Η “Οδύσσεια” του οδηγού: Λίγος σεβασμός ρε, έλεος πια!…

Η «Οδύσσεια» του οδηγού: Λίγος σεβασμός ρε, έλεος!…

Δεν έχει κανείς αντίρρηση βέβαια για τα έργα, που σκοπό έχουν να θεραπεύσουν τις αναρίθμητες αδυναμίες της μικρής ιδιαίτερης πατρίδας μας και να βελτιώσουν την ζωή μας. Είναι όμως αναγκαίο αυτά να γίνονται αφενός με την εφαρμογή των θεσμοθετημένων κανονισμών ασφαλείας και αφετέρου με σεβασμό προς τους πολίτες, ώστε να μην τους φέρνουν σε απόγνωση. Δυστυχώς τίποτε απ΄ αυτά δεν φαίνεται να εφαρμόζεται στα έργα που γίνονται στην διασταύρωση της οδού Γεωργίου Κτενά (πρώην κατάληξη της Φιλοσόφων) με τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο της Λευκάδας λίγο πριν την διασταύρωση προς Νυδρί και προς Καρυά!

Πρώτα απ΄όλα ο νόμος προβλέπει σε κάθε έργο να μπαίνουν μεγάλες  και ευκρινείς ενημερωτικές πινακίδες στις οποίες να αναφέρεται το όνομα του συγκεκριμένου έργου, ο φορέας που το χρηματοδοτεί, ο ανάδοχος που το εκτελεί και το κόστος του. Ούτε που θυμόμαστε από πότε έχουμε να δούμε σε έργο τέτοια πινακίδα…

Δεύτερον και σημαντικότερο, πρέπει να λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο δυνατό η όχληση των πολιτών και κυρίως στο να καθοδηγούνται αυτοί σαφήνεια και με ασφάλεια καθ΄ όλη την διάρκεια που πρέπει, μέχρι να απεμπλακούν απ΄ τις συνέπειες του έργου και να επανέλθουν στην ομαλότητα.

Ας δούμε τώρα τι αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που έχουν την ατυχία να κινηθούν (από οποιαδήποτε κατεύθυνση) στο χώρο του προαναφερόμενου έργου:

Η «Οδύσσεια» του οδηγού: Λίγος σεβασμός ρε, έλεος!…

Αυτή την εικόνα αντιμετωπίζει όποιος έρχεται στην Γεωργίου Κτενά (απ΄ την κατεύθυνση του ΚΤΕΛ) και σκοπεύει στην διασταύρωση να στρίψει αριστερά προς οποιοδήποτε χωριό του επαρχιακού δρόμου προς Βασιλική ή προς τα ορεινά χωριά… Οι κορίνες τον υποχρεώνουν να επιστρέψει στην πόλη, και …καθαρίσανε!

Η «Οδύσσεια» του οδηγού: Λίγος σεβασμός ρε, έλεος!…

Αυτή την εικόνα (και κατάσταση) αντιμετωπίζει στην ίδια διασταύρωση ο οδηγός που έρχεται από την πόλη χρησιμοποιώντας τον κεντρικό επαρχιακό άξονα με κατεύθυνση προς οποιοδήποτε χωριό του νησιού μας: Ο δρόμος στην ευθεία κλειστός, αν ακολουθήσει το σήμα “υποχρεωτική πορεία αριστερά” δεν μπορεί να πάει πουθενά γιατί υπάρχουν εμπόδια (πέρα απ΄ τις κορίνες). Αν είναι ντόπιος και αρκετά καλός γνώστης της περιοχής θα πάει δεξιά, ανάποδα απ΄την ένδειξη του σήματος δηλαδή…

Η «Οδύσσεια» του οδηγού: Λίγος σεβασμός ρε, έλεος!…

Δεν υπάρχει ορατή διέξοδος βέβαια, υπάρχει όμως μια υποψία χωματόδρομου δεξιά…

Η «Οδύσσεια» του οδηγού: Λίγος σεβασμός ρε, έλεος!…

Λίγο πιο πέρα φαίνεται και μια υποψία ασφαλτοστρωμένου δρόμου. Αν είναι θαρραλέος κανείς και τον ακολουθήσει χωρίς να διστάσει να μπει στις πίσω αυλές του “ΤΖΑΜΠΟ”, θα μπορέσει να βγει στην Φιλοσόφων έξω απ΄ το Νεκροταφείο, οπότε …καθάρισε!

Η «Οδύσσεια» του οδηγού: Λίγος σεβασμός ρε, έλεος!…

Αυτή είναι η εικόνα στην ίδια διασταύρωση (επαρχιακός δρόμος με την Γεωργίου Κτενά) για τον οδηγό που έρχεται απ΄τα χωριά και θέλει να πάει στην πόλη. Εδώ βέβαια υπάρχει διέξοδος προς τα δεξιά (την Γεωργίου Κτενά), κάτι που δεν θα δυσκολέψει τουλάχιστον τους ντόπιους! Όσο για τους ξένους; Ας κάθονταν στον τόπο τους που λένε σε παρόμοιες καταστάσεις και οι …Άραβες!

Η «Οδύσσεια» του οδηγού: Λίγος σεβασμός ρε, έλεος!…

Όχι πως είναι κι εδώ τα πράγματα (με τα φορτηγά που κινούνται) εύκολα βέβαια, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν δυο σήματα (και μια κορίνα, έστω πεσμένη…)

Λευκάς το μεγαλείο σου! 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *