Ευχαριστήριο για το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Ευχαριστήριο για το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στο 5ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. και  στέφθηκε και αυτή τη χρονιά από πολύ μεγάλη επιτυχία, με συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών και τις δυο ημέρες της διοργάνωσής.

Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ να γίνεται ολοένα καλύτερο και σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Λευκάδας.

Για τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για την συμμετοχή τους στο 5ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, που φέτος ήταν αφιερωμένο στα αλλαντικά της Λευκάδας (το σαλάμι και το λουκάνικο):

–  τους τοπικούς παραγωγούς που συμμετείχαν με τα προϊόντα τους στους πάγκους του Φεστιβάλ.

– τους τέσσερις (4) χορηγούς των λευκαδίτικων προϊόντων, σαλάμι Ντελιμάρη και σαλάμι Ιώβ Μαλακάση, όπως επίσης και λουκάνικα από τα κρεοπωλεία «Δουβίτσα Ζώη» και «Κίρκη».

– τους καταξιωμένους Chef, Βησσαρίωνα Παρθένη και Αλέξανδρου Παπανδρέου για τις live stage μαγειρικές επιδείξεις βασισμένες στα λευκαδίτικα προϊόντα.

– τους Chef από τις πέντε (5) συνολικά Λέσχες Γαστρονομίας και Ενώσεις Αρχιμαγείρων (Λευκάδας, Δυτικής Ελλάδας & Ηπείρου, Κέρκυρας, Αττικής και της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων) όπως και το Δημόσιο ΙΕΚ Βόνιτσας για τις live stage γαστρονομικές τους προτάσεις.  

– το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Λευκάδας, την Equal Society & τον Οίκο Πρόνοιας Ι.Μ. Λευκάδος & Ιθάκης, την Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας, την Ένωση Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου και τα δυο (2) Δημόσια ΙΕΚ Μαγειρικής Λευκάδας και Βόνιτσας, για τα κεράσματα προς τους επισκέπτες όλο το διήμερο της εκδήλωσης.

– τα εστιατόρια της δράσης «Taste Lefkada 2018», που στο πλαίσιο και κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ κερνούσαν τους πελάτες τους με λευκαδίτικα προϊόντα.

– τους είκοσι εθελοντές από επτά συνολικά χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Πολωνία, Τυνησία και Τουρκία), της δράσης «Γεύσεις του Κόσμου», που με την υποστήριξη των Μονοπατιών Αλληλεγγύης και του Προγράμματος Erasmus+ προσέφεραν μεγάλη βοήθεια στην διοργάνωση και έδωσαν χρώμα, ζωντάνια και μια διεθνή νότα και διάσταση στο Φεστιβάλ παρουσιάζοντας πιάτα και γεύσεις από τις χώρες καταγωγής τους.

Ευχαριστήριο για το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας  

– τους Κανταδόρους του Συλλόγου Αγιομαυριτών Λευκάδας, για το επτανησιακό μουσικό πέρασμά τους και τους Quartetto Branello και Ugly Potatoes για τις συναυλίες και την μουσική συντροφιά το διήμερο του Φεστιβάλ.

– Τον καταξιωμένο Λευκαδίτη δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη, που για 5η συνεχή χρονιά παρουσίασε το Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας.

– Τους χορηγούς επικοινωνίας, την ΕΡΤ καθώς και το Ρ/Σ PRISMA 91,6 FM και τη Δημοτική Ραδιοφωνία Λευκάδας – ΚΑΡΥΑ 96,7 FM για την live αναμετάδοση της εκδήλωσης μέσω του ραδιοφώνου.

– Όλες τις έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες, καθώς και τα ηλεκτρονικά site της Λευκάδας για την προβολή και την κάλυψη της εκδήλωσης.

Το Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια όλων αυτών και το πνεύμα συνεργασίας των έξι συνολικά φορέων- συνδιοργανωτών, ενώ ειδική μνεία αξίζει στους εθελοντές αλλά και όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίησή του (εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι,  ηχολήπτες, ηλεκτρολόγοι κτλ).

 Οι προσπάθειες για την βελτίωση και επέκταση του Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας θα συνεχιστούν και ευελπιστούμε με την δική σας υποστήριξη, παρουσία και βοήθεια, το 6ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας του 2019 να είναι ανανεωμένο και ακόμη καλύτερο.

 

Με Εκτίμηση,


Οι Συνδιοργανωτές του 5ου Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας


Θεόδωρος           Αλέξανδρος         Αθανάσιος              Σωτήρης                  Mανώλης                       Σπύρος

   Χαλικιάς              Παρίσης            Περδικάρης         Σκιαδαρέσης                Θερμός                     Φρεμεντίτης

 


Αντιπ/ρχης          Πρόεδρος             Πρόεδρος             Πρόεδρος                   Πρόεδρος                     Πρόεδρος

Π.Ε. Λευκάδας  Δ.Σ. ΠΕΔ-ΙΝ     Δ.Ε.Π.Ο.Κ.Α.Λ.     Επιμελητηρίου      Ένωσης Ξενοδόχων    EQUAL SOCIETY  

                                                                                             Λευκάδας                 Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *