Το σχόλιο της ημέρας: Ζητούνται επειγόντως …κολονάκια!

Το σχόλιο της ημέρας: Ζητούνται επειγόντως …κολονάκια!Είναι γνωστή η έφεση της δημοτικής μας Αρχής να γεμίζει την πόλη με κολονάκια. Κολονάκια από μαντέμι, σαν καλή ώρα εκείνα τα περίεργα που φύτεψαν ανάμεσα στα καθίσματα στην Σικελιανού, κολονάκια ψιλόλιγνα σιδερένια με καδένα ή άνευ, σαν εκείνα τα ανεκδιήγητα που περικλείουν και προστατεύουν τον Παντοκράτορα, κολονάκια μεταλλικά, κατά τι χοντρότερα αλλά πιο εμφανίσιμα και κάπως πιο μοντέρνα, όπως εκείνα στο κηπάκι απέναντι απ΄ το ΚΑΡΜΑ και τέλος, πάρα πολλά πλαστικά κολονάκια, κόκκινα και πορτοκαλιά, που έχουν γεμίσει τους περισσότερους δρόμους της πόλης!

Και είναι τόσο έντονη αυτή η συνήθεια, ώστε κάποιοι αποκαλούν σκωπτικά τους δημοτικούς μας άρχοντες  “κολονακιώτες”, ενώ κάποιοι άλλοι, πιο θρησκευόμενοι αυτοί, τους λένε απλά “κολονολάτρες…”

Όμως ποτέ μην λες ποτέ και ουδέν κακόν αμιγές καλού. Έτσι εμείς στο ΦΟΡΤΣΑ, που κατ΄ επανάληψη έχουμε τοποθετηθεί αρνητικά, τόσο για τα κολονάκια όσο και για την κολονολατρεία των δημαρχιακών, λέμε τώρα συνεσταλμένα και ταπεινά να τους ζητήσουμε να φυτέψουν μερικά απ΄ τα πιο γερά και ψηλά μεταλλικά κολονάκια που διαθέτουν, δίπλα απ΄ το έτσι κι αλλιώς στενό πεζοδρόμιο που βρίσκεται μεταξύ της εκκλησίας του Αγίου Μηνά και των βυθιζόμενων κάδων, στην αρχή της οδού Αρ. Βαλαωρίτη!

Ο λόγος της ταπεινής μας αίτησης είναι προφανής για όποιον προσέξει τις φωτογραφίες:

Το σχόλιο της ημέρας: Ζητούνται επειγόντως …κολονάκια!

Γιατί μπροστά απ΄ το μεγάλο μεταλλικό “κουτί” της  ΔΕΗ, όπου κατά κανόνα είναι σταθμευμένα αυτοκίνητα, δεν μένει καθόλου χώρος  στο πεζοδρόμιο για τους πεζούς, με αποτέλεσμα αυτοί να είναι αναγκασμένοι να βγουν στη μέση του δρόμου για να προχωρήσουν προς το Νοσοκομείο, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται…

Τελικά ένα και μοναδικό σημείο υπάρχει στη Λευκάδα που “φωνάζει” από μακριά πως χρειάζεται κολονάκια κι  αυτό οι φωστήρες το άφησαν χωρίς!..

Ο …κολονομάχος Σχολιαστής

 

Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *