Το σχόλιο της ημέρας: Ζητείται γενναιότητα…

Το σχόλιο της ημέρας: Ζητείται γενναιότητα…

 Όλοι συμφωνούμε πως στην φετινή Αποκριάτικη παρέλαση είδαμε αξιόλογα Καρναβαλικά σχήματα, (τόσο στην κατηγορία των αρμάτων όσο και στην κατηγορία των πεζών), που ανέβασαν αισθητά τον πήχη της ποιότητας της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Οι περισσότεροι από μας ακόμη, συμφωνούμε με τις αποφάσεις της κριτικής επιτροπής που αφορούσαν την κατάταξη και την βράβευση των Καρναβαλικών σχημάτων, κάτι που είχε χρόνια να συμβεί, ιδιαίτερα μετά τις σκανδαλώδεις βραβεύσεις των τελευταίων χρόνων… Πράγμα που τελικά σημαίνει πως οι αλλαγές στον λειτουργία της κριτικής επιτροπής και η εφαρμογή του νέου τρόπου αξιολόγησης,  έφεραν ευεργετικό αποτέλεσμα στην όλη διαδικασία.

Με δεδομένο όμως πως ένα απ΄ τα βασικότερα κριτήρια που πρέπει να λαμβάνεται υπ΄ όψη στην αξιολόγηση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων είναι το στοιχείο της σάτιρας, κυρίως για τοπικά ζητήματα, πρόσωπα και προβλήματα, εγώ θα καταθέσω εδώ την ένστασή μου για δυο Καρναβαλικά σχήματα, που παρότι σατίριζαν με πετυχημένο θεωρώ τρόπο υπαρκτά προβλήματα, δεν έτυχαν καμιάς διάκρισης, ούτε καν εύφημης μνείας. Αναφέρομαι στο γκρουπ της Καρυάς που ανέδειξε με χιούμορ το ακόμα άλυτο πρόβλημα των ανεπιτήρητων ζώων, που επί χρόνια τώρα βασανίζει τους κατοίκους της περιοχής τους, όπως και την καρναβαλική ομάδα των Τσουκαλάδων, που σατίριζε επιτυχημένα την λειψυδρία που βασανίζει το χωριό τους κάθε καλοκαίρι!

Το σχόλιο της ημέρας: Ζητείται γενναιότητα…

Μεταξύ μας δεν προσδοκούσα, πως η παρούσα δημοτική Αρχή, θα είχε ποτέ την γενναιότητα να επιτρέψει να προβληθούν και μάλιστα να βραβευτούν σχήματα που θυμίζουν την ανικανότητά της. Και είναι κρίμα γιατί ο αυτοσαρκασμός  σαν στοιχείο αυτογνωσίας που είναι, επιτρέπει μια κάποια αισιοδοξία για το μέλλον. Εδώ απ΄ ότι φαίνεται, είμαστε αναγκασμένοι να ελπίζουμε μόνο στην σύντομη απαλλαγή μας και σε τίποτε άλλο…

Ο Σχολιαστής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *