Η Δημοτική παράταξη “Μεγανήσι, Μαζί στο Μέλλον” λέει:

Η Δημοτική παράταξη «Μεγανήσι, μαζί στο μέλλον» λέει:

Ανακοίνωση δημ.παράταξης

«Μεγανήσι, μαζί στο μέλλον»

  Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στα αυτοδιοικητικά του Μεγανησίου με την δημοτική αρχή του κου Παύλου Δάγλα θα αποτελούσε ανέκδοτο αν δεν ήταν άκρως ανησυχητικό και επικίνδυνο.

Δεν έχουν περάσει παρά δύο χρόνια από την δραματική αύξηση, σχεδόν κατά 100%, των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που ψήφισε η παρούσα δημοτική αρχή φουσκώνοντας -δίχως να χρειάζεται- τα εμφανιζόμενα ανταποδοτικά έξοδα.  Η παράταξή μας μιας κι εξαρχής είχε αντιπαλέψει τις αυξήσεις και την λογική τους. Έκτοτε προσπαθούμε διαρκώς να πετύχουμε μείωση των τελών αυτών, τόσο από θέση αρχής, όσο και επειδή η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει το νησί μας και τους κατοίκους του αλώβητους.

Εδώ και μήνες ωστόσο οι αποφάσεις που λαμβάνει το δημοτικό συμβούλιο για μείωσή των τελών (δύο αποφάσεις με πλειοψηφία 7-6 και η τρίτη ΟΜΟΦΩΝΗ!) απορρίπτονται με νεφελώδεις και εν πολλοίς αστήρικτες αιτιολογίες από την οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ δεν λείπουν οι παρεμβάσεις, οι ευθείες και ανοικτές απειλές και οι υπόγειες κινήσεις από τον κύριο Δήμαρχο προς κάθε κατεύθυνση. Κάναμε προσφυγές στις απορριπτικές αποφάσεις, βγάλαμε δελτία τύπου, εξηγήσαμε με επιχειρήματα και αριθμούς τις θέσεις μας αλλά η ιστορία συνεχίζεται και ο δήμος παραμένει δίχως ψηφισμένα τέλη και φυσικά δίχως προϋπολογισμό, ενώ μπαίνει ο Μάης!

Ειδικότερα η τελευταία ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για μείωση των δημοτικών τελών κατά 10%, σύννομη από όλες τις απόψεις, προκάλεσε και κάτι ακόμα, που δυστυχώς δεν αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά. Την έγκληση του συνόλου των δημοτικών συμβούλων σε απολογία από την Αποκεντρωμένη! Είναι απίστευτο, ασύλληπτο, κι όμως αληθινό! Η Αποκεντρωμένη διοίκηση, στην απεγνωσμένη της προσπάθεια να βοηθήσει τον κύριο δήμαρχο, εγκαλεί ΟΛΟΥΣ τους δημοτικούς συμβούλους του Μεγανησίου, να απολογηθούν ουσιαστικά για το ότι ψήφισαν ελάφρυνση των τελών κατά 10%! Αν αυτό δεν είναι απροκάλυπτη αντιδημοκρατική παρέμβαση στην ελευθερία ψήφου των δημοτικών συμβούλων και μετατροπή του ελέγχου νομιμότητας σε καταδυνάστευση και πολιτικό εκβιασμό, τότε τι είναι;

Είναι πασίγνωστο ότι ο κος Δάγλας έχει χάσει εδώ και πολύ καιρό την δεδηλωμένη και μαζί με αυτήν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, όπως εξάλλου και στην κοινωνία. Σε τέτοιες περιπτώσεις δύο δρόμοι υπάρχουν: ή αυτός της συναίνεσης ή εκείνος της παραίτησης. Το ότι δεν ακολουθείται κανένας από τους δύο δείχνει την πλήρη ανικανότητά του και την δραματική αποτυχία του να διοικήσει τον τόπο ή να αντιληφθεί έστω το τέλμα στο οποίο έχει βουλιάξει τον δήμο. Ο κος δήμαρχος διαλέγει τον μοναχικό και αδιέξοδο δρόμο του να ρίχνει τα βάρη στους δημοτικούς συμβούλους (λες και οι σύμβουλοι και ειδικά η αντιπολίτευση είναι υποχρεωμένη να υπακούει τις εντολές του!), να απειλεί θεούς και δαίμονες εντός νησιού και να κλαψουρίζει γονυπετής για βοήθεια εκτός νησιού. Πρόκειται για κατάπτωση…

Ας γνωρίζει όμως καλά ότι η παράταξή μας δεν κάμπτεται και δεν τρομάζει από τέτοιους λεονταρισμούς. Η ευθύνη για την κακοδιοίκηση του δήμου βαραίνει αποκλειστικά τον κο Παύλο Δάγλα και την παράταξή του και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Εμείς ενημερώνουμε, ως οφείλουμε, κάθε δημότη του Μεγανησίου, αλλά ξεκινήσαμε να ενημερώνουμε για την κωμικοτραγική κατάσταση και κάθε αρμόδιο φορέα, από το Υπουργείο μέχρι τους τοπικούς φορείς και τα κόμματα. Ας το καταλάβουν όλοι. Αντιδημοκρατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν πλέον ανεκτές, από όπου κι αν προέρχονται. Όχι επειδή πασχίζουν να βλάψουν την παράταξή μας, αλλά γιατί έχουν ήδη βλάψει ανεπανόρθωτα το Μεγανήσι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *