Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.Λ: Διαστρέβλωσαν την ανακοίνωσή μας

Η δημοσιογράφος του site «Lefkadapress»,  αποσιώπησε  τον τίτλο της ανακοίνωσης του Συλλόγου και τον αντικατέστησε με αποσπασματική φράση   διαστρεβλώνοντας έτσι  την  ουσία της ανακοίνωσης…

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν.Λ: Διαστρέβλωσαν την ανακοίνωσή μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Για την ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ της πρόσφατης ανακοίνωσης  του Συλλόγου:

 «Τα  ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ  ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ  και τα ΨΕΥΔΗ της  Κυβέρνησης  “ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”

για την  “ΗΘΙΚΟΠΟΙΗΣΗ”  του  συστήματος  υγείας !»,

από δημοσιογράφο του τοπικού ενημερωτικού site «Lefkadapress»

 

Όλοι μας  έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα  να ασκούμε κριτική , να διαφωνούμε ,  να αντιπαραθέτουμε  τις απόψεις μας  σχετικά με το περιεχόμενο και τις θέσεις ενός φορέα , συλλόγου ή ενός σωματείου εργαζομένων, όπως αυτές εκφράζονται σε μια ανακοίνωση ή σε δελτίο τύπου.

Θεωρούμε όμως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην παρουσιάζεται αυτούσια η ανακοίνωση, όπως στάλθηκε στα ΜΜΕ,  από δημοσιογράφο του site «Lefkadapress»,  η οποία αποσιώπησε  τον τίτλο της ανακοίνωσης του Συλλόγου και τον αντικατέστησε με αποσπασματική φράση   διαστρεβλώνοντας έτσι  την  ουσία της ανακοίνωσης και τον  προβληματισμό  που επιχείρησε   να θέσει ο Σύλλογος στους εργαζόμενους και στο Λευκαδίτικο λαό.

Στην ανακοίνωση μας, στην δεύτερη παράγραφο, καταδικάσαμε το περιστατικό τρομοκρατίας που συνέβη στη χειρουργική κλινική, παρουσία εργαζομένων και μελών του συλλόγου, εναντίον του γιατρού που του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη. Με  ημερομηνία ανάρτησης 14/9/2017 στην ιστοσελίδα «Lefkadapress»  και  με τον τίτλο: «Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Λευκάδας: Καταδικάζουμε το περιστατικό τρομοκρατίας», η δημοσιογράφος του χρησιμοποιεί την παράγραφο που ο Σύλλογος καταγγέλλει το περιστατικό της τρομοκρατίας στο πρόσωπο του διωκόμενου γιατρού από τον Διοικητή του νοσοκομείου,  επιχειρώντας  να το παρουσιάσει  ως γενικότερη  καταγγελία του Συλλόγου   στην ασκηθείσα πειθαρχική δίωξη του γιατρού.

Είναι δημοσιογραφική ανεντιμότητα να επιδιώκεται να χρησιμοποιηθεί  το περιεχόμενο της  ανακοίνωσης για την  εξυπηρέτηση άλλων στόχων από αυτούς που επιχειρεί να αναδείξει , αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Σύλλογος καλύπτει το γιατρό και προκαταβάλει τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι καταδικάζουμε «το περιστατικό τρομοκρατίας και μόνο αυτό», όπως θα κάναμε για κάθε μέλος του συλλόγου.  Παρόμοια περιστατικά τρομοκρατίας   είναι  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ   τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο δημόσιο. Ο Σύλλογος Εργαζομένων  δεν πρόκειται ποτέ να συγκαλύψει περιστατικά διασπάθισης των χρημάτων του ελληνικού λαού, δεν πρόκειται ποτέ να υπερασπιστεί αποδεδειγμένα φαινόμενα χρηματισμού και  διαφθοράς δημοσίων λειτουργών. Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, οφείλουμε να περιμένουμε τα αποτελέσματά της.

 

Το Δ.Σ

Λευκάδα 20/9/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *