Οι Σύλλογοι συνταξιούχων για τις περικοπές συντάξεων

 

Οι Σύλλογοι συνταξιούχων για τις περικοπές συντάξεων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κι εκεί που κάποιοι πίστευαν ότι ο Nόμος  Κατρούγκαλου δεν ήταν παρά μια «ντρίμπλα» στους τροΐκανικούς «θεσμούς» και κάμποσοι ήλπιζαν ότι δε θα εφαρμοζότανε  και τέλος  πάντων ότι δε θα μειωθεί ούτε ένα ΕΥΡΩ  η σύνταξη, κατά πώς έλεγε ο συντάκτης του Ν. ,ενώ τώρα  κάποιοι καλλιεργούν φρούδες ελπίδες και οι περισσότεροι και πλέον υπεύθυνοι ομολογούν ότι θα μειωθούν κύριες και επικουρικές ,ακόμη και οι κατώτερες , είναι προ των πυλών ο επανυπολογισμός των συντάξεων.

Θυσία στο βωμό των πλεονασμάτων για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι και όλοι οι εργαζόμενοι. Και μπορεί οι αριθμοί να ευημερούν , οι στόχοι να «πιάνονται» από τη σημερινή όπως και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ,αλλά οι άνθρωποι υποφέρουν.

Τα «ματωμένα» πλεονάσματα  σήμερα είναι αναγκαία για την «έξοδο» από τα μνημόνια. Τι σόι έξοδος είναι αυτή  που από 1/2019  οι συντάξεις θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 18% ! Τι σόι έξοδος είναι αυτή που η απευθείας μείωση και η μείωση του αφορολόγητου είναι μείον δυο συντάξεις! Τι σόι έξοδος είναι αυτή που είναι θεσμοθετημένος  ο υποκατώτατος μισθός!

Συνάδελφοι συνταξιούχοι

Προσπάθησαν από το 2010 να μας κάνουν συνένοχους της κρίσης με το περίφημο «Μαζί τα φάγαμε»,

Προσπάθησαν με τα διάφορα succes story να μας δείξουν το ανύπαρκτο φως στο «τούνελ»,

Σήμερα καλλιεργούν την αυταπάτη  της «καθαρής» εξόδου, αφού πρώτα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σπείρουν την απογοήτευση στον κόσμο

Και το ερώτημα είναι τι μπορούμε να κάνουμε! Ο καθένας μπορεί να απαντήσει βγάζοντας τα δικά του πολιτικά συμπεράσματα.

Κανένας εργαζόμενος και κανένας συνταξιούχος δεν μπορεί να ενοχοποιηθεί για την κατάσταση που βιώνουμε.

Να έχουμε πάντα κατά νου ότι η αυξημένη επιτήρηση αποβλέπει στην εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων και όχι μόνο.

Καλούμε κάθε συνταξιούχο να αφήσει την απογοήτευση και τον καναπέ. Να πάρει μέρος σε κάθε διαμαρτυρία.Καλούμε κάθε συνταξιουχο να πάρει μερος στη συγκέντρωση που θα γινει στις 14 Ιουνίου  2018 μέρα Πέμπτη στο Αγρίνιο που διοργανώνεται από όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις Δυτικής Ελλάδας. (Τηλ. Δηλώσεων συμμετοχής  και επικοινωνίας : Καλεζου Δεσποινα 6909371641, Κολοκύθας Γιώργος 6974163268 , Δήμας Δημ. 6972012699 . Βερροιώτης Παντελής 6973311325).

Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε  για να ενημερωθεί και ο τελευταίος συνταξιούχος.

 

Λευκάδα 1 Ιουνίου  2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

                                                             ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *