Ενημέρωση για τις άδειες εργασίας Άρθρου 4 ΠΔ 180/79

Ενημέρωση για τις άδειες εργασίας Άρθρου 4 ΠΔ 180/79

AΔΕΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΔ 180/79

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΠΔ 180/79 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, η εργασία με οποιαδήποτε ιδιότητα στα καταστήματα των κέντρων διασκεδάσεως, μπαρ, καφετέριες, αμιγών αιθουσών διενέργειας τεχνικών παιγνίων καθώς και σε καταστήματα στα οποία διενεργούνται τεχνικά παίγνια απαγορεύεται χωρίς άδεια της αστυνομικής αρχής.

Για λοιπά καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν αναφέρονται ρητά στο άρθρο 4 του ανωτέρω ΠΔ δεν απαιτείται άδεια.

Επιπλέον, εφόσον εντός ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και ενοικιαζόμενων συγκροτημάτων  λειτουργούν καφέ μπαρ που κατέχουν άδεια λειτουργίας, οι υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτά απαιτείται να εφοδιαστούν με την ανωτέρω άδεια.

Η διάταξη εφαρμόζεται και για τους παρέχοντες μη εξαρτημένη εργασία, εφόσον η απασχόληση τους συνδέεται με την εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών του καταστήματος, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη και λοιπών μελών οικογενείας, εφόσον εργάζονται στα ανωτέρω καταστήματα.

Η  άδεια εργασίας εκδίδεται κατόπιν υποβολής από τον ενδιαφερόμενο στα κατά τόπους οικεία Τμήματα Ασφάλειας – Αστυνομικά Τμήματα των κάτωθι δικαιολογητικών:

  • Αίτηση (παρέχεται από την Υπηρεσία)
  • Μια υπεύθυνη δήλωση (παρέχεται από την Υπηρεσία)
  • Προσκόμιση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο
  • Τρεις πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες διαστάσεων αστυνομικής ταυτότητας
  • Ηλεκτρονικό παράβολο ένσημο ΕΛ.ΑΣ αξίας 3€, με κωδικό 6193 και απόδειξη πληρωμής
  • Πιστοποιητικό Υγείας πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο (προαιρετικώς)

*Για αλλοδαπούς Υπηκόους απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση των εγγράφων που  αποδεικνύουν την νόμιμη παραμονή τους και εργασία στη χώρα.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *