Το σχόλιο της ημέρας: Συγχαρητήρια!

Το σχόλιο της ημέρας: Συγχαρητήρια!

του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Έχει γίνει σχεδόν περίπου κανόνας η γκρίνια μας για τις δυσλειτουργίες και τα κουσούρια της δημόσιας διοίκησης και πιο πολύ των υπηρεσιών της τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία άλλωστε έχει και την μερίδα του λέοντος στις επαφές με τους πολίτες.

Όμως όλοι οι κανόνες έχουν τις εξαιρέσεις τους οι οποίοι άλλωστε τους επιβεβαιώνουν…

Σήμερα λοιπόν ήρθαμε σε άμεση επαφή με μια τέτοια εξαίρεση, πηγαίνοντας για προσωπική μας υπόθεση στο δημοτικό κατάστημα (και πρώην Δημαρχείο) στο Νυδρί, όπου ως γνωστόν έχει αναρτηθεί το σχέδιο πόλης της περιοχής και καταθέτονται οι πιθανές ενστάσεις των δημοτών.  Και η έκπληξή μας ήταν μεγάλη, αφού βρεθήκαμε σε ένα φιλικό και άκρως εξυπηρετικό περιβάλλον, τέτοιο που αμφιβάλλω αν ξανασυναντήσαμε ποτέ σε οποιαδήποτε άλλη δημοτική ή δημόσια υπηρεσία!

Μείναμε για όσο χρειάζονταν να ελευθερωθούν οι υπάλληλοι από συμπολίτες μας που προηγούνταν κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εργάζονταν οι υπάλληλοι και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο φέρονταν κι εξυπηρετούσαν στους πολίτες. Με μια λέξη ήταν υποδειγματικός! Κι αυτό συνέβαινε  τόσο στην μεγάλη και κύρια αίθουσα του ισογείου όσο και στο χωριστό τμήμα της τεχνικής υπηρεσίας, παρά την αυξημένη προσέλευση των πολιτών.

Ακόμα κι ο εντεταλμένος σύμβουλος που εκτελεί καθήκοντα αντιδημάρχου ήταν εκεί, όπως κι ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και με τον τρόπο τους συνέβαλλαν κι αυτοί στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών!

Δεν έχουμε παρά να τους συγχαρούμε όλους, γιατί το καλό πρέπει κι αυτό να λέγεται. Και ας ελπίσουμε πως το παράδειγμά τους θα οδηγήσει κι άλλους συναδέλφους τους, άλλων υπηρεσιών προς την ίδια κατεύθυνση… 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *