Καινοτομίες και δραστηριότητες στα ΕΠΑΛ Λευκάδας

Καινοτομίες και δραστηριότητες στα ΕΠΑΛ Λευκάδας

Η Ρομποτική είναι το μέλλον! Στη φωτογραφία πάνω βλέπετε το εργαστήρι της Ρομποτικής…

Εργαστήριο Ρομποτικής και Θεατρική σκηνή

Διανύοντας τον τελευταίο μήνα του σχολικού έτους το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Λευκάδας παρουσιάζει σε μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Γενικού Λυκείου τη λειτουργία των Εργαστηρίων του. Ήδη ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των μαθητών των τεσσάρων τμημάτων της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας. Τα δύο ΕΠΑΛ (ημερήσιο και εσπερινό) διαθέτουν πέντε εργαστήρια Μηχανολογίας (Κατασκευών, Οχημάτων, Ψυκτικών, Θερμοϋδραυλικών και Εργαλειομηχανών), τρία Ηλεκτρολογίας (Εγκαταστάσεων, Μετρήσεων και Αυτοματισμών), δύο Πληροφορικής και ένα Λογιστικών Εφαρμογών, για την εύρυθμη λειτουργία των αντίστοιχων Ειδικοτήτων.

Φέτος ολοκληρώθηκε η δημιουργία ενός νέου καινοτόμου εργαστηρίου Ρομποτικής, με τη συνεργασία δύο ειδικοτήτων, του Ηλεκτρολογικού τομέα και της Πληροφορικής. Η Ρομποτική αποτελεί την τεχνολογία του μέλλοντος και σύντομα θα εισαχθεί στην Εκπαίδευση γενικότερα ως μάθημα. Το υψηλό επίπεδο κατάρτισης και εμπειρίας των Εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ, η δημιουργική διάθεση και η συνεργατικότητα, καθιστά το Επαγγελματικό Λύκειο της Λευκάδας πρωτοπόρο σε τεχνολογικές δραστηριότητες.

Ο Μηχανολογικός τομέας των δύο ΕΠΑΛ κατασκεύασε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μία θεατρική σκηνή, που θα εξυπηρετήσει όχι μόνο καλλιτεχνικές δραστηριότητες των μαθητών, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας της Λευκάδας.

Σημειωτέον ότι από φέτος θεσμοθετήθηκε αυξημένο ποσοστό θέσεων (5%) στα Πανεπιστήμια μέσω πανελλαδικών εξετάσεων για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, ενώ το χορηγούμενο επαγγελματικό Πτυχίο έχει αναβαθμιστεί σε επίπεδο 4.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *