Βρε …μοσχάρια, εκλογές έχουμε!

Βρε …μοσχάρια, εκλογές έχουμε!

της Σεβαστής Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα

Τα είχε χύμα του ‘ρθαν και τσουβαλάτα του Δημάρχου της Λευκάδας κ. Κώστα Δρακονταειδή.

Αδυνατώντας λοιπόν να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, το … ΄ριξε στις σκιαμαχίες, στο κυνήγι μαγισσών και στο … μέτρημα.

Έτσι αφού δεν κατάφερε να ξεκινήσει την κατασκευή της ΜοΠΑΚ (του εργοστασίου των απορριμμάτων μας) μέχρι το Φθινόπωρο του 2018 όπως μας έταξε, προσπαθεί να δημοπρατήσει τουλάχιστον την κατασκευή της πριν τις εκλογές για να … έχει να λέει. Δυστυχώς όμως, δεν έχει εγκριθεί ακόμη η επ’ αόριστον παραχώρηση του δημόσιου οικοπέδου στις Αλυκές από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας κατόπιν (της επανάληψης στο ορθό) του αιτήματος του Δήμου της Λευκάδας και ενώ εμείς βρισκόμαστε σε αναμονή της παραχώρησης, ο κ. Δήμαρχος βρίσκεται σε αναζήτηση των … σκιών που σαράντα χρόνια πριν είχαν παρκάρει το πρόβλημα των απορριμμάτων σε κάποιο συρτάρι.

Σε αναζήτηση και άλλων σκιών όμως ηλικίας πενήντα δυο χρόνων βρίσκεται ο αιρετός, αυτών της υπόθεσης απαλλοτρίωσης των οικοπέδων της οικογένειας που προέβη πριν λίγες ημέρες σε κλείσιμο της 8ης Μεραρχίας και των παράπλευρων δρόμων, παραλύοντας την πόλη. O δικηγόρος της οικογένειας βέβαια κατέστησε σαφή τα προφανώς αυτονόητα: Η οικογένεια πιέζει και ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο να αποζημιωθεί. Και βέβαια η υπόθεση δεν μπορεί να ανατρέχει πενήντα δύο χρόνια πίσω, με τον πονηρό σκοπό να επιμεριστεί η ευθύνη στα ίσα με τους προηγούμενους δημάρχους, αφού τελεσιδίκησε μόλις το 2015. Δηλαδή αποκλειστικά στην περίοδο της δικής του και μόνο δημαρχίας! Απλά τότε ο δήμος, ο «δικός του» δήμος, ανέθεσε και εκπόνησε λανθασμένη αναλογιστική μελέτη, γιατί δεν ζήτησε προηγουμένως -και δεν διαθέτει- νομική γνωμοδότηση επί της δικαστικής απόφασης του 2015.

Την τελευταία σκιαμαχία ο κ. Δήμαρχος την έδωσε με αφορμή το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ, στο κεντρικό  δελτίο ειδήσεών του στις 12.03.2019 σχετικά με το γνωστό πρόβλημα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων στο νησί μας, που στην διάρκεια της θητείας του έχει γίνει ο εφιάλτης των κατοίκων του ορεινού όγκου του νησιού μας. Δήλωσε λοιπόν σε συνέντευξή του στις 15/03/2019 (στον PRISMA 91,6) σχετικά: “Πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί το ρεπορτάζ για ένα πρόβλημα που είναι πολλών χρόνων και όχι σημερινό” είπε, αφού δεν ζήτησαν και τη γνώμη του…

Από το ίδιο το ρεπορτάζ όμως προκύπτει με σαφήνεια πως  και ζητήθηκε και συμπεριελήφθη  η θέση του Δήμου για το πρόβλημα που ήταν κατά λέξη  η εξής :  Ο δήμος ζήτησε βοήθεια από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν υπάρχουν υπάλληλοι να τα μαζέψουν ή η δυνατότητα να φτιαχτεί στάβλος.  Μόνο ένας καουμπόι μπορεί … δεν πιάνονται διαφορετικά. Οι κάτοικοι να κάνουν υπομονή…”.  Αυτή είναι η γνώμη του δήμου, όπως εκφράστηκε από την αναπληρώτρια Προϊσταμένης του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικ. Ανάπτυξης του Δήμου Λευκάδας.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται -και εξαιτίας της πρότερης δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητάς του γνωρίζει και ο κ. Δήμαρχος καλύτερα από τον καθένα- ότι, εάν η αναπληρώτρια Προϊσταμένη του αρμόδιου Τμήματος του Δήμου δήλωνε άγνοια ή δεν είχε γνώση του θέματος και των θέσεων των πολιτικών προϊσταμένων της (αρμόδιου αντιδημάρχου και δημάρχου), κατά την πάγια τακτική στη δημόσια διοίκηση και λειτουργία, θα παρέπεμπε τη δημοσιογράφο του ΣΤΑΡ σε ιεραρχικά ανώτερό της υπηρεσιακό ή πολιτικό παράγοντα.

Έχοντας όμως γνώση, απάντησε.

Ο κ. Δήμαρχος βέβαια ενίσταται επειδή  η αναπληρώτρια  Προϊσταμένη δεν συνυπολόγισε τις … εκλογές, για να τα … στρογγυλέψει κατά κάποιον τρόπο τέλος πάντων, όπως μετά βεβαιότητας θα έκανε ο ίδιος…

Αδυνατώντας να ξεφύγει  κι εδώ από τις … μάγισσες και τις … σκιές που τον καταδιώκουν δήλωσε ακόμη : “Ξαφνικά το θυμήθηκαν κάποιοι που μπορούν να παίξουν τέτοιο παιχνίδι δύο μήνες πριν τις εκλογές”.

Με τα συνεχή πηγαινέλα στο Υπουργείο (κατά δήλωσή του πήγε δέκα φορές) για συσκέψεις σε υπουργικά γραφεία σχετικά με το θέμα, έχει χάσει δυστυχώς την επαφή με την σκληρή  πραγματικότητα.  Γιατί διαφορετικά, πως θα μπορούσε  να δηλώνει ανερυθρίαστα πως δύο μήνες πριν τις εκλογές θυμήθηκαν το πρόβλημα οι κάτοικοι, οι οποίοι νυχθημερόν βλέπουν να ρημάζεται η περιουσία τους και να κινδυνεύει η ζωή τους από τη συνεχώς αυξανόμενη ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των βοοειδών ;

“Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι” θα έλεγε για την περίπτωση ο θυμόσοφος λαός μας.

Από την άλλη όμως έχει και κάποιο δίκιο.

Αυτά τα ανεπιτήρητα !

Μεγάλα … μοσχάρια είναι, ούτε τις εκλογές δεν σέβονται !

Όσο για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νικητάκη. Αμέσως μετά το ρεπορτάζ (ξανάρχισε τις … ενέργειες). Έτσι στις 15/03/2019 “έβγαλε” νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για την διαχείριση των ανεπιτήρητων.  Ένατη – δέκατη πρόσκληση είναι; χάσαμε και το μέτρημα.

Μην ανησυχείτε όμως γιατί μετράει ο κ. Δήμαρχος :  “Έχουμε κάνει 61 ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος” είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του σχετικά με το θέμα.

Προσθέστε ακόμα μια λοιπόν κ. Δήμαρχε και δεχθείτε τις θερμότερες των ευχών μας :

Nα τις εκατοστίσετε και σεις και ο αρμόδιος αντιδήμαρχός σας!

 

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα

πρώην Δήμαρχος Καρυάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *