Απάντηση της Ρ. Κράτσα στις συκοφαντίες στο διαδίκτυο

Απάντηση της Ρ. Κράτσα στις συκοφαντίες στο διαδίκτυο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων : «Οι εχθροί και οι φοβισμένοι της νέας δυναμικής του Ιονίου χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα, για να παραμείνουν ή να αναρριχηθούν στην εξουσία»

 

Για ακόμη μία φορά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι που εξυπηρετούν ή δεσμεύονται από πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, ακολουθώντας την πολιτική της προπαγάνδας, της σκανδαλοθηρίας και του κιτρινισμού, χαλκεύουν συκοφαντίες.

Η ανήθικη δράση τους, φτάνει στο να χρησιμοποιούν σήμερα, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, τον χαιρετισμό μου ως Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, στα εγκαίνια της 39ης Διεθνούς Εκθέσεως γούνας στην Καστοριά το 2014, αναφερόμενη στην βιομηχανία της γούνας στην χώρα μας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της στον διεθνή ανταγωνισμό, για να εξυπηρετήσουν, όπως γίνεται κατανοητό από όλους,  τα δικά τους δόλια ψηφοθηρικά συμφέροντα.

Αγνοούν ή αποκρύπτουν ότι η βιομηχανία της γούνας βασίζεται σε εκτροφεία, κάτι ανάλογο με εκτροφεία πουλερικών κ.α. 

Να έχουν γνώση ότι ο συνδυασμός “ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά” δεν πτοείται από την πολιτική της ρυπαρογραφίας αυτών που επιδιώκουν με αθέμιτα μέσα να παραμείνουν ή ν’ αναρριχηθούν στην εξουσία.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο λαός του Ιονίου δεν είναι κατευθυνόμενος, ούτε ανυποψίαστος για τις δόλιες αυτές συμπεριφορές.

Ενημερώνω αυτούς που προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά μου, αλλά και τους συμπολίτες μας, ότι για μένα είναι ηθική επιταγή και πολιτική δέσμευση,  η άσκηση μίας  ολοκληρωμένης πολιτικής για την προστασία των ζώων, όπως άλλωστε έχω τοποθετηθεί δημόσια και κατά τη διάρκεια της συνάντησης μου με την Πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Σωματείου «Κιβωτός» της Κέρκυρας, στις 28/2/2019.

 Η νέα Περιφερειακή Αρχή του συνδυασμού, «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά», εφ’ όσον εκλεγεί, με γνώμονα τη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων, θα υιοθετήσει τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και θα υποστηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες όλων των εθελοντικών φιλοζωικών οργανώσεων, ενώ  σε συνεργασία και με τους Δήμους του Ιονίου, θα προωθήσει πολλαπλές δράσεις, για την  ενίσχυση του έργου των φιλοζωικών οργανώσεων, όπως έχω ήδη δημόσια τοποθετηθεί (βλέπετε περισσότερα στο συνημμένο δελτίο τύπου 28/2/2019).

Είναι γεγονός πως η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση, είναι το “άθλημα” των δειλών στον πολιτικό στίβο. Έτσι όμως δεν κερδίζουν εκλογές, ενώ δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο και την κοινωνική ηθική. Η ευθύνη τους είναι τεράστια».

 

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά»

***

Δελτίο Τύπου

 Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Θα ακολουθήσουμε  μία ολοκληρωμένη πολιτική για την προστασία των ζώων

 

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Σωματείου «Κιβωτός» είχε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επικεφαλής του Συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά» Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου.

Κύριο θέμα της συζήτησης  που αναπτύχθηκε, με την Πρόεδρο του συλλόγου, Χριστιάνα Μπανκς, ήταν οι δυσχερείς συνέπειες, στη φιλοζωική οργάνωση, που επέφερε το κλείσιμο του μικρού χώρου “μαγαζάκι”, από το δήμο Κέρκυρας, καθώς και η επιτακτική ανάγκη στήριξης  του έργου που διατελεί η «Κιβωτός».

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, συμφώνησε με τα αιτήματα της Φιλοζωικής Οργάνωσης και δήλωσε πως «όταν εκλεγεί, η Περιφέρεια Ιονίων με γνώμονα τη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων, θα υιοθετήσει τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και θα υποστηρίξει τις προσπάθειες όλων των εθελοντικών οργανώσεων, ενώ  από κοινού με τη φιλοζωική κοινότητα και τους εκάστοτε Δήμους του Ιονίου, θα προωθήσει πολλαπλές δράσεις, για να αντιμετωπιστούν τα ανεξέλεγκτα, πλέον, περαστικά εγκαταλελειμμένων, αλλά και κακοποιημένων ζώων, αδέσποτων ή ακόμη δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Η κ. Κράτσα, στη συζήτηση με την Μπανκ ,αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου για τα δικαιώματα των ζώων και τόνισε τις σοβαρές εκκρεμότητες που συντηρεί η κυβέρνηση ως προς το «τσιπάρισμα» ζώων, τη σχέση ιδιοκτήτη-ζώου, τις στειρώσεις και την φορολογία ιδιοκτησίας των ζώων συντροφιάς.

Τέλος υποστήριξε την ανάδειξη ισχυρών πρακτικών, άλλων χωρών, προγράμματα ενημέρωσης των οικογενειών και της κοινής γνώμης για την ευθύνη της ιδιοκτησίας ζώου, αλλά και γενικότερα την διευκόλυνση και ενίσχυση του έργου των φιλοζωικών οργανώσεων στο Ιόνιο.

 

2 σχόλια

  1. ΑΡΙΕΤΤΑ ΜΑΡΙΝΙΤΣΗ

    “Γούνα ευρωπαϊκή = Καστοριά!”…”Στο επίπεδο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου εμείς υποστηρίζουμε βιομηχανίες που είναι δημιουργικές και πολιτισμικές(!!)” ένα μικρό δείγμα από δηλώσεις της Ρόδης Κράτσα το 2012 κατά τη διάρκεια συνεδρίου στην Καστοριά για την αειφόρο περιφερειακή ανάπτυξη….
    https://www.youtube.com/watch?v=7ZtdTi86gf8&fbclid=IwAR2XZ6nGIW9gjvlsRzNa_qEfPa66zjaUMbczLhqmJGtdfz7SzrzOlD3NFA4

  2. ΑΡΙΕΤΤΑ ΜΑΡΙΝΙΤΣΗ

    H σχέση της Ρόδης Κράτσα με τη γούνα δεν ήταν απλά και μόνο η παρουσία της στην έκθεση γούνας στην Καστοριά το 2014….Παρείχε στήριξη στον κλάδο της γουνοποιίας από πολύ παλιά…Υπάρχει βίντεο από το 2009 με δηλώσεις της στον Αντώνη Παραρά, δημοσιογράφο της Καστοριάς…Τότε έλεγε ότι οι Έλληνες γουνοποιοί μπορούν να είναι οι γουνοποιοί του 21ου αιώνα, ότι γνωστοί οίκοι στηρίζουν τη γούνα κι ότι η γούνα πρέπει να στηριχθεί γιατί είναι το καμάρι(!) της Καστοριάς και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας! Ευτυχώς που σε λιγότερο από μια δεκαετία από εκείνες τις δηλώσεις της ήδη σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες η γούνα καταργήθηκε, σε άλλες τόσες υπάρχει σταδιακή κατάργηση, γνωστοί οίκοι μόδας ο ένας μετά τον άλλον αφαιρούν την αληθινή γούνα από τις δημιουργίες του ενώ για την Καστοριά η γούνα μόνο καμάρι δε μπορεί να είναι καθώς ευθύνεται εν πολλοίς που δεν έχουν αναπτυχθεί άλλοι κλάδοι όπως ο τουρισμός και παράλληλα όχι μόνο νέες θέσεις δε δημιουργήθηκαν αλλά η ανεργία στο νομό καλπάζει, κατέχοντας την πρώτη θέση στην επικράτεια και η Δυτική Μακεδονία μία από τις πρώτες θέσεις στις περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη!
    Δείτε το βίντεο:
    https://www.youtube.com/watch?v=7tpWNwbJuPw&fbclid=IwAR2lzXVBn0a2OQDLqnBocykgMPgezSI-2d7M5BQFnvDAdTjA5uEARI7MT2s

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *