Ένα ακόμα έργο τέχνης της Λευκαδίτικης χλωρίδας

Ένα ακόμα έργο τέχνης της Λευκαδίτικης χλωρίδας

Δεν κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας βέβαια αν πούμε πως η Λευκαδίτικη χλωρίδα είναι μοναδική και πανέμορφη! Και όσο κι αν εμείς οι θαυμαστές της νομίζουμε πως έχουμε δει όλα τα έργα τέχνης της, αυτή ποτέ δεν σταματά να μας εκπλήσσει, αφού όλο και κάτι νέο μοναδικής ομορφιάς έργο της θα μας υποχρεώσει να της αποκαλυφτούμε για ακόμα μια φορά!

Αυτό ακριβώς συνέβη κατά την χθεσινή άνοδό μας στην κορυφή του Αη Λιά, πάνω απ΄ την Εγκλουβή, για τον Εσπερινό, παραμονή της γιορτής του προφήτη. Μολονότι αυτή είναι μια διαδρομή καθιερωμένη, ίδια κι απαράλλαχτη για μας  τα (αρκετά) τελευταία χρόνια, η χθεσινή ήταν η πρώτη φορά που μας αποκάλυψε (κι απολαύσαμε) τα εκπληκτικά μωβ-ροζ λουλουδάκια που στόλιζαν τις ρωγμές ανάμεσα στις ξεπλυμένες κι ανεμοδαρμένες γκρίζες πέτρες δίπλα απ΄ τον δρόμο, στο πρανές του άνυδρου βουνού!

Ένα ακόμα έργο τέχνης της Λευκαδίτικης χλωρίδας

Θεωρούμε εντελώς απίθανο να υπήρχαν εκεί και τις προηγούμενες χρονιές και να μην τα είχαμε εντοπίσει και υποθέτουμε πως ίσως την διαφορά να την έκαναν οι πολλές όψιμες βροχές του Ιουνίου κι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που επικράτησαν σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Όμως πάλι ποτέ δεν πρέπει να υποθέτουμε με βεβαιότητα κάτι, οπότε το αφήνουμε να πάμε παρακάτω.

Κάποιοι απ΄ όσους ρωτήσαμε, μας είπαν πως μάλλον είναι θρούμπη ανθισμένη. Όμως δεν ήταν σίγουροι. Γι αυτό ρωτάμε, αν κάποιος αναγνώστης είναι γνώστης περί ποιου λουλουδιού πρόκειται, ας το πει και σε μας. Θα μας υποχρεώσει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *