύ καλά κάνουμε γιατί αυτή θεωρούμε πως είναι η αποστολή μας (των μέσων) και μόνο έτσι έχουμε ελπίδα να διορθωθούν κάποια απ΄ τα στραβά και τ΄ ανάποδα που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Όμως υπάρχουν και κάποια καλά τα οποία για να γίνουν απαιτείται ικανότητα, προσπάθεια, συνέπεια και κούραση κάποιων συνανθρώπων μας. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την αστυνόμευση τελευταία στον τόπο μας.

Πρόσφατα, κατά την διάρκεια του πενθήμερου Πάσχα και Πρωτομαγιάς, δεχθήκαμε ένα μεγάλο κύμα επισκεπτών πάσης φύσεως, ετεροδημοτών (συμπατριωτών μας και περιχώρων), εκδρομέων, τουριστών κ.λ.π. που μας αύξησαν ξαφνικά την κίνηση θυμίζοντας περίπου δεκαπενταύγουστο! Δεν είδαμε όμως τα αντίστοιχα προβλήματα τροχαίας κίνησης (κοινώς μπάχαλο)που συνήθως βλέπαμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Αντίθετα παρατηρήσαμε μια έντονη παρουσία, κινητικότητα και διαρκή επαγρύπνηση των αξιωματικών και των ανδρών της Αστυνομίας (πεζών και εποχούμενων) που έλεγχε την κατάσταση και δρώντας κυρίως προληπτικά, απέτρεπε εν τη γεννέση τους την δημιουργία προβληματικών καταστάσεων, ιδιαίτερα στο σταυροδρόμι του Αγίου Μηνά, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, ακόμη και στον πεζόδρομο της αγοράς, όπου ο καθένας άλλοτε διπλοπάρκαρε ή και τριπλοπάρκαρε (για λίγο, για να κάνει τα ψώνια του) δημιουργώντας έτσι το αδιαχώρητο!

Και στις υπόλοιπες όμως γιορταστικές και λοιπές εκδηλώσεις, που συνεπάγονταν συνωστισμό των πεζών ή απαιτούσαν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (περιφορά Επιταφίων, Ανάσταση, Ημιμαραθώνιος κ.λ.π.) υπήρχε αντίστοιχη παρουσία και έλεγχος της κατάστασης.

Κι επειδή γνωρίζουμε καλά πως το καλό αποτέλεσμα για να έρθει απαιτεί προσπάθεια και δουλειά που συνήθως δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, αλλά κι επειδή πιστεύουμε πως το καλό πρέπει να λέγεται, με ικανοποίηση γράφουμε αυτό το σχόλιο…

Το σχόλιο της ημέρας: Να λέμε και τα καλά!

Ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος (που εδώ τον βλέπουμε στην σημερινή γιορτή του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μονή της Ιράς), στο μικρό σχετικά διάστημα που υπηρετεί στον τόπο μας, είτε ένστολος είτε πιο διακριτικά, συνηθίζει να έχει πάντα ενεργή παρουσία σε κάθε “δύσκολη” ή λιγότερο δύσκολη κατάσταση αστυνομικού ενδιαφέροντος. Και η προσωπική εποπτεία του αρχηγού, αναμφίβολα προκαλεί ευεργετικά αποτελέσματα… 

Ο Σχολιαστής  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *