Ο Σύλλογος “Θέαλος” καταγγέλλει: Νέο ναυάγιο στο Βλυχό!

Ο Σύλλογος «Θέαλος» καταγγέλλει: Νέο ναυάγιο στο Βλυχό!

Καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλυχού-Γενίου “Θέαλος” σχετικά με το νέο ναυάγιο που “φιλοξενεί” ο κόλπος του Βλυχού.

Η εβδομάδα για το Βλυχό δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο καθώς βρέθηκε για μια ακόμα φορά μπροστά σε ένα επιπλέον οικολογικό τραύμα, που έρχεται να προστεθεί στα πολλά που ταλαιπωρούν τον θεωρητικά, προστατευόμενο κόλπο του, χρόνια τώρα.
Πρόκειται για ένα νέο ναυάγιο παλιού, εγκαταλελειμμένου καϊκιού το οποίο βούλιαξε στη θέση που βρισκόταν μέσα στα όρια του αλιευτικού καταφυγίου.

Η θάλασσα γύρω από το κουφάρι του, γέμισε λάδια και απόνερα. Παράλληλα μια έντονη μυρωδιά ολοκλήρωσε το σκηνικό.

Το λιμεναρχείο οφείλουμε να πούμε ότι έδωσε το παρόν. (Αφού απαγόρευσε τη λήψη φωτογραφιών – για ποιο λόγο;), στη συνέχεια, με τον ειδικό εξοπλισμό του, συμμάζεψε τα πολλά λάδια, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει τον καθαρισμό.

Το κουφάρι του καϊκιού, παρέμεινε εκεί “προσωρινά” πάντα, έως ότου αποφασίσει κάποια  αρμόδια υπηρεσία ή ο ιδιοκτήτης του να το μαζέψει, και αυτό αλλά και όλα τα άλλα, που έχουν μετατρέψει τον κόλπο και το υποτιθέμενο λιμάνι του Βλυχού σε νεκροταφείο σκαφών.

Θα πρέπει κάποια στιγμή οι αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν να δράσουν και όχι να κλείνουν τα μάτια μπροστά στις τόσες οικολογικές (και όχι μόνο) ατασθαλίες που συμβαίνουν σε αυτήν την κατά τα άλλα προστατευόμενη και παράλληλα κατοικημένη και τουριστική περιοχή, όπως είναι ο κόλπος του Βλυχού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *