Το σύνδρομο -και η μάχη- της πρώτης σειράς!

Το σύνδρομο και η μάχη της πρώτης σειράς!

Κωμωδία διαρκείας έχει καταντήσει πλέον αυτό το σύνδρομο της πρώτης σειράς στις εκδηλώσεις, που κατατρέχει -και εκθέτει- επισήμους, “επισήμους”, πολιτικούς αλλά και υποψήφιους πολιτικούς, που τελευταία μάλιστα αυξήθηκαν δυσανάλογα με την προσθήκη κάποιων που ονειρεύονται να γίνουν επίσημοι τον Μάη…

Όσο λοιπόν περνάει ο καιρός και μπαίνουμε στο κλίμα των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων, η σοβαρότητα έχει πάει περίπατο, το μέτρο χάνεται εντελώς, η μάχη της τάχα μου “επισημότητας” επεκτείνεται κι εντείνεται, ενώ οι διαγκωνισμοί για την πρώτη σειρά σε κάθε εκδήλωση, κατέληξε η γελοιότητα της εποχής που διασκεδάζει τον κάθε πικραμένο!

Ακολουθεί  φωτορεπορτάζ από την πρώτη -αλλά και την τελευταία- σειρά απ΄ την πιο πρόσφατη εκδήλωση, που ήταν η κοπή της πίτας του Ορφέα στο Φουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου και ο καθένας ας καταλάβει ότι κατάλαβε…

Το σύνδρομο και η μάχη της πρώτης σειράς!

Το μεσαίο τμήμα της πρώτης σειράς…

Το σύνδρομο και η μάχη της πρώτης σειράς!

Η δεξιά πτέρυγα της πρώτης σειράς…

Το σύνδρομο και η μάχη της πρώτης σειράς!

Η αριστερή πτέρυγα της πρώτης σειράς… (Τα μπροστινά κενά καθίσματα είναι για τους ιερωμένους που στην συγκεκριμένη στιγμή ευλογούν την πίτα επί σκηνής)

Το σύνδρομο και η μάχη της πρώτης σειράς!

Η άκρα αριστερή πτέρυγα της πρώτης σειράς…

*****

Να σημειωθεί πως για να καταλήξουμε στην συγκεκριμένη κατανομή προσώπων και θέσεων προηγήθηκαν σκηνές απείρου κάλλους, “μεταναστεύσεις” προσώπων, προσθήκη καθισμάτων και άλλα ωραία αξιοπρόσεκτα!

*****

Όμως υπήρξε κι ο αντίποδας, αυτός της τελευταίας σειράς και των δυο εκ των κατοίκων της, οι οποίοι αν και υποψήφιοι του Μάη, έπιασαν διακριτικά κι αθόρυβα την θέση τους εκεί για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Νομίζω πως αξίζει να τους προσέξουμε:

Το σύνδρομο και η μάχη της πρώτης σειράς!

Ο μηχανικός Κώστας Γρηγόρης (μετά συζύγου), δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής  της δημοτικής παράταξης “Δίαυλος” και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Μάη.

Το σύνδρομο και η μάχη της πρώτης σειράς!

Ο γιατρός Γιώργος Παρασκευάς (μετά συνεργατών) υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και ιδρυτικό στέλεχος της δημοτικής παράταξης (για τις εκλογές του Μάη) “Κοινωνία Πολιτών”.

***

Υ.Γ: Μήπως θα βοηθούσε αν ενεργοποιούσαμε σε κάθε εκδήλωση και κατά λέξη το σχετικό πρωτόκολλο περί επισήμων και της θεσμοθετημένης τάξης εμφάνισης αυτών, όπως (πρέπει να) εφαρμόζεται στις επίσημες δημόσιες εκδηλώσεις (εθνικές γιορτές, παρελάσεις κ.λ.π.). Άντε γιατί και η γελοιότητα πρέπει να έχει τα όριά της…

 

2 σχόλια

  1. Στην τελευταία φωτογραφία φαίνεται και ο Διονύσης Γράψας. Όσοι δεν ξέρετε, ρωτήστε, κάτι πολύ σημαντικό έχει υπάρξει τόσο για τον Ορφέα και για τον τόπο.

    • FortsaLefkada

      Δεν διαφωνώ μαζί σας, αλλά αντικείμενο του άρθρου όπως θα καταλάβατε είναι τα πολιτικά πρόσωπα και οι προσεχώς υποψήφιοι, γι αυτό και επικεντρωθήκαμε σ΄ αυτούς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *