Ο Δήμος καλωσορίζει τους …γλάρους?

Ο Δήμος καλωσορίζει τους γλάρους?

Έναν ηλεκτρονικό πίνακα αμφιλεγόμενης αισθητικής διαπιστώσαμε πως έστησε ο Δήμος Λευκάδας απέναντι απ΄ το ξενοδοχείο “ΛΕΥΚΑΣ”, στην Βορεινή άκρη της πλατείας των ποιητών, με μέτωπο προς το βόρειο ιβάρι. Στον πίνακα εναλλάσσονται δυο μηνύματα προς τους περαστικούς: Το ένα γράφει “Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ” και το άλλο την ημερομηνία, την ώρα και την θερμοκρασία.

Ο Δήμος καλωσορίζει τους γλάρους?

Ο Δήμος καλωσορίζει τους γλάρους?

Δεν θα είχε κανείς αντίρρηση φαντάζομαι για την ύπαρξη αυτού του πίνακα, παρότι πολλοί διαφωνούν με την αισθητική του. Τις σοβαρότερες ενστάσεις και τον μεγαλύτερο προβληματισμό όμως  προκαλούν, τόσο η θέση που επιλέχτηκε να στηθεί, όσο και κυρίως ο προσανατολισμός του, αφού θα ήταν πολύ πιο λογικό να είχε τοποθετηθεί στον άξονα εισόδου (ας πούμε στο παρκάκι μπροστά απ΄ το “ΚΑΡΜΑ” ή στο απέναντι πεζοδρόμιο της θάλασσας, εκεί που είναι η πιάτσα των ταξί, ή ακόμα πιο πριν, αμέσως μετά τον Πόντε) και κυρίως να βλέπει προς το Κάστρο, ώστε να φαίνεται -αλλά και να απευθύνεται- από και στους εισερχόμενους στην πόλη. Γιατί εκεί που έχει στηθεί, μάλλον προς τους γλάρους του ιβαριού απευθύνεται…

(Σημείωση Σύνταξης: Όσο κι αν είναι περίεργο και παρότι κυκλοφορούμε πολύ συχνά στην περιοχή, ομολογούμε πως δεν είχαμε αντιληφθεί την συγκεκριμένη πινακίδα, μολονότι -όπως μας ενημέρωσαν- έχει στηθεί εκεί εδώ και κάποιους μήνες! Αφού λοιπόν ζητήσουμε πρώτα συγνώμη απ΄ τους αναγνώστες μας, ευχαρίστως διορθώνουμε τις αρχικές μας ανακρίβειες, αφήνοντας μόνο τους προβληματισμούς μας που βέβαια ισχύουν στο ακέραιο.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *