Ενέργειες του υποψηφίου δημάρχου Χαράλαμπου Καλού

Ενέργειες του υποψηφίου δημάρχου Χαράλαμπου Καλού

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός και ο δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Παπαστεργίου Δημήτρης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σειρά επαφών εντός κι εκτός Λευκάδας είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 ο κ. Καλός μετά από δική του πρωτοβουλία συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λευκάδας κ. Δρακονταειδή Κωνσταντίνο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις κινήσεις του δήμου Λευκάδας σχετικά με το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Ο κ. δήμαρχος ανέλυσε διεξοδικά τόσο την υφιστάμενη κατάσταση όσο και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί προκειμένου να βρεθεί η ενδιάμεση λύση και να αρθεί το «αδιέξοδο» στο οποίο έχει περιέλθει ο δήμος. Από την μεριά του ο κ. Καλός αφού επισήμανε τις παραλείψεις από την πλευρά του δήμου το προηγούμενο διάστημα, επανάλαβε τις προτάσεις του για την ορθολογικότερη αντιμετώπιση του τεραστίου αυτού προβλήματος, όπως τις είχε καταθέσει και στο σχετικό δημοτικό συμβούλιο.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 ο κ. Χαράλαμπος Καλός είχε συνάντηση για το ίδιο θέμα με το δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας, κ. Αποστολάκη Γεώργιο, στα πλαίσια της διερεύνησης για εύρεση προσωρινής λύσης στο ζήτημα των απορριμμάτων που απασχολεί τον τόπο μας. Ο κ. Αποστολάκης τόνισε την μεγάλη σημασία και για τους δυο δήμους της προγραμματικής σύμβασης για την συνεργιστική λύση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων με την ολοκλήρωση της ΜοΠΑΚ, πλην όμως σημείωσε την μεγάλη δυσκολία λήψης εκτάκτων αποφάσεων, λόγω χρονικών συγκυριών.

Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 ο κ. Καλός συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας, κ. Δελλαπόρτα Σπύρο, στα πλαίσια της ενημέρωσής του για τον προς ψήφιση προϋπολογισμό του δήμου Λευκάδας για το 2019. Κατά την πλήρη ανάλυση όλων των οικονομικών μεγεθών, έγιναν διαπιστώσεις από τον κ. Καλό σε συγκεκριμένους τομείς που έχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, όπως ο δημοτικός φωτισμός, η ανταποδοτικότητα των τελών καθαριότητας κ.α.

Στις 2 και 12 Δεκεμβρίου 2018 ο κ. Χαράλαμπος Καλός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους πρόεδρους του Εμπορικού συλλόγου και του Επιμελητήριου Λευκάδας, κ.κ. Δουβίτσα Αντώνη και Σκιαδαρέση Σωτήρη, για το ζήτημα των «Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου». Δράση του ΕΠΑνΕΚ – ΕΤΑΜ ύψους 1.900.000 ευρώ, που αφορούσε αστικές αναπλάσεις πεζόδρομων, προσόψεων καταστημάτων, εγκαταστάσεις συστημάτων έξυπνης πόλης, στην οποία ο δήμος Λευκάδας δεν κατάφερε να ενταχτεί, σε αντίθεση με άλλους δήμους.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2018 ο κ. Καλός μετέβη στα Τρίκαλα όπου και είχε μια πολύ σημαντική συνάντηση με τον δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Παπαστεργίου Δημήτρη. Εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις πρωτοπόρες δράσεις που εφαρμόζονται στα Τρίκαλα, επ’ωφελεία τόσο του δήμου μέσω εξοικονόμησης πόρων, όσο και των δημοτών μέσω των ποιοτικότερων υπηρεσιών που τους παρέχονται, αλλάζοντας προς το καλύτερο τις συνθήκες διαβίωσής τους. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο κέντρο διαχείρισης του SmartTrikala όπου υπάρχουν οι οθόνες παρακολούθησης των διαφόρων συστημάτων. Ενδεικτικά αναφέρονται: η καταγραφή και παρακολούθηση της πορείας επίλυσης αιτημάτων των πολιτών, η ανάρτηση ανοιχτών δεδομένων του δήμου, η online παρακολούθηση βλαβών των φωτεινών σηματοδοτών, η έξυπνη στάθμευση, η παρακολούθηση και ρύθμιση των ηλεκτροβανών του δικτύου ύδρευσης, η αποτύπωση της κίνησης των δημοτικών οχημάτων, η χαρτογράφηση όλων των κάδων των απορριμμάτων, το αυτοματοποιημένο κέντρο εξυπηρέτησης του πολίτη κ.α. Αποκτήθηκαν από αυτή την συνάντηση πολλές εμπειρίες που θα φανούν χρήσιμες για το μέλλον.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *