“Κοινωνία Πολιτών”: Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων

«Κοινωνία Πολιτών»: Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων

4Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων’’

Σχεδιασμός-Θέληση-Εθελοντισμός-Εφαρμογή

 

Για την  παράταξή μας είναι ζήτημα ανθρωπισμού, πολιτισμού και ευθύνης να μην  έχουμε αδέσποτα στο νησί μας, στο πρόγραμμα μας προβλέπεται συγκεκριμένη σειρά ενεργειών:

  • Ίδρυση ειδικού γραφείου διαχείρισης ζώων συντροφιάς, με ορισμό εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, όπως έχουν ήδη κάνει άλλοι δήμοι πανελλαδικά( Ξάνθη, Ιωάννινα, κ.α.)
  • Καταγραφή όλων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, ώστε ο δήμος να γνωρίζει τον νόμιμο ιδιοκτήτη τους
  • Άμεση χωροθέτηση Δημοτικού Κυνοτροφείου – Κυνοκομείου, σε συνεργασία με τους Φιλοζωικούς Συλλόγους, έτσι ώστε να περισυλλέξουμε όλα τα αδέσποτα και με τη φροντίδα της αρμόδιας Υπηρεσίας.
  • Συγκρότηση δικτύου ενημέρωσης για την προώθηση της «υιοθεσίας» τους σε ενδιαφερόμενους με τη διοργάνωση ημερίδων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Τον Μάϊο του 2019 βάζουμε τέλος στην αδιαφορία και την  αδράνεια

Επικεντρωνόμαστε στην καθημερινότητα, δίνοντας άμεσες λύσεις στα προβλήματα των συνδημοτών μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στον δήμο μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Να υπογραφεί σύμβαση με ιδιώτες κτηνίατρους, για να εκτελεστεί πρόγραμμα που αφορά τους αδέσποτους σκύλους που βρίσκονται στην περιφέρεια του δήμου.

Στο πρόγραμμα μας περιλαμβάνεται η εκτέλεση ιατρικών πράξεων ( εξέταση, εμβολιασμός, στείρωση, κ.α. ), καθώς και η ηλεκτρονική τους σήμανση με μικροτσίπ (προαιρετικά).

Οι δημότες που θα εντοπίζουν αδέσποτους σκύλους θα επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Τα αδέσποτα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα , εφ’ όσον δεν υιοθετούνται, θα φιλοξενηθούν στο κυνοτροφείο.

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί προτεραιότητα για μας και με αφορμή την 4η Απριλίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων ζώων, καταθέτουμε τη δέσμευσή μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος με αποφασιστικότητα και ευαισθησία, σε συνεργασία με τους Φιλοζωικούς Συλλόγους και αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

 

Για την Κοινωνία Πολιτών,

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος,

Ιωάννης Ε. Λιβιτσάνος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *