Η γκλίτσα του κ. Δημάρχου “εγγυάται” τη συναίνεση!

Η γκλίτσα του κ. Δημάρχου «εγγυάται» τη συναίνεση!

της Σεβαστής Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα

Σαράντα ημέρες απέμειναν για την διενέργεια των δημοτικών εκλογών και την ανάδειξη νέας δημοτικής αρχής που θα σηματοδοτήσει το τέλος της πανθομολογούμενης απογοητευτικής και αποτυχημένης διοίκησης του κ. Κώστα Δρακονταειδή.

Εκείνος βέβαια, στην προσπάθειά του να αντιστρέψει κατά το δυνατόν το αρνητικό κλίμα και την απόλυτη δημοσκοπική κατρακύλα του που καταμαρτυρεί τη μεγάλη ήττα του στις επερχόμενες εκλογές, δεν δίστασε να οικειοποιηθεί όλα τα μεγάλα έργα που έχουν υλοποιηθεί στο νομό μας τα τελευταία χρόνια.

Έργα, όπως το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών της Βασιλικής και το νέο Νοσοκομείο της Λευκάδας που η κατασκευή τους ξεκίνησε το 2013 και άρα πολύ πριν από τη δική του θητεία, οι αποκατεστημένοι δρόμοι πρόσβασης στην παραλία του Γιαλού και των Εγκρεμνών, το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της πόλης, που και οι … πέτρες γνωρίζουν ότι υλοποιήθηκαν από το ΥΠΟΜΕΔΙ (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) παρουσιάσθηκαν, τόσο σε βίντεο όσο και στην ομιλία του από τον κ. Δρακονταειδή, ως δικά του !

Όπως μάλιστα διευκρίνισε ανενδοίαστα στην ομιλία του, με την προβολή του βίντεο πήραμε απλά μόνο μια πολύ μικρή γεύση από όλα – όσα στην πραγματικότητα υλοποίησε !

Ενδεικτικό της αγωνίας που τον διακατέχει είναι ότι, δε δίστασε να οικειοποιηθεί ακόμη και το Μουσείο του Άγγελου Σικελιανού προσβάλλοντας με τον τρόπο αυτό πέραν της νοημοσύνης των παριστάμενων στην εκδήλωση, το σύνολο των συνδημοτών και κυρίως τη δωρήτρια Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) αφού είναι γνωστό ότι η ΕΤΕ αγόρασε, αποκατέστησε, μετέτρεψε το σπίτι του ποιητή σε μουσείο και στη συνέχεια το δώρισε στο Δήμο της Λευκάδας.

“Το 2014 σας είπαμε την αλήθεια”, ήταν ένα από τα συνθήματα που προβλήθηκε στο βίντεο και τη συνέχεια ανέλαβε με την ομιλία του ο κ. Δρακονταειδής αναφέροντας : “Θυμάμαι σαν να είναι τώρα ότι, στην προεκλογική ομιλία μου το 2014 στην κεντρική πλατεία της πόλης, το μόνο πράγμα που σας είχαμε υποσχεθεί ήταν ότι, θα δώσουμε μάχη να κάνουμε τη Λευκάδα λίγο καλύτερη”.

Αυτό τον βολεύει, αυτό θυμήθηκε !

Το έντυπο δεκαεξασέλιδο προεκλογικό του πρόγραμμα με τις αμέτρητες καταγεγραμμένες (και ανεκπλήρωτες βέβαια) υποσχέσεις του το ξέχασε !

“Ενημερώνοντας” για τα έργα ύδρευσης που υλοποιήθηκαν στο δήμο μας πληροφόρησε ότι αυτά ανέρχονται περίπου σε 7,6 εκατ. ευρώ, χωρίς βέβαια να διευκρινίσει πόσα απ’ αυτά υλοποιήθηκαν από το ΥΠΟΜΕΔΙ και πόσα από το Δήμο της Λευκάδας.  Για τα ίδια έργα μάλιστα, με το δελτίο τύπου του της 11ης/02/2019 μας “πληροφορούσε” ότι ανερχόταν σε 8,7 εκατ. ευρώ συν 5 εκατ. επιπλέον, που αναμένει την ένταξή τους !

Δεν απέφυγε τους υπαινιγμούς για τους ανεξάρτητους υποψήφιους δημάρχους, ενώ ισχυρίσθηκε και ότι, ήταν αυτός που δήθεν “φύτεψε” στον Δήμο το σπόρο της συνεννόησης κατά την πενταετή θητεία του !   Ο τελευταίος αυτός ισχυρισμός του είναι βέβαιο ότι άφησε ασυγκίνητους πρώτα και κυρίως τους πρώην στενούς συνεργάτες του και στη συνέχεια κάθε συνδημότη που παρακολούθησε έστω και από μακριά την πενταετή λειτουργία του στο δημαρχιακό θώκο.

Θεωρούμε πως πρέπει να γνωστοποιήσουμε στον κ. Δρακονταειδή κάτι που είτε αγνοεί είτε παραβλέπει σκόπιμα. Ότι δηλαδή, ο δήμαρχος πρέπει να αναδύεται μέσα από την ίδια την (τοπική) κοινωνία των πολιτών, και όχι να διορίζεται από κομματικούς μηχανισμούς φορτωμένος με τις γνωστές εξαρτήσεις. Κι ακόμη ότι πρέπει να διαθέτει την ικανότητα να  εμπνέει τους γύρω του, δημιουργώντας τους εν τέλει την επιθυμία να τον ακολουθούν και όχι όπως στην περίπτωσή του, να τον εγκαταλείπουν ή να τους απομακρύνει με τον επιδεικνυόμενο αυταρχισμό και την αλαζονεία του.

Αυτά που λέει σήμερα για συγκλίσεις, συνεργασίες και  συνεννόηση που δήθεν o ίδιος εγγυάται, όχι μόνο δεν πείθουν κανέναν, αλλά προκαλούν και μειδιάματα, αφού ήταν αυτός ακριβώς που τα πολέμησε μετά πάθους καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του ! …

Και δεν πείθουν γιατί η αλήθεια είναι ότι διοίκησε με μια … γκλίτσα στο χέρι και με την προσφιλή για εκείνον απειλητική έκφραση “Καλό είναι κάποιοι να μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη.”  Έκφραση που την απηύθυνε συχνά πυκνά προς συνετισμό όλων – όσων τολμούσαν να έχουν διαφορετικές απόψεις και επιλογές από τις δικές του.

 

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα

Πρώην Δήμαρχος Καρυάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *